Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

nachtmerries vuur vulkanen familie kwijt.

c
14 jaar geleden

Wie kan mij helpen?
Ik heb de laatste tijd erg veel nachtmerries maar die van vanacht was echt eng.
Ik droomde dat ik met de auto tegen langs een spoorlijn reed en aan de andere kant van de spoorlijn was vuur.
Het vuur verspreide zich in een razend tempo om ons heen.. ik probeerde hard weg te rijde maar mijn auto hield op.
Gelukkig was er geen vuur maar voor zover mijn oog kon rijken was alles in de stad vol rook en vuur.
Ik rende naar huis (wat nog een weg was zon 8km) overal waar ik kwam zag ik kleine vulkaantjes uitbarsten.
Ik raakte in paniek en belde mijn moeder (die in een andere plaats woont)op of die oke was. Ze nam in paniek op en zei dat het helemaal mis liep daar, dat ook daar in een razend tempo mini vulkanen uitbarsten en vuur zich verspreide ze was bang en ik hoorde mn zusje van 6 hard scheeuwen en huilen.
Ik was zo verdrietig maar ik moest zien te zorge dat ik thuis kwam.
Ik moest een kanaal oversteken maar de brug was weg, ik ben via een bootje naar de overkant gevaren als een gek. bang zijnde dat ik in het water zou valle want ik ben bang voor onbekende waters.
Eenmaal aan de overkant moest ik een berg op en ik was thuis. Toen ik op mijn balkon stond zag ik overal vuur en de halve stad was vernietigd. Voor onze flat stond nog een kleine vulkaan lava te spuge.
Ik was kapot, gebroke wilde naar mijn moeder en mijn zusje toe. ik probeerde ze te bellen maar ze namen niet op dus ik dacht dat ze het niet overleefd hadde en ik was zo verdrietig.
Eenmaal alle lava en vuur weg was maar de stad er verlaten rood en vol rook uizag zat mijn vriend op het balkon ik wilde een sigaret roke buiten, en wilde net mijn as aftippe toen mijn vriend zei:
NIET DOEN!! DAN BEGINT ALLES weer opnieuw.



wie kan deze droom verklaren? het zou me echt helpen.

14 jaar geleden

Misschien heb je gewoon onbewust een droom over de vulkaan uitbarsting van ijsland.
Het is een wat ingrijpendere gebeurtenis geweest dan anders ,want in heel europa vloog er geen vliegtuig meer.
Je hebt je er onbewust mee bezig gehouden en omdat je bang bent om je familie kwijt te raken zijn zij juist in jouw droom getroffen door de vulkaan.


In het droom woordenboek staat het volgende:

Het dromen over een vulkaan betekent dat je betrokken zult raken bij verhitte discussies waarbij je goede reputatie in het geding komt. Tevens geeft deze droom aan dat zelfzuchtigheid en hebzucht je kunnen mogelijk hachelijke avonturen kunnen laten beleven.

Dit over familie:

Je familie in je droom staat voor veiligheid, warmte en liefde. Denk eens na over de rol van specifieke familieleden en welke relatie je met ze hebt.

En dit over de dood:

Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt spiritueler en wijzer. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat je wanhopig probeert te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijske leven.

Misschien helpt je dit?

c
14 jaar geleden

Hoi mirjam,

Ja het heeft me wel geholpe, alles wat je zegt kan wel kloppe+)

hartstikke bedankt..

Groetjes