Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom: vluchten met insect in handpalm om te redden van de dood. -ik HAAT insecten!!

Jane Doe
12 jaar geleden

Hallo allemaal

Kan iemand die er verstand van heeft mij please uitleggen wat mijn belachelijke droom inhoudt?? Deze droom slaat -zoals vaker- nergens op, maar laat mij maar niet los!

ik droom dat ik de hele droom aan het rennen ben met een insect in mijn rechter handpalm met linker eroverheen geslagen om te beschermen (de insect is grijzig/zilver, dun langwerpig, lijkt op een hooiwagen/mug/spin???)

Tijdens het rennen gaat 't steeds slechter met het beestje, zijn poten raken in de knoop en hij raakt ze stuk voor stuk kwijt. Later in de droom wordt duidelijk dat we tegelijkertijd op zoek zijn naar onderdak in opvanghuizen. Ik blijf rennen als een gek met de insect in mijn hand, passagiers vragend om advies en hulp , steeds zoekend naar oplossingen. De straten waarin in loop en ren langs grachten zijn oude straten met herenhuizen (eveneens de opvanghuizen die ik bezoek maar oversla bij de grote ouderwetse deuren omdat 't huis mij niet aanstaat qua veiligheid voor de insect.
Zodra ik er uren later achterkom dat de insect dood is, gooit een vage negatief iemand mijn mooie witte rugzak (die ik niet heb) met al mijn kennis en dure studieboeken de plomp in.
Vanaf dat moment draai ik compleet door en doe ik mijn best om bij die onbekende iemand in te breken om alles wat hem lief is kapot te maken, net zo lang tot hij mij teruggeeft wat hij mij heeft afgenomen om zo mijn kennis en studie weer te kunnen hervatten.
Toen de insect dood ging had ik een dik schuldgevoel- alsof het mijn schuld was, door al dat geren , en bescherm in mijn hand is het dood.

Bizar! wat moet ik hiermee? Ik heb een mooie koopwoning, heb 9jr lang een relatie, woon al 7jaar samen, ik ben dooodsbenauwd voor insecten en vooral met lange poten, heb in mijn jeugd in opvanghuizen gezeten, ik ben gestopt met actief studeren (ik bezit de boeken nog en leer door tot ik het geld heb om weer naar school te gaan)
Tijdens deze droom zweette ik me rot- ik, mijn kussen En mijn matras was doorweekt van de zweet. (terwijl ik niet zo makkelijk in zweten uitbreek)

Wat betekent dit? Iets zegt mij dat het met mijn vriend te maken heeft, maar wat?? ik heb mijn droomencyclopedie doorgespit, maar door de verschillen in symbolen kom ik er niet uit. ik heb meer zekerheid nodig. Wat kan de betekenis zijn van al deze symbolen bij elkaar?
De nadruk lag vooral op mijn handpalm, de grachten, de reuzachtige deuren van de opvanghuizen (ik ben een binnengestapt die goed voor mij was, maar de insect mocht niet mee, dus vertrok ik weer) en vooral de insect zelf draaide het om in mijn droom. Zodra ik mensen om hulp vroeg (ik zag die mensen niet, wel de insect die ik liet zien) haalde ik mijn linkerhand weg om de insect te laten zien. Deze lag dan in mijn rechter handpalm met de duim naar buiten.

dusss; lekkere handpalm droom! wie o wie kan mij hierin meer inzicht geven?? ik MOET dit weten!! Dit is belangrijk voor me! Ik droom vaak, maar deze heeft een persoonlike boodschap die ik niet helemaal begrijp omdat ik meerdere wegen in kan slaan hiermee. (ik ben erg met mezelf bezig de laatste jaren, en denk dat ik deze informatie nodig heb in mijn zoektocht naar rust)

???? iemand???? Alvast bedankt in ieder geval ! of lachse! dat kan natuurlijk ook he?!?! :p
Groetjes Jane Doe

12 jaar geleden

Hoi Jane Doe,

Als je insecten ziet in je droom, vertegenwoordigen ze veelal kleine obstakels die je dient te overwinnen. Kleine problemen en ergernissen moeten opgelost worden.

Een heel ander droomuitleg is dat insecten symbool staan voor precisie, alertheid en gevoeligheid. Misschien zou je je gedachten eens op een rijtje moeten zetten en nadenken over wat je belangrijk vind. Soms worden insecten gezien als heilige boodschappers.

En dat de insect zijn poten breekt en loslaat, is waarschijnlijk dat jij je problemen die je vroeger had of misschien nu wel eens op een goede manier van af kunt komen.

xox.

Jane Doe
12 jaar geleden

Hi LSJ! hartstikke bedankt voor de duidelijk uitleg! ik kan hier zeker wat mee!

xox