Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom van een vriendin :S

thomas
11 jaar geleden

ik heb een vriendin, en ze heeft het erg moeilijk, ze is 14 jaar en heeft naar mijn mening al veel te veel meegemaakt, maar daar gaat het nu niet om... ze durft nu niet meer te slapen door een bepaalde droom, ze droomt steeds dat iedereen om zich heen vermoord wordt en dat ze alleen maar kan toekijken... ik weet er niet alles van, maar dit was voor mij genoeg... ik wil haar graag helpen maar weet niet hoe, daarom vraag ik hier om hulp... ik weet niet wat ik allemaal kan vertellen... dus meer achtergrond kan ik niet geven... maar als iemand weet hoe ik haar kan helpen om weer beter te slapen... laat het me dan plz weten, want ze slaapt nu gemiddeld maar 3/4 uurtjes per nacht en eigenlijk slaapt ze nog vaker helemaal niet... dit kan echt niet, i need help :S

Marieke
11 jaar geleden

Hoi Thomas,

wat moet jij een fijne vriend zijn voor die vriendin, het is goed dat ze in deze moeilijke tijd in ieder geval jou heeft!

Ik denk alleen dat dit probleem te groot is voor jou alleen. Jij kan niet maken dat zij beter slaapt, noch kan jij ervoor zorgen dat haar verleden ongedaan gemaakt kan worden. Het enige wat jij kunt doen is naast haar staan, laten zien dat je er inderdaad bent. Die schouder bieden als dat nodig is, en blijven vragen 'hoe het gaat'.
Als je je echt zorgen maakt over die vriendin, zou ik een vertrouwenspersoon inschakelen. Die zou haar misschien kunnen doorsturen voor professionele hulp. 'Angst-remmers' lijken me namelijk veel heilzamer dan een oplossing voor die droom.

Sterkte,
Marieke

11 jaar geleden

Heb je de droom niet ook op deze site geplaatst?
[explainmydream.net]
Ik heb je daar antwoord gegeven ik hoop dat je er wat aan hebt.