Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geen mystieke droom, maar misschien kan iemand mij enorm helpen!

Fenna
11 jaar geleden

Hallo,

allereerst leg ik mijn droom uit, daarna waarom ik graag zou willen weten wat dit betekend.

Om te beginnen was een gedeelte van de droom ongelofelijk echt. Alsin, de situatie was in mijn droom zoals die ook in het echt is, de gevoelens leken levensecht en de situatie dus ook. Ik weet niet heel veel meer van de droom behalve dat wat me zo .. verbaasde.

Ik was zwanger. En vreemd genoeg voelde ik me daar ongelofelijk goed bij. Ik voelde me enorm trots, een trotse moeder, terwijl er nog helemaal geen kind was. Het deed iets met mijn zelfvertrouwen. In mijn zwangere toestand kwam ik een vriend tegen, de beste vriend van mijn ex, en heb daar al sinds ik met hem ging een haat-liefdes verhouding mee. We begonnen als dikke maatjes, maar dat werd steeds iets akeliger. Ik kreeg het gevoel dat hij mij het geluk niet gunde of zo, zeker niet met zijn beste vriend en hij ging op den duur de dingen die hij van mij wist (mijn zwakheden) tegen me gebruiken, wat echt de grootste haatgevoelens bij mij heeft opgeroepen. Logisch, vind ik.
In mijn droom kwam ik voor mezelf op en heb ik hem gewoon direct gezegd wat ik van hem vond. Dat het me niet kon schelen wat hij vond van mijn zwangerschap, noch van mijn leven, noch van mij. Dat ik het een enorme etterbak vond, al 3 jaar lang en mijn best moest doen om hem geen klap te verkopen na alle zinloze opmerkingen van hem. Ik weet niet de exacte woorden meer, maar het gaf me zo'n walgelijke voldoening in mijn droom. Zéker toen mijn ex (zijn beste vriend dus) er bij kwam staan, me aankeek, kennelijk het vuur in mijn ogen zag en zei dat ie maar beter samen weg konden gaan. Dit was menens.
Het gekke is, ik heb deze jongen in het echte leven zo'n half jaar geleden al in minder confronterende woorden duidelijk gemaakt dat ik niet meer gediend ben van zijn vriendelijk bedoelde aandacht, noch zijn aanwezigheid. Maar dan op subtiele wijze. Hij mocht het zelf concluderen en ik denk dat hij dat ook wel gedaan heeft. Mijn ex spreek ik al 2 jaar niet meer, omdat we met ruzie uit elkaar gegaan zijn. Echter, het gevoel dat ik tegelijkertijd voelde toen hij mij aankeek, leek ook levensecht. Enerzijds een kick omdat hij bang voor mij was, enerzijds een verlangen waar ik niet omheen kon: "Waarom was ik niet zwanger van hem?"

Nu lijkt het zo klaar als een klontje, maar dat is het dus niet. Ja, ik heb belachelijk veel van die ex gehouden, ben lang verliefd geweest nadat het allang uit was (en ik degene was die het contact verbrak). Maar ik moet er echt niet aan denken om een kind met hem te hebben. Nooit gewild ook. En ik ben ook sinds een half jaar écht helemaal over hem heen (na vijf jaar).
Dan die vriend van hem die ik in het echt toch al heb laten weten hoe het van mijn kant zit, terwijl mijn droomverklaring zegt dat ik het moeilijk vind om te praten over de gevoelens die ik jegens hem heb. Dat is dus niet waar.
Daarnaast vind ik het zwanger zijn en het gevoel dat ik daarbij had, raar. Ik heb al 22 jaar lang moeite met relaties/ binding, daarom moeite met jongens die fysiek dichtbij komen, of an sich toenadering zoeken, ik zie mezelf niet trouwen, en ik hou al helemaal niet van kinderen dus waarom voelde ik me dan toch zo belachelijk goed, en sterk, met dat kind in mijn buik?

M.a.w. ik hoopte dat de reguliere droomuitleg mij wat helderheid kon geven. Helaas klopte van die uitleg niet zo heel veel m.b.t. mijn situatie. Of ik zie het niet, dat kan ook.

Iemand die hier meer over kan zeggen?

Alvast bedankt,

X

11 jaar geleden

Ik weet precies hoe je je zou voelen.
De meeste dingen heb ik ook meegemaakt, op een ex na dan.
En het verschil is dat ik niet zwanger kan zijn, omdat ik een jongen ben, maar...

Veel kan ik er zelf helaas niet over zeggen, maar ik heb laatst de serie 'flash forward' gekeken.
En hierin is een vrouw die lesbisch is en dan krijgt ze een visioen van de toekomst en op dat moment is ze zo blij met een baby.
Terwijl ze voor het visioen er niets van af wilde weten.

Je bent niet de enige, dit is het enige dat ik kan vertellen.

MvG DiscoverDreams