Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

berg en zee

25 maart 2012

hoi mensen

ik hoop dat iemand mij wat meer duidelijkheid kan geven over een droom die ik twee dagen geleden, heel levendig heb gedroomd
en die ik niet uit mijn hoofd krijg.
het ging erover dat ik met een bekende vriend, op een berg was en dat we op een ronde stenen schijf in een inham van de berg gingen zitten.
samen zaten we op die schijf en opeens komt er iemand bij, niet veel later begint die schijf langzaam te trillen en te bewegen en ik klem me vast aan een leuning van die schijf.
steeds meer begint die schijf te bewegen en komt los, langzaam maar zeker begint die schijf uit die inham te komen en het lijkt wel een kermisatractie die aan het opstarten is.
de schijf komt uit zijn inham en gaat weer terug, dat gaat steeds sneller en de schijf gaat steeds verder om de berg heen cirkelen.
terwijl die steeds sneller beweegt, zie ik een heldere zee met een gouden gloed.
ik voel me angstig, maar het liefst spring ik in de zee, maar ik zie dat de zee te ver is.
opeens zegt de derde persoon in het verhaal dat ik mijn armen moet loslaten, ik durf niet maar hij trekt me los.
opeens is het water heel dichtbij en zegt hij dat ik nu moet springen. ik spring in het water samen met hem. en ik zie dat die schijf weg schiet, (samen met die bekende van me).
eenmaal in het water, ligt er een jetski en stap ik erop en voordat ik samen met de onbekende weg vaar, zie ik een armband in het water, die pak ik en dan varen we samen weg.

sorry beetje lang verhaal, maar ik heb de laatste tijd zoveel dromen, en vaak over open water en grote vlaktes.
ik hoop dat jullie mij duidelijkheid kunnen geven.