Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik dacht dat ik letterlijk dood ging

12 jaar geleden

Ik lach op een stoel, en een jongen gaf mij 2/3 spuiten bij mijn hart.
Ik voelde alles...de pijn & het vloeistof dat door mijn lijf stroomde.
mijn lichaam was voorledig verlamt..en alles wat ik nog kon doen was een beetje tegenstribbelen en roepen: Nee niet doen!
maar het praten was ook na een paar seconden weg.
Ik was volgens mij wel een beetje wakker..want ik weet nog dat ik hele erge hartkloppingen kreeg. Het leek net of mijn hart uit mijn lichaam wou gaan, ik dacht dat ik dood ging.
En het zweet brak me uit.

Ik heb heel internet afgezocht + boeken voor de betekenis maar ik kan het nergens vinden.
weet iemand misschien wat dit betekend? of zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt?


Groetjes,3 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door LS--.

12 jaar geleden

ik heb deze informatie van deze site ik denk dat dat het is.

Het klinkt misschien eng, maar tijdens een droom is je lichaam vrijwel volledig verlamd. Dit komt door een speciaal hormoon, dat signalen naar het ruggemerg stuurt om je lichaam te ontspannen en uiteindelijk grotendeels verlamt.
Sommige wetenschappers denken dat slaapverlamming verantwoordelijk is voor ervaringen als ontvoering door aliens of ontmoetingen met geesten.

Dit ingebouwde mechanisme zorgt ervoor dat je jezelf niet pijn doet aangezien sommige lichaamsdelen zouden kunnen bewegen in dromen.

Slaapverlamming treedt op als je hersenen klaar zijn met dromen, maar de lichamelijke droomverlamming nog aanhoudt. Hierdoor ben je volledig bewust, maar niet in staat om te bewegen.

Hier komt nog eens bij dat deze staat gepaard kan gaan met heftige hallucinaties en een acuut gevoel van gevaar. Slaapverlamming kan erg beangstigend zijn vanwege de levendigheid van dergelijke hallucinaties.

Het hallucinerend effect van slaapverlamming draagt ertoe bij dat iemand de hele ervaring kan beschouwen als een droom, aangezien vreemde en droomachtige objecten kunnen samengaan met andere dingen die je in de slaapkamer kan zien.

De verlamming kan enige sconden tot enige minuten duren, waarna men symptomen van paniek kan ervaren, gevolgd door de bewustwording dat de verdraaide realiteit niet echt was. Bijzonder is dat slaapverlamming vaker voorkomt bij bruine mensen dan bij witte mensen.2 keer bewerkt. De laatste keer was 12 jaar geleden door mandy1090.