Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over een vliegtuig die neerstort

9 jaar geleden

Hoi,

ik heb af en toe dromen van een vliegtuig die neerstort.
Meestal is dit een C130 of een 747. die komt over mij vliegen
een 500 meter verder stort hij neer en volgt er een inorme explosie.

Zelf gebeurd er met mij niks maar ik zie het wel altijd aankomen.
Op voorhand zeg ik al... O nee die gaat neerstorten.

Kan iemand mij daar een verklaring voor geven??

nancy
9 jaar geleden

Volgens my moeder, betekend dat er een bekende dood zal gaan. Heb ik ook overgedroomd, myn moeder ook. Volgens my n vaak voorkomende droom. Zelf heb ik eigenlyk nooit de betekenis opgezocht.

9 jaar geleden

vreemd want ik droom daar al een tijdje over en er is nog steeds geen sterfgeval geweest in mn dichte nabijheid. eigenlijk wel gelukkig maar toch

planecrash
8 jaar geleden

dit is heel erg vreemd, want ik heb dit vannacht gedroomd. ik zie in de verte 2 vliegtuigen, eentje maakt opeens een draai van 180 graden en stort neer, ik was in mijn droom bang om te kijken dus schuil achter een muurtje, ik hoor geen ontploffing maar weet dat hij neer is gestort. nu heb ik gister te horen gekregen dat er weer kanker is ontdekt bij mijn oma @davy zegt dat dit kan betekenen (volgens zijn moeder) dat er een bekende dood kan gaan. Wel heel erg toevallig ik geloof er nooit zo in

8 jaar geleden

Na lange tijd... heb ik geen droom meer van een vliegtuig die neerstort. En ben ik ook niemand verloren door een sterfgeval.
Net na men revalidatie van 3 maanden uz gent wegens DEPRESSIE. droomde ik nog van eentje die heel laag overvloog maar mij totaal niet intreseerde in de droom zelf..

Volgens mijn vermoedens is het dus het teken van een omekeer in u leven..
Daar ik na mn revalidatie niet meer droomde van deze....

lala
8 jaar geleden

Ik droom dat heel vaak
dat ik een paarse vliegtuig zie voor mij ogen, en opeens zie ik dat gewoon naar beneden komen en hoor ik een piepgeluid en heel veel wind
en het stoort altijd op hetzelfde plaats in mijn droom
en ik weet dat op voorhand dat het gaat neerstorten maar ik kijk er gewoon naar
ik heb da al zeker 5x gedroomt

weet iemand wat het betekent?

onbekend124
8 jaar geleden

Ik heb vandaag gedroomd dat ik en mn zus naar een land zouden vliegen met een vliegtuig.En hij ging naar boven en net als ie stijgt 10 sec later valt hij maar iedereen was in orde en iedereen in de vliegtuig en wij 2en gingen naar een andere vliegtuig .

En nog iets Nancy ik heb 1x gedroomd dat mn oma en opa overleden en het is ook gebeurt na ik droomde over mn oma ging ze dood doordat ze ziek werd en mn opa door vrachtwagen botsing.....Het kan waar zijn

Roas
5 jaar geleden

Ik droomde het vannacht ook.
Het was donker en ik hoorde een vliegtuig. Op een gegeven moment stortte die neer in de zee oid.
Het was trouwens een oorlogsvliegtuig.
Een week geleden is er wel in m'n moeders hoofd kanker geconstateerd..
Het zal toch niet?!?

Op een andere site stond dit:
Dromen of visioenen over een vliegtuig dat is verongelukt vertellen je over het ervaren van grote emotionele problemen, obstakels en geestelijke tegenslag. Je hebt veel verloren, je ervaart angsten, stress en voelt je verslagen. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt.

Dit geloof ik eerder, als ik naar mijn leven op dit moment kijk.

Dromenvanger
4 jaar geleden

Met alle respect, het enige wat ik hoor als oma's of moeders mij gaan informeren over mijn gekke dromen dan is het altijd overlijden van het een of ander. Gek idee vind ik alsof dromen per definitie de toekomst zouden voorspellen, dat is totaal uut de lucht gegrepen (woordspeling haha) maar in ieder geval een broodje aap watmij betreft. Ik zie het dromen eer als een vertaling van je eigen psychologische gesteldheid. Ik droomde vannacht ook over een vliegtuig wat neervalt uit de lucht. Het kantelt eerst vreemd, en valt dan uit de lucht. We schuilen achter een muurtje en zien dat het toestel ergens verderop in de wijk tot ontploffing komt.
Ik heb inmiddels gevonden dat vliegen, of vliegtuigen je eigen potentie en ambitie weergeven. Als je valt, of het vliegtuig valt, dan ben je eigenlijk te ver boven jezelf uit gestegen. Je onderbewuste geeft aan dat je voorzichtig moet zijn omdat je meer van jezelf verwacht dan dat je aankan.
Ik droom de laatste tijd vaker over vliegen en vallen, en ik ben inderdaad een beetje harder aan het werk in mijn bewuste leven. Maar ik had nog niet eerder meegemaakt dat ik een vliegtuig uit de lucht zag vallen. Misschien staat het voor dromen die je hebt, of doelen die je ambieert. Dus niet iets wat je al doet overdag, maar iets waar je over fantaseert wat je ambieert en graag zou willen doen, dat misschien meer is dan dat je aankan. Die vlieger (grinnik) gaat voor mij wel op.
Slaap lekker!

4 jaar geleden
Beheerder

Meestal geeft zoiets aan dat je psyche instort. (Vliegtuig als symbool, een vogel of geest)
Dus een depressie of een crisis.
Het kan ook zijn dat je teveel zweeft en nu op de aarde stort waar de mens nu eenmaal met twee benen op hoort te staan.

Vergelijkbaar met het Icarus syndroom