Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

rare droom

Mike H
11 jaar geleden

Vannacht had ik een droom, een redelijk depressieve droom over mijn kleine broer die stierf. Maak je geen zorgen mijn broer leeft nog in het echt leven, ik zoek gewoon een verklaring voor het symbolisme die zich plaatsvond in mijn droom.

Mijn ouders vertellen me dat mijn broer dood is, want hij was ziek. Ik krijg allemaal flashbacks van mijn broer toen hij nog leefde en het liet me denken aan hoeveel het me speet van elke keer dat ik hem onterecht behandelde, zoals hem een duw geven of wanneer ik riep tegen hem, hem negeerde of verwaarloosde. Ook goeie herinneringen van toen we samen speelden of naar tv keken. Dit allemaal terwijl ik alles kapot aan het slaan ben en oncontroleerbaar aan het roepen en huilen ben omdat mijn broer dood is en niks ervoor kan zorgen dat ik hem terugkrijg. Dan vertellen mijn ouders me iets over hoe ziek hij altijd werd toen hij in de buurt kwam van bomen en dat dit uiteindelijk leidde naar zijn dood. Toen kreeg ik weer een paar flashbacks van mijn kleine broer in de buurt van bomen en hoe hij begon te hoesten en zich misselijk begint te voelen elke keer als hij in de buurt van bomen kwam. Toen nog een paar flashbacks van goede herinneringen. Ik maakte ruzie met mijn ouders omdat het hen niks deed dat mijn broer dood was in mijn droom. Ze gaven me ook een schuldgevoel voor alle keren dat ik mijn broer onterecht behandelde en dat ze dachten dat ik eerder blij zou zijn dan verdrietig dat ik van hem af was. Het laatste wat ik me herinner is dat ik helemaal gek word en op onze poort begin te slaan terwijl ik mijn broer zijn naam roep gevolgd door Waarom!!

Deze droom heeft me wel wat gekwetst, ook omdat ik door mijn werk niet zoveel tijd meer heb om aandacht te geven aan mijn broer. Misschien ook dat het te maken heeft met mijn moeder die zei dat ik niet gaf om hem en dat ik alleen maar zou geven om hem als hij dood zou zijn.

Dus als iemand deze droom kan analyseren en een poging kan doen om dit uit te leggen, dat zou heel leuk zijn.
Dank u

Patricia :)
11 jaar geleden

Misschien is het wel zoals je zei, je droomt dit omdat je moeder zei dat je alleen om hem zou geven als hij dood was, en je spijt hebt omdat je hem niet meer zo vaak ziet. Probeer eens een dag vrij te nemen om naar hem toe te gaan en iets leuks met hem te doen

10 jaar geleden

Je ouders ,je broer zijn zelfkanten van jou. Je houdt van hen en zij van jou. Je bent te druk met andere dingen waardoor je het contact met jezelf verwaarloost. Je mag meer met je zelf zijn door minder voor anderen te doen, wees weer die goede vriendin voor je zelf ga leuke dingen met je zelf desnoods doen, misschien mag je in het echt ook je familie weer aanhalen . Doe gewoon minder druk ,dan komt het goed, en denk vooral aan je zelf. verwen je zelf eens weer.
groet Lucinda