Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mijn dochter heeft dezelfde nachtmerrie als ik vroeger had

12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Mijn dochertje van 6 heeft telkens dromen over wolfen. Eerder kon ze nooit precies vertellen hoe die droom verliep, ze was dan te bang.
Maar nu vertelde ze dus laatst wat ze droomde en dat is gewoon precies de nachtmerrie die ik vroeger als kind ook altijd had.
Als volwassene heb ik hem ook nog weleens gehad, maar niet meer zo regelmatig dan toen ik nog jong was.
Ze droomt dan dat ze omringt is door wolfen en dat ze zich niet mag bewegen, als ze dit wel zou doen grijpen die wolven haar. Ze vertelde ook dat ze dan helemaal gespannen wakker wordt en dat ze dan oortjes naast haar bed ziet. Dat van die oortjes herken ik zelf niet, maar verder is die nachtmerrie precies hetzelfde.
Heeft iemand op dit forum weleens zoiets meegemaakt of een verklaring voor deze nachtmerrie. Ik vind het vooral zo vreemd dat we precies dezelfde nachtmerrie hebben.

groetjes Ingrid

12 jaar geleden

Hoi mieppie

De wolf staat symbool voor onze ontembare instincten. Het is onze tweede ik waar we continue mee in conflict dreigen te raken. Wie over een wolf droomt is geestelijk vaak erg gespannen en zou met zichzelf in het reine moeten komen.

En het niet mogen bewegen komt meer voor in de wolven wereld, heeft denk ik te maken met met over geven, niet vechten tegen bepaalde gevoelens.

Soms symboliseert de wolf een persoon die heel nuttig voor ons kan zijn, mits hij niet onze vijand wordt.

Oren hebben te maken met communicatie.

Ik denk dat je meer met je dochter moet praten, vragen wat haar bezig houd, en ga als je dat kan terug in je eigen wolven dromen, probeer te voelen, wat die droom bij jou veroorzaakt heeft en als je nog weet wat de gevogen zijn geweest voor de rest van je leven, mischien kan je je dochter behoeden voor die dingen die jou overkomen zijn.

Dat kan je lezen over die oren waar die ze ziet als ze wakker wordt, praten en nog eens praten met haar, niet dwingend.

Groeten.

H@ns.

12 jaar geleden

Het is wel vreemd dat ze die droom meestal heeft als ze bij haar vader slaapt. Als ze bij mij is droomt ze soms ook wel, maar niet die droom. Ze wordt dan ook niet wakker van het dromen en dat heeft ze bij haar vader wel.
Ik zal proberen met haar te praten hierover en kijken of ik erachter kan komen wat haar dwars zit.
In ieder geval bedankt voor je reactie!

groetjes Ingrid

Lissa
10 jaar geleden

Hallo,
De post is al van een tijdje geleden, maar ik wil er toch graag op reageren!
Mijn zoontje van zes en ik hebben namelijk ook dezelfde nachtmerrie over wolven! Heel bizar.
Alleen bij ons lopen er in de nachtmerrie heel veel wolven in het park waar wij aan wonen. Hij groeit namelijk op in dezelfde buurt als ik.
Wij dromen (droomden) beiden dat we het huis niet uit durven vanwege de wolven.
We wonen in een hele fijne buurt en ik heb er ook alleen maar fijne herinneringen aan uit mijn jeugd.
Vreemd is dat ik dezelfde nachtmerrie terug kreeg toen we weer hier heen verhuisden en mijn zoontje heeft dus ook diezelfde nachtmerrie.
Ben er voor mezelf nog niet helemaal uit wat het nou betekend. Was wel heel bizar van mijn zoontje te horen dat hij precies dezelfde terugkerende nachtmerrie heeft die ik dus in mijn kindertijd heb gehad.
Groet,
Melissa.