Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een paar dromen waar ik de betekenis van zou willen weten

moontjuuu
11 jaar geleden

ik droomde een tijdje geleden een paar maanden mischien over mijn kat. en ikweetneit of ik het alis had gepost maar ik vandaagisme weer tebinnegeschoten hoe grootendeels vna de droom ging.

aan het begin was het ongeveer een soortvan alicein wonderland achtig. Het was neit presies zoals alice in wonderland. want erkwamengeen dikke manetjes en alles in voor. maar alles was wel heel groot en sprookjes achtig eng mooi. eerst was het heel erg rustig ikw eetdatstuk neit emerin detail. maar later toen kwam er een soort van groote vlieg achtige vogels achter mij aan omdat ik wathad gedaan ofzo. ze wouden me tegen houden voor iets alsik eht goed heb. maar ze waren in iedergevalniks goeds van plan met me. en toen ik weg rende uit ene soort van bos toen zagik een grooteheuvel met daar op ene heel erg groot kasteel. ik rendeteheuvel op om wegtekommen van de vliegen. toen ik boven stond een muur van het kasteelzat ikd at de andere kantvan hetkasteel een heele stijle helling was. ik zag devleigen nog achter mij aan kommen dus ik besloot maarvan de helling te springen ik lande vreemd genoeg goed maarja dat kan in dromen hea. en ik was beland op een stuk platte grond onder dehelling aan de zijkanten waarin nu stond ging dehelling verder het water in en ind everte zag ik nog meer vliegen. ze waren zichtbaar als vogels in de verte zegmaar. het wasneit erg groot waarik stond. maartoen hoorde ik een stem mijn naam roepen en het klonk vreemd genoeg een soort van bekent. toen ik om keek zag ik mijn kat die overreden is en nu al een tijdje dood is. zagik op tweepoten lopen als een mens. hij had een soort van zwerver achtigekleding aan. en woonde in een soort van struikhuis . toen ik hem zagrende ik naar hem toe en omhelsde hem. en ik vroeg vreemd genoeg wat ie hier deed. en hij zij toen datie alleen wou zeggen datieme gemist heeft. en toen wasde droom afgelopen.nu een 2dedroom die ik droomde toen ik ongeveer 11 of12 was.

ik droomde dat ik bij mijn oma waar ik een zwaare hekel aan heb was. ze woonde in een houten villa, datzein hetechtneit heeft. en ze wou me manieren bijbrengen.en ik ben dus echt neit zoon tiepje diedat kan. dus ik probeerde te ontsnappen en dat lukte vrij snel. toen ik ontsnapte kwamen er groote knuffels groter dan mij achterme aan die kleding aan hadden en er heel erg monsterlijk eng uit zagen.ik rende weg alleen toen begon het heelebeeld te draaien. dus ik kon amper wegrennen maarikzette door want ikwilde neit gepakt wordne ikw as heel erg bangen rende toch doorookal wistik neit goed waar ik heen ging omdathet beeld draaide. uitijndelijk kwam ik in een soortvan dolhof
waarik dus echt amper wat kon zien. toen ging ik kruipen alleen ehtbegonsteedserger te draaien en uitijndelijk ging ikineen hoekje zitten met mijn handen op mijnknieen en mijn hoofd op mijn knieen. en toen zag ik dat er naast mij een soort van blauwe kleine trein was met een hondachtig ding er in dat vee leek op die monstersik sloeg hem op een of andere manier knock out en ging in een hoekje ind e wagon zitten. en toen was ik op een heel heeeel erg groot trein station alles was in het trein station grijs en zwartvan kleur. en van ijzeren enzo. alleen die monsters niet. er was trouwends ij diemonsters een rolze konijn met een tuin pakje aan dievond ik het engste. en zij sotnden aan de overkant. en in aan de anderekant. tussne ons zaten 4spoor wegen en het was te diep om van af te springen en naarde anderekant te gaan dus deden zedat neit. maartoen stond ikopeens aan die kant en ze wouden me grijpen en toen wasde drom afgelopen.


nu mijn3de droom die had ik neit zoon lange tijdgeleden gedroomt mischien een jaartje


ik weetvan deze droom neit zoheel veel meer.

we gingen ergends naar toen warromw eetik neit meer en waaren hoe het eruit zag ook nietzoerg ikheb daarnog maarene vaagbeeld vanvan een winkel een plein en verderniks.en we gingen dewinkel binnen om eten tekopenenzo en toen zagen weeen reclame en nieuws daterenge monsterswaren gekommen die heete zeekoeien (nietzeekoeien zoals diebeesten die opzeehonden lijken met slagtanden maar dan gewoon een soort van kalf met groenepoten met schuben bedektalseen vis met bloed roode ogen en ze aten mensen vlees. en e reclame wasdat zeind ie winkel ene soort van messen hadden gemaakt van een soort van groen visnet dat tegen hun zou werken. enuitijndelijk kwamen we mij een groot grasveld metrechtsvan ons een bankje een pad van grijs grint.en ene grootevill a de vilala zagik neit maar ikzag wel ene wit hek een bosjes daarstaan dus ik gok er op dat daarene villa stond. en voor ons waseen heele groote heuvel die heuvel was heel erggroen van grasen hetweiland ook
en ik hoorde raareenge geluiden ik hoorde gebrul en zulke dingen die jeook in monster films hoord. ikkeek naar de berg en iemand of ik zij dater daar watwas. iedereen stond stok stijf stil. toen zagen we zoon zeekoeachter een struikje vandaan kommen een soort van geel achtig plantje was het eerder dat je vaak bij stranden ziet. die zeekoe snoof en rook ons. toen kwam dieanarbeneden gestormd met meerderezeekoeien (ik weetook dathiert een stukw as dat ze ons neit zagen of rooken amar dat weet ik neit meer) en toen die w deon ze moeder onsweg en de zeekoeien beeten haar en zulke dingen en ze werd toen wegesmetem tegen de bank aan ik rende naar haar toe met mijn broertje en ze zag er vreselijk uit. haar laatste worden waarden . zorg goed voor jezelf en je broertje. toen was ik kwaad en ik ging naar die winkel om het te kopen maar eht werkte niet tegen de koeiendie toen ook al daar in de stad waren volgends mij en toen was de droom afgelopen


dat waren ze.

hartelijk bedankt
Simone Ripke

moontjuuu
11 jaar geleden

weet iemand nou hulp of niet? ik wacht al een maand ofzo

11 jaar geleden

Hallo Moontje

aan het begin was het ongeveer een soortvan alicein wonderland achtig.

Dromen over een andere wereld, kan staan op andere manieren om het leven te ervaren. Het blijkt een mooie wereld te zijn, maar dan wordt je achter na gezeten door een zwerm vliegachtige vogels, omdat je misschien iets gedaan zou hebben.

Voel je je misschien ergens schuldig over? Vluchten voor iets kan betekenen dat je in het dagelijkse leven eits probeert te vermijden, situaties, gedachten of gevoelens?

Je rent een heuvel op waarop een kasteel staat.
Een kasteel is een gebouw, die de bewoners tegen eventuele vijanden kan beschermen, je probeert dat te bereiken, maar blijkbaar ga je niet naar binnen, maar spring je van een stijle helling naar beneden.

En daar woont je kat, in een hol, gehuld in zwerverskleding en zegt dat hij je gemist heeft.
Ik denk dat dit met het overlijden van je kat te maken heeft, misschien heb je geen afscheid van het dier kunnen nemen.
Betekende de kat veel voor je en voel je je misschien op de een of andere manier schuldig, over zijn dood?

11 jaar geleden

Droom 2

Oké, dit droomde je waarschijnlijk wat langer geleden, maar is het je bijgebleven.

Een oma kan staan voor voor een beschermer of raadgever, maar dat zal deze oma denk ik niet symboliseren, want je mag haar niet.
In de droom woont ze in een villa en wil ze je manieren bijbrengen, maar dat wil je niet.

Regeltjes en manieren kunnen beklemmend aanvoelen.

Je weet er aan te ontsnappen, maar je wordt gevolgd door enge knuffelbeesten.
Zoals bij de droom over die vliegbeesten in je eerste droom, kan dit staan voor iets wat je in het dagelijkse leven probeert te vermijden.
Knuffelbeesten kunnen staan voor een behoefte aan veiligheid, maar je vindt ze eng.

Je komt in een doolhof terecht, dat kan staan voor verwarring.
Je ziet een blauwe trein, met een hondachtig wezen erin.

Een trein kan de levensreis symboliseren, maar je bent niet helemaal vrij om je route helemaal zelf te bepalen en een hond voor instinct en trouw, maar dat zal deze hond wel niet symboliseren.
Je slaat hem bewusteloos, en je gaat in de trein zitten en komt aan op een grauwe station.

Een treinstation kan voor een verandering staan. Hier kun je even uitrusten, tussen twee reizen door of overstappen. Dit lijkt me wel een grauwe verandering. En ook daar zijn van die knuffelbeesten. Vooral een roze konijn met een tuinbroek aan vindt je eng.

Konijnen staan meestal voor vruchtbaarheid, maar ook hier willen ze je pakken.

Misschien zijn die knuffels een soort wolf in schaapskleren. Ze lijken schattig, maar zijn het niet.
Was er in die tijd een verandering in je leven, een nieuwe school? Begin van de pubertijd? of iets anders? Of was er in die tijd iets, wat je benauwde? Of was er iets, wat aardig leek, maar het niet was?

11 jaar geleden

En nu de laatste droom, die heb je een jaar geleden had.

Je droomt dat je op een winkelplein bent: Een plein kan staan voor het middelpunt van jezelf, want alle straten lopen daarheen.
Je gaat een winkel binnen om eten te kopen: Een winkel kan staan voor de keuzen die het leven ons biedt.
Voedsel verschaft ons energie, en reclame kan staan voor een boodschap uit het onderbewuste, in dit geval een waarschuwing voor een soort zeemonster.
De zee kan staan voor ons onderbewuste, en een monster kan staan voor gevoelens of angsten die naar boven komen, ook maken ze reclame voor messen, die van visnetten zijn gemaakt, die tegen ze zou moeten helpen.
Visnetten daar kun je dingen mee vangen, maar er is een mes van gemaakt, dus je hebt een wapen.

Uiteindelijk kom je op een grote grasveld, met een erge groene heuvel. Een grasveld kan voor welvaart staan. Het is er blijkbaar vredig, totdat er zon monster op je afkomt vanachter een gele plant, die je vaak bij de zee ziet.

Ze vallen je moeder aan. Je moeder is de vrouw, die zorgt voor veiligheid en ze vraagt aan jouw, om goed op je broertje te passen. Je wordt kwaad en gaat zo'n mes kopen, maar dat helpt niet tegen die beesten.


Was er in die tijd iets, dat je gezin bedreigde? Wat symboliseren de zeekoeien? Kwam het uit jezelf, of kwam het van buiten?


Dat waren flink wat lappen tekst
Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Vriendelijke groetjes
Wolkje

moontjuuu
11 jaar geleden

als eerst over je eerste reactie ik voelde me er best wel shuldig over ik weet neit presies warrom maar die avond daarvoor , of ene paar dagen daarvoor zag ik wel een paar van die gepimpte auto's racen over de weg waar mijn kat is dood gereden , en ik kwam de kat toen ik anar school moest sochtends tegne want ik zag een dieren ambulance ikd acht eerst dat eht ene gwewoone ambulance was die ik heel vaak zie dus eerst intreseerde het me neit zo maar toen zag ik dat het een dieren ambulance was ent eonw as ik nieuwsgierig en ikmoest tog die kant op dus ik keek er naar. ik weet ook dat mijn kat afentoe de weg overstak odmat ie met mij mee wou maar ik zette hem altijd trug naar binnen als die dat deed. toen zag ik dat de ambulance mevrouw een doode kat pakte en hij leek heel veel op mijn kat ik wist gelijk al dat het mijne was maar ik keek nog hel ff voor de zeer heid en toen rendeik in paniek ernaartoe en rende door een prikeldraad ding heen om er zo snel mogelijk tezijn. even latr ging ik mee met de dieren ambulance en ik belde mijn vader en ze deden heel erg moeilijk enzo. en de mevoruw zou nog kijken of die nog leefde maar het bleek voor mij van neit zijn onderkaak lag er af hij zat onder het bloed zijn oog lag er uit zijn tong hing helemaal uti zijn bek hij miste zijn snoet en zijn oor lag in zijn nek hij had zijn halsbandje nog wel om daar zat het oor volgends mij nog ent ana vast ofzo. maar hijw as dood zijd e mevrouw later toen mijn papa en mijn broertje er waren gekommen ik hadnog nooit zo erg gehuild en ikw as de eenige die huilde. mijn broertje zeurde bij mijn vaderen mijn vader boeide eht niks ofzo en dat deed mij echt pijn hij ligtnu begraven in onze tuin en soms lijkt eht wel alsof die net alsvroeger bij mijn deur staat en mij aan kijkt ofdie naar binnen mag. en toen kreeg ik wat later na dat alles die droom. en ik wasook nogmaar een maand of 2 op de middelbaare school toen en ikw eet datik eht totaal neit leuk vond en geen vriendenhad enzo.


nu over de 2de reactie

ik had die droom ongeveer 2 jaar geleden gedroomt want ik weet dat ik toen nog lang haar had dat ik ind ei droom afentoe natuurlijkw el voor mijn ogen zag zwaaien enzo bijv. bij het rennen dus jah ik denk begin van puertijd alleen daar zat ik niet echt mee ofzo , en ikw eet ook dat de oma heel erg op de meoder vna mijn vader leek die ik totaal niet mag omdat zij mij probeerde aftepakken van mijn ouders omdat ze vond dat mijn opuders neit goed voor mij zorgden, maar zij zorgde juist neit goed voor mij. Ze vond dat ik te veel fantasie had en datik teveel tekende , oke ik tekende veel ook in mijn werkboeken maar ik ben er echt heeeeel erg goed in. en ze zij dat ikz o later nooti iets zou berijken (ik weet mooi dus dat dat niet zo is) en ze leit me onder de koude douch douchen , en ze gafme oud brood, ook wel is zelfgebakken brood maarja. en we meosten altijd eerst hartig en dan wat zoets en we moesten neit met onze ellebogen onder e tafel. dus het is mischieneen soort van geazeerd daar op

en nu de 3de

er was denk ik niks dat het gezin bedreigdewant dat is er bijna nooit , en ik zou neit wetne wat ze zouden meoten simboliseren ik weet alleen dat ze eruitzagen als kalfjes van zwart witte koeien en dat hun achter poten waren bedekt met groeneschuben enzo en dat hun ogen rood waren. jah en dat ze erg gevaarlijk bleken te zijn en dat ze mensen aten enzo. maar de eerste droom en e 3de droom lijken alsof het ene soort van waarschuwing was voor wat ik net mischien allemaal heb doorgemaakt of waar ik nog steeds neit uti ben dat weet ik antuurlijk neit zeker , amar ik denkd at ik er net sinds 5 dagen uit ben omdat ik me echt stukken beter voelomdat ik nu een vriendje heb waarike cht heele rg veel om geef en van hou, hij is wel ouder dan mij 5 jaar ouder maar dat boeit me neit ik vind hem gewoone cht heel erg leuk. en hier voor was ik altijd down verveelde ik me altijd huildeik zowat elke dag voral savonds omdat ik toen met een meisje had waar ik echt heeeeeel er gveel om gaf maarzij blijkbaar neit van mij ik had methaar ongveer tijdens de droom van mijn kat enzo en toen had ik og 5 maanden methaar maar nisk van der gehoord echt totaal niks, toen op een dag dach ik deheeele tijd aan haar atwas op 31 maart mijn broertjes vierjaardag en toen ik thuis kwam hoopte ik echt dat ze er was, en ze was online op hyves en ik sprak methaar waarom ze er niet was en ze zij omdathaar laptop en mobiel kapot waren (dat wist ik al) en omdat ze weer is ind e zevende hemel was van een jongedie ze kende (ze hadeerder overdie jonge vertelt) toenw as ikw el beetje pissed en bezoorgd enzo maar ze zij datze er nisk mee had en ik geloof haar ze zou daar nooit over leigen ent eon vroeg ik of ze nog wat voor me voelde . en toen zij ze dit (jah die zin zitnog steeds presies in mijn hoofd) 'ik wil wel dat je de waarheid weet dus, eerst wist ik neit wat ik voelde voor je, toen deed ik gewoon mee, maar nu weet ik eht zeker, ik hou neit van je '
en toen begon mijn heele lygaam te tintelen alsof hetin vuur stond en nog erger hetwerd zwartoormijn ogen en toen datweg was toen ging ik ijsberen en in een hoekje zitten en voor mij uitstaren en toen daarna ging ik naar despiegel en ik ag dat ik me arm hadopen gesneden datmijn heele gezicht rood was dat het witte van mijn ogne zo roodwas dat het leek alsof het lensen op mijn heele oog zeg maar waren zo fel rood was het . en mijn heele gezicht was betraand zefsstukjesvan mijn haar, en er kwam snot uitmijn neus . en dat raakteme echt heelerg nahaarhad ik helemaal nisk meer en het voelde alsof ik gewoon dood wasmaar tog nogin hetniks rond zwefde enzo moeilijk uitteleggen mischein snap jeme wel maarjah. daarna vertelde ik dat alles tegne een vriendin van me en toen vroeg zij mij verkering en ikzij datik ernog over na wildedenken, dathad ik gedana een week deedik er over ofzo toen zij ik jah wantik wilde niet meer zo blijven enik voelde weliets voor der maar ikw isthet nog enit helemaalzeker had ik ook bij dat meisje waar ik zo verdrietig om werd. maar bij ditmeisje ging ik ook methaar zoenen en opene begevnemoment kwamer ook iets lygamelijks in mijn onderbroek dat zeg amar laat zien datje zin heb in seks dusiwistweldat ik echt vand er hield daarna . alleen een week later hadik het uitgmaakt, wehadden 3 maanden ofzo . alleen ik was echt heel vaak verdrietig in die relatie en down en alles en ik voelde me neit goed . en nu heb ik die vriend en ik voel me echt stukken beter hopelijk tjah helpt het ene beetje ofzo >.< wantik wil echt wetenw aardie dromen op slaan