Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nog meer zombies?!

Capsule
9 jaar geleden

Ik droom de laatste tijd best wel vaak over zombies, maar deze keer droomde ik dat ik en mijn familie gingen vluchten omdat zowat iedereen in een zombie was veranderd... en toen we onderweg waren naar een soort van hotel hadden we wapens gevonden om te kunnen gebruiken. We kwamen aan op een parkeerplaats (ondergronds), en ik zei dat ik een wapen wou zodat ik ze kon neerschieten, dus ik kreeg een wapen en mijn angst was ineenkeer weg, ik schoot een paar zombies in hun hoofd van een verre afstand en ze lagen zo op de grond... al keek ik toe hoe anderen werden opgevreten door andere zombies...

En toen was ik weer ineenkeer ergens anders, ik was niet meer op een parkeerplaats, maar ergens in een soort van park in new york of iets dat daarop leek.. mijn familie stond achter me terwijl een vrouwelijke zombie huilend naar ons toe kroop en ons probeerde vast te pakken.. Maar ze deed helemaal niks en valde ons ook niet aan of zoiets dergelijks. Maar toch schoot ik in haar hoofd, en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer... maar ze ging niet dood, helemaal niet zelfs.. ze viel op de grond en moest huilen, en toen twijfelde ik of het wel een zombie was.

Daarna kreeg ik een soort van flashbacks. Heel veel mensen stonden in een rij om iets te krijgen, en der was 1 man.. die op een zombie leek, en probeerde naar het voedsel te gaan maar toen de andere mensen die stonden te wachten kregen te horen dat het tijd was om voedsel te pakken renden ze over de zombie heen.. alsof ze hem nooit hadden gezien. Aan de eene kant voelde ik verdriet maar ook alsof ik wou dat dat gebeurde bij die zombie.

Volgende flashback, ik en mijn zus waren in mijn ouders' kamer, en we keken naar buiten.. naar alle achtertuinen, onze tuinen stonden wel ongv 1 meter onderwater, groen vies water... en toen ik verder keek zag ik mijn "buren?"( mensen die ik eigenlijk nog nooit eerder had gezien ) een zombie opensnijden en vervolgens opeten omdat ze geen voedsel meer konden vinden.. alleen was het vlees van de zombie al helemaal verrot en der kwamen zelfs larven uit.

Ik heb wel vaker dromen over zombies maar dit werd me echt een beetje té bizar... Kan iemand me uitleg geven of het wat duidelijker maken voor me? ik kan het niet snappen.

Bedankt, - capsule

ar.95
9 jaar geleden

Hmm, het eerste wat ik dacht is; speel je niet teveel spelletjes?

Maar toen ik verder las, dacht ik wat anders (ik heb er niet heel veel verstand van hoor)

De zombie die eten wilde werd niet gezien, de ander was overstuur en jij bent er bang voor, die zombie's zijn niet goed..
Misschien (ik weet niet hoe je in het echt ben) ben je onderbewust wel bang om in het niets te verdwijnen, niet gezien te worden? Vandaar dat huilen..

Het is maar een suggestie!

loos
9 jaar geleden

Ik heb zelf last van zombie dromen als ik iets/iemand probeer te vermijden. Lees: omdat ik geen knoop door kan hakken blijft de beslissing me achtervolgen. De beslissing is dus de zombie, iets wat al dood is en en toch leeft. Probeer voor jezelf na te gaan wat je blijft achtervolgen.

Iris Nova
7 jaar geleden

Ik heb de laatste tijd ook zulke dromen en veel! En steeds ook dat ik met mijn gezin op vlucht ben voor vleesetende zombies...ik begrijp die suggestie van het wegvluchten voor iets, of een knoop doorhakken enigszins wel maar ik kan het geheel niet plaatsen in mijn leven.

Mensen in mijn omgeving beweren dat ik mijn relatie dien te stoppen maar ik zie daar het probleem niet in dus ik kan het geheel echt niet zien...deze dromen over zombies zijn er al sinds augustus 2012 en heel regelmatig.
In die droom bevind ik me ook steeds in een ombekende woonplaats in het buitenland, vannacht in Amerika in 1900 want we waren boeren die op het veld werkten, hadden 4 kinderen ipv de 2 die we nu hebben en waren in een boerderij erg aan het verbouwen (vernieuwen maar zoals de huizen nu!).

Mich
7 jaar geleden

Over vluchten gesproken. Ik heb vannacht nog een droom over zombies gehad, dat ik in de bossen was zonder wapens enzo en ik hoorde gegil en geschreeuw op de achtergrond en gegrom van zombies. Was zoooo eng.
Maar het zou kunnen kloppen want iemand bij mij op school vraagt iedere keer om aandacht en of ik bij hem langs kom en iedere keer probeer ik hem te ontlopen.
Maar zulke nachtmerries wil ik echt niet meer.

7 jaar geleden

Dromen kunnen geen gezichten maken! misschien heb je ze ooit gezien,maar je herrinert ze niet. Waarschijnlijk kijk je teveel tv of speel je veel games,dan kan je over zombies dromen. Maar je hebt natuurlijk wel ooit een plaatje gezien van een zombie,dan is het niet gek. Maar je bent wel ergens bang,onzeker voor,dan droom je over zulke dingen. Of je bent gewoon bang voor zombies/dode mensen. Dus het is niet gek! Om er van af te komen,zal ik iemand er bij halen,of zeg voor het slapen gaan dat je er absoluut er niet over wilt dromen. ( teminste,ik droom nooit over enge dingen als ik het voor het slapen gaan zeg ) xx succes

danique hoffman
5 jaar geleden

ik heb al een tijdje last van nachtmerries over zombies,
ik vind het vreemd want ik kijk aleen zombies als het geanimeerd is of getekend.
ik speel call of duty maar daar speel ik geen zombies op,
maar wel gewoon tegen andere mensen,
ik heb op multiplayer (online) heb ik het bloedspatten uitgezet en in gele verfspatten veranderd.

ik kan al twee maanden niet slapen en bij bijvoorbeeld een kraak van mijn rolluik wat wappert in de wind heb het gevoel al
'aaaah, er kruipt een zombie via het raam naar binnen'.......
ik heb het syndroom van asperger.
kan iemand mij vertellen hoe ik er vanaf kom.
samen met mijn synroom.

Stefan
5 jaar geleden

Vriend, volgens mij heeft iemand te veel Walking dead gekeken, ik raad.je aan over te stappen naar my little pony voor een betere, kleurrijker en nichterige droom wereld

Anoniemeisje
4 jaar geleden

Ik Ben bang voor zombies en mn ma zegt dat ze niet Kunnen gebeuren maar toch heb Ik een Groot probleem :( Ik heb weiniger eetlust en Slechte slaap..de angst is pas begonnen na een drietal nacht merriest in een dezelfde nacht waarbij mijn vertrouwde omgevingen samengesmolten waren ..Ik heb alleen I am legend gekeken en de trailer van the walking dead ..nu da daar een spelletje van is kan Ik het al helemaal niet meer want er Kwam onlangs nog een pop-up ad met een zombie en Ik schrok me rot Ik vind deze angst niet leuk en help me dus schrijf aub hoe Ik hier vanaf Geraak en : allemaal redenen waarom er GEEN zombieapocalypse mogelijk is...alsjeblieft GEEN gedoe van : als het toch zou gebeuren dan dit en dat... En ook niet van het is wel mogelijk want Ik ben al half paranoïde ervan want worden aub help me .. D:
Xxx ik.
Help me alsjeblieft..

4 jaar geleden
Beheerder

Ach zombies bestaan niet.
In de magie met het toedienen van bepaalde giften zoals de kogelvis, kunnen mensen in een comateuze toestand raken, waarbij hun hartslag zover daalt dat ze dood lijken.

De onzinnige films die men produceert zijn geregisseerd door psychopaten.
Een zombie is in de symboliek een zielloze verschijning.
Dus dat moet je niet letterlijk nemen.

Zombies zijn onbewuste deelpersoonlijkheden.
Je kunt hen tot leven (bewustzijn) wekken door een verbintenis aan te gaan, waarmee ik bedoel eigenschappen te integreren.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

-
4 jaar geleden

maak je geen zorgen! een zombie apocalyps is onmogelijk, echt. laat je niet gek maken door mensen rond om je die gefascineerd zijn door dit soort verhalen. er is geen enkele kans dat dit werkelijk zou kunnen gebeuren. probeer deze verhalen dan ook te vermijden als het jou alleen maar angst bezorgt. geniet van de mooie dingen en laat je zeker niet gek maken door dit soort verhalen. ik begrijp je angst maar het is nergens voor nodig! :)

-
4 jaar geleden

ik zal nog wat redenen geven waarom dit onmogelijk is!

1. een virus kan niet verspreid worden via een beet dit is onmogelijk. het is nogal onlogisch dat je een zombie zou kunnen aanraken en de lucht die hij/zij heeft ingeademd ook zou kunnen in ademen zonder besmet te raken terwijl een beet jou het virus zou moeten geven. er is nog nooit enig virus geweest wat zich alleen verspreid via beten.

2. om te leven/lopen/alles wat energie kost moet je energie verbranden dit doen wij door te eten. stel 9/10 mensen bestaan uit zombies. 1/10 is overlevende. deze zombies krijgen af en toe een paar overlevende te pakken. dat vlees wat zij zouden eten is veel te weinig om zich mee voort te bewegen hun energie zou dan op zijn. zie het als een auto zonder benzine die kan zich dan ook niet meer voort bewegen.

3. hoe zou zo een virus zo maar moeten ontstaan bij iemand? dat slaat sowieso al niet echt ergens op. er is geen virus wat zo maar uit het niets komt aanwaaien.

4 ik kan zo nog veel meer dingen opnoemen! maar het hele zombie apocalyps idee slaat wetenschappelijk helemaal nergens op en klopt van geen kant! wel vermaakt dit verhaal veel mensen en dat is toch wel iets moois. ik hoop dat dit je helpt!

4 jaar geleden
Beheerder

Enkele algemene kanttekeningen

Vele virussen kunnen wel via bloed/bloed kontakt, speeksel en aanraking worden overgedragen.
Virussen komen soms ook aanwaaien, zoals het jaarlijkse griep- en verkoudheidsvirus steeds weer bewijst.
Zo zijn er wel meer soorten die overgedragen kunnen worden, ook en vooral door insekten.

Maar daarmee doel ik niet op zombies.
Die hype ventileert onder de Harry Potter aanhangers, fiction-fans of Voodoo fabels.

Het heeft weinig zin zombies in dromen af te schieten, want de ziellozen zijn onbewuste delen van jezelf.
Schieten heeft al geen zin, omdat iets nooit dood gaat in het onbewuste. Het transformeert hoogstens naar een andere gedaante en kan nog agressiever worden, omdat het in de oppositie gaat tegen de onderdrukking.

Feitelijk ben je met een geweer je angsten aan het bestrijden.
Dat is vergelijkbaar met in je voet schieten.

Zombies kun je vergelijken met schaduwfiguren.

In de realiteit lopen er wel heel wat zombies rond, geheel gebiologeerd en totaal verslaafd aan hun IPod's.
Soms zou je ze bijna afschieten, want ze letten nergens meer op, steken slaapwandelend de straat over, of erger zitten ermee achter het stuur. Daarom noem ik het de anti-sociale media, om het nog netjes uit te drukken.
Het internet virus is wellicht nog het meest aanstekelijk.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Madinah
4 jaar geleden

Als je droomt over zombies dan betekend het meestal dat je je in de steekgelaten voelt of dat je bang bent om vergeten te worden tenminste ik heb er laatste nacht ook over gedroomd.... ik heb het daarna gelijk op internet gezocht en toen kwam er dat tervoorschijn. Ik weet niet of het waar is maar het is iets????

4 jaar geleden
Beheerder

Een zombie als beeld.
Heeft geen hersens of gebruikt ze niet.
Verkeert in een onbewuste of droomstaat (somnambilisme). (loopt te slapen achter zijn Smart Phone)
Heeft geen gevoelens of emoties.
Kan zich nergens op concentreren. (behalve zijn SmartPhone)
Heeft geen ziel.
Kleurloze figuur, ongeveer als een depressief mens.
Het is een schijndode zonder spiritueel besef.
Levend begraven. Of levend al overleden.

Zoek nog naar een geraamte met een Smart Phone in de botten.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Kim
Vorig jaar

Ik heb best vaak last van dromen over dat er een zombie ziekte uitbreekt. En ze zijn zo ongeveer zo allemaal een beetje het zelfde.
Bijvoorbeeld mijn droom van vanacht: ik zat thuis lekker in de huiskamer tot ik buiten in eens allemaal mensen in paniek weg zag rennen. Met dat achter een paar wat tragire zombies. Gelukkig was mijn vader thuis dus hoefde ik zelf niemand te missen ( ik heb geen moeder meer ) nou ik doe alle ramen en gordijnen dicht. We hebben nog dagen thuis gezeten zonder enig idee of onze familie nog leeft. Tot dat het eten op was! We moeste wel naar buiten. Maar toen we bij de winkel aan kwamen waren daar een stelletje enge mannen die ons gevangen nomen. Ik ben nog ontsapt maar mijn vader niet. Ik heb nog avn alles geprobeert om mijn vader daar weg te grijgen, maar het lukte niet. Als een gek ben ik naar mijn school toe gegaan, ( geen idee waarom ) en ik zag dat het daar vijlig was. Bijna alle leraren waren daar en bijna al mijn klasgenoten. Ook mijn beste vriendin gelukkig. Er was bakken met eten en we deden allemaal leuke dingen zodat we even ergens anders aan konden denken. Maar het enige waar ik aan kon denken was mijn vader. Ik had hem nog een apje gestuurt met: leef je nog? Maar daar werd niet op gereageert. Na degen te hebben geten op school kwam er in eens iemand naar binneN, en het was mijn vader! O wat was ik blij, en er kwamen tranen uit mijn ogen van blijheid. Ook had hij bakken met eten bij zich dus we konden er nog langer mee door op school.
Tot er naar maanden in eens een hele benden aan kwam van zombies, geen idee hoe ze wisten dat wij daar zaten. En het lukte hun om intebreken bij ons. Het enige wat ik me voor de rest nog kan herinneren os dat al mijn vrienden uit elkaar werden gescheurt, mij vader daarna ook en daarna ik zelf.

Ik vind het raar dat ik vaak van die dromen heb want ik kijk hellemaal niet zo vaak zombie films of iets degelijks. Wel ben ik super bang dat het in het echt mogenlijk is, zo’n zombie virus dinges.

Vorig jaar

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een echte zombie virus zoals ze in series laten zien, bestaat niet. De zombie ziekte zijn in de symboliek je angsten en schaduwkanten. Je bent ze s’ nachts aan het verwerken. Een zombie is emotioneel gevoelloos. Het leeft, maar reageert als een robot. Zijn gedachten hebben te maken met destructie. Je bent in je droom bang, dat je je vrienden gaat missen. Het kan een reactie zijn op dat je geen moeder meer hebt. Je vader is je steun en toeverlaat.