Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

voorspellende droom die is uitgekomen

9 augustus 2011

hallo allemaal.

ongeveer een jaar geleden (of iets meer) had ik ergens een droom over. het was gewooon een droom over het dagelijkse leven.
een jaar later.(nu dus een maand geleden), was ik met mijn vriendin van school weer naar huis aan het fietsen.
opeens kreeg ik een heel raar gevoel.
ik wist pas wat er gebeurde toen ik ineens een auto zag rijden dat ik vaag al eens eerder had gezien. toen was mijn vriendn over iets aan het praten en ik kon gewoon precies zeggen wat zij ook wou zeggen. ik heb dat niet gedaan anders zou ze mischien heel erg schrikken.
dat was dus de droom die ik een jaar geleden had gehad, die nu echt uit is gekomen.

weet iemand mischien hoe dit komt,
ik heb trauwens ook erg vaak dejavu's en soms ook best wel langen.

groetjes marieke

14 augustus 2011

Hai lieve Marieke,

De auto reed rustig zodat jij met je vriendin gezellig kon kletsen op dat moment begrijp ik dat goed? Ikzelf heb ook een voorspellende mooie droom gehad het geeft je wel vertrouwen in het fenomeen dromen en zeker om daar iets mee te doen, opschrijven bijvoorbeeld. Als je dan later terugleest kun je weleens een groter verband zien en waarom je bepaalde dingen droomt op dat tijdstip. Deze droom was in ieder leuk denk ik dus is dit geen probleem hoor verder je droom op deze manier.

De dejavu's als je die zo lang ervaart is bijzonder probeer ze ook op te schrijven je hebt dan een herinnering aan vorige levens en misschien zitten er wel verborgen lessen voor je in maar die je nu niet altijd begrijpt logisch. Als je het opschrijft heb je er over een paar jaar heel veel aan en veel lesstof anders als school en de wijsheid begrijp je beter en past het als een puzzelstukje.

Lieve groet,
Freya

30 augustus 2011

Ik heb ook zo'n droom gehad, niks vreemds aan. meestal gaat het over nutteloze dingen, ik droomde tot ik aan het knikkeren was en won en hij dacht tot ik valsspeelde.

Dreamkeeper
29 oktober 2011

Heel bijzonder wat je schrijft Marieke. Dejavu's herken ik. Mijn verklaring is dat veel dingen in het leven zich op één of andere wijze herhalen. Wat je in je dromen ziet, weet je al. Volgens mij geven dromen je niets nieuws. Punt is dat je het bewust niet meer voor je kan halen. Dromen graven in je onderbewustzijn. Althans, dat is wat ik denk.
Ik heb twee keer een verklarende droom gehad. Antwoorden op vragen over twee mensen die een geheim t.a.v. mij bij zich droegen. Hoe ver gaan die verklaringen, vraag ik mij af. Volgens mij is een mens goed in het verdringen van zaken die hij weet, maar niet wil of kan geloven. Dromen maken een einde aan het verdringen en laten je de werkelijkheid zien over jezelf. Volgens mij voorspellen dromen niet, maar laten je inzien wat je eigenlijk al wist. Een droom is een kijkje in de registers van je biocomputer, waarvan je in veel gevallen de extenties allang was vergeten.
Dromen zeggen niets over een ander, maar alles over jezelf. Dat is wat ik denk.