Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een dochter

Nine
10 juli 2013

Hoi,

ik droom al een aantal jaren dat ik zwanger ben en een baby krijg. In het begin bleef het vaak bij een dikke buik en de bevalling maar vervolgens zag ik de baby niet. Maar sinds een paar maanden lijkt het allemaal een stuk echter. Het rare is ook dat ik de weeën echt voel in mijn droom. Niet mega pijnlijk maar als ik s'morgens wakker wordt heb ik nog wel spierpijn in mijn buik.
Gisteren avond was mijn droom wel heel realistisch;

ik was zwanger maar het was niet heel duidelijk te zien. Toen kreeg ik opeens weeën en hebben mijn ouders mij naar het ziekenhuis gebracht. Hier moest ik even wachten waarna ik uiteindelijk bevallen ben van een dochter. Ik noemde haar Sara. Ook nu heb ik de weeën gevoeld in mijn droom. Na de geboorte heb ik Sara de borst gegeven. Ook hierbij voelde ik het mondje om mijn borst en het drinken. Eerst veranderde mijn borst steeds in een slagroomspuit (heel vreemd) waarna ik Sara weer opnieuw aanlegde en na 2 à 3 keer bleef het echt mijn borst.
Toen werd ik wakker.

Het was een mooie droom en ik weet dat de geboorte staat voor een nieuw deel in je leven, maar dromen over geboorte en zwangerschap heb ik nu al een aantal jaren. Iemand enig idee?

(het is overigens niet zo dat ik dit soort dromen elke nacht heb, maar denk wel ongeveer 6 tot 10 keer per jaar.

11 juli 2013

Hoi Nine,
De betekenis van de geboorte staat voor de geboorte van een nieuw idee. Ik heb dit zelf ook een aantal keren mee gemaakt in mijn droom en de dagen erna zat ik inderdaad voor nieuwe ideeën. Ik voeg de rest bij via de kopie van de tekst bij de uitleg, zowel van de geboorte als de zwangerschap.

ALS JE droomt dat je bevalt, of een bevalling van dichtbij meemaakt, suggereert dit de geboorte van een nieuw idee. Het vertegenwoordigt tevens nieuw horizonten of een aanstaand evenement. Een meer letterlijke interpretatie van deze droom is dat het verlangen naar (of angsten rondom) de geboorte in je dromen gesymboliseert wordt.

Als je droom dat je van een niet-menselijk iets bevalt, staat dit symbool voor een (ongegronde) angst voor de gezondheid van de baby. Je bent te bezorgd dat je kind een geboorteafwijking zou kunnen hebben. Dit type droom is heel normaal bij aanstaande moeders vanaf de zesde maand. Als je niet zwanger bent, dan refereert dit je angst voor de uitkomst van een bepaald besluit of situatie. Je probeert moeilijken in je leven te overwinnen en zo innerlijke groei te bewerkstelligen. Helemaal als je droomt dat je een monstertje baart, geeft dit aan dat je creatieve energie zich nog moet ontwikkelen en een expressievorm gevonden moet worden. Je zou nog eneige remmingen kunnen voelen om dit 'monster' aan de wereld te tonen uit angst voor afwijzing.

Een droom waarin de moeder tijdens de geboorte het leven laat, staat voor transformatie. Deze droom vertegenwoordigt het einde van het ene (dood) en het begin van iets anders (geboorte). Je bent klaar om besluiten te nemen en oude ingeleten maniertjes los te laten.

Als je droomt over een zwangerschap suggereert dit meestal dat jezelf of een aspect uit je leven zich aan het ontwikkelen is, maar het kan ook een verwijzing zijn naar een nieuw idee, doel of een nieuwe richting. De rest voeg ik net als de geboorte toe hieronder.

ALS JE droomt dat je zwanger bent, suggereert dit dat jezelf of een aspect uit je persoonlijke leven aan het ontwikkelen is. Misschien ben je nog niet gereed om er over te praten of naar te handelen. Het kan tevens een verwijzing zijn naar het ontstaan van een nieuw idee, richting of doel.

Als je in het echt zwanger bent, dan gaat deze droom over je angsten en onzekerheden met betrekking tot je zwangerschap. vrouwen die minder dan drie maanden zwanger zijn, dromen vaak over kleine creaturen, pluizige beestjes, bloemen, fruit en water. De dromen van vrouwen die tussen de 3 en zes maanden ver zijn gaan vaak over de angst of ze wel een goede moeder zullen zijn en zorgen over mogelijke complicaties bij de bevalling. Dromen dat je het leven schenk aan een niet menselijk iets zijn vrij normaal. Als je op het laatst loopt, dan kunnen dromen vaak gaan over je eigen moeder. Omdat je lichaam verandert en groter wordt, is het niet ongewoon dat je kunt dromen over walvissen, olifanten, dinosaurussen en andere grote beesten.

Ik hoop dat je er wat mee kan, als er nog vragen zijn dan hoor ik dit graag van je.

Groetjes,
Karein

Melcis0612
10 januari 2016

Hallo

Ik droomde vannacht dat ik bevallen was van een meisje maar inneens was ze daar dus ik heb de bevalling niet meegemaakt. Ik heb ze wel heel duidelijk kunnen zien. Omdat ik niet wist dat ik zwanger was moest ik samen met mijn moeder alles gaan kopen maar had niet genoeg geld. Mijn vriend toonde geen enkele interesse naar het kindje. Wat betekend die droom?

We zijn al een jaar bezig voor een kindje en hebben 1 miskraam gehad.kan dat daarop wijzen?