Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over vissen en vogel

9 jaar geleden

Hoi lieve lezers,

Deze droom blijft me blij en ik hoop dat jullie met me mee willen denken.
Vannacht droomde ik dat ik in een snelle boot door een prachtig blauw water gleed. Ik zat helemaal voorop de boot met achter me twee meiden waar ik binnenkort mee op vakantie ga.
In het begin van de boottrip kiepte we om en waren er overal walvissen om ons heen, maar het was niet erg. Ze waren vriendelijk. (valt me nu in een keer in)
Ik was verwonderd over de prachtige vissen en vroeg de kapitein of we ook dolfijnen zouden zien. Hij zei van niet.
Ik vond het niet erg. Deze vissen waren immers prachtig.
Op onze hotelkamer aangekomen vertelde een van de twee meiden me, iets over een tjirpende merel, dat ze die twee keer moest horen tjirpen of iets in die trand.

De symbolen van vissen, vogel, het blauwe water en het heerlijke gevoel van het glijden door het prachtige water en de omgeving zijn me erg bij gebleven.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd in mijn leven. Mijn vader is overleden, na een snel sterfbed. Hij was nog lang niet klaar voor de dood. Hartverscheurend. Het was zo'n bijzondere, lieve, integere en bescheiden man. Met veel wijsheid.
De relatie met mijn vriend is vlak voor deze periode verbroken, (waarschijnlijk niet voor niets) maar de laatste tijd weer aangewakkerd, zonder het opnieuw weer een relatie te durven noemen.
Afgelopen week is er iets vervelends gebeurd tussen ons. Waar het op neer komt, is dat het me waarschijnlijk duidelijk is geworden dat het nooit iets tussen ons zal worden.

Zegt deze droom me iets? Het klinkt raar, maar in mijn verdriet van afgelopen week om de vervelende gebeurtenis met mijn vriend, heb ik mijn vader in een soort van wanhoop en verdriet gevraagd om me duidelijkheid te geven over mijn leven.
Zou hij me deze droom gestuurd hebben?

Ik kijk uit naar jullie reacties en gedachten over dit verhaal. Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite.

Liefs mij

weetgeennaam
9 jaar geleden

Ik denk dat die walvissen de bescherming van je vader betekenen. Dat jullie in het begin van de boottocht omkiepen duidt naar hoe je situatie is. Niet zo goed dus, maar dat het later wel weer goedkomt, je vader blijft je dan evengoed beschermen, dus helpt je daarbij.

Dat twee keer tjirpen zou vast kunnen staan voor iets waar je twee keer doorheen moet om duidelijk antwoord te krijgen, misschien die relatie met je vriend. Na de tweede 'ruzie' was het namelijk uit.

Hoop dat je hier iets mee kunt.

Groetjes