Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over poort, licht, overleden vader.

7 april 2012

Hoi allemaal,

Ik heb vannacht een erg vreemde droom gehad. Ik zal het kort opschrijven.

Mijn overleden vader 'leefde' ineens weer. Ik vroeg aan hem of hij met mij mee wilde gaan autorijden omdat ik net mijn rijbewijs heb. Maar hij zei helemaal niets, het enige wat hij deed was knikken. Ook de hele autorit zei hij niets.
Op een gegeven moment kwam ik bij een soort clubhuis aan en daar moest ik naar binnen (alleen) in die clubhuis waren allemaal netten en onstabiele ladders waar ik door heen moest klimmen en me een weg moest banen. Het kostte me heel veel moeite en de mensen die er waren konden alles van je afpakken en hielden me tegen.
Toen ik eindelijk weer buiten was, was mijn vader daar ook weer en weer zei hij niets, zelfs geen glimlach.
Hij stapte weer bij mij in de auto, geen woord, niets.
Op een gegeven moment moest ik links af, ik reed bijna in de sloot, maar dit ging net goed. Terwijl ik links af ging, verdween mijn vader ineens. Hij zat niet meer naast mij in de auto.
Ik vervolgde de weg; maar de weg splitste zich; een weg boog zich af naar rechts en een weg boog zich af naar links. De linker weg had een grote witte poort, daar ging ik doorheen met de auto. Eenmaal door de poort heen was het daar heel licht en zonnig, het gras was perfect groen en op perfecte lengte, de bloemen bloeiden in volle glorie, de vogeltjes floten. En daar was hij; mijn vader. Hij was ook in dat 'paradijs'.
Het voelde alsof ik dood ging.

Toen ik wakker werd zweette ik helemaal, ik huilde en beefde.

Zo'n droom heb ik nog nooit eerder gehad, het beangstigd me..
Kan iemand me vertellen wat deze hele droom te betekenen heeft?