Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Neerstorten vliegtuig

12 jaar geleden

Deze droom heb ik nu al een aantal maal in een half jaar tijd gehad.Het lijkt alleen of hij steeds uitgebreider en enger wordt.Ik zou graag uitleg hebben om een idee te krijgen wat het zou kunnen betekenen.

Ik bevind me in een vliegtuig.Soms alleen,soms met mensen die ik ken.Zodra het vliegtuig gaat stijgen beginnen de problemen.Hij gaat omhoog en omlaag en het is net of hij dan al neerstort.Dit gaat echter altijd goed en zo vlieg ik een tijdje.Op een gegeven moment gaat er van alles mis en begint het vliegtuig enorm lawaai te maken en lijkt het geen controle meer te hebben.Het aparte is dat ik tijdens de reis al voortdurend bezig ben met dat het neer gaat storten,of het is mijn angst daarvoor misschien.
Terwijl er duidelijk is dat het toestel in nood is,wordt alles chaos.Ik probeer uit te vinden wat er aan de hand is,en droom dan over allerlei instrumenten die ik niet begrijp.Na een tijdje gaan we met een noodgang richting de grond,en heb ik het gevoel dat het echt af gelopen is.
De droom varieert,de ene keer moet ik eerst overstappen en gaat daarna alles fout.Wat wel telkens terug komt in elke droom,is dat voor ik op het vliegveld kom ik heel erg bezig ben met de tijd..Ik haal hem altijd net en ben continu bang dat ik hem mis.
Afgelopen nacht heb ik wel de engste van allemaal gehad.Alles ging zoals hiervoor beschreven.Maar tijdens het neerstorten was het net of ik half wakker werd.Ik wist dat ik droomde maar ik voelde me nog steeds 'aan het neerstorten'.Het was net of ik in draaiende bewegingen naar de grond gezogen werd,terwijl ik me ook bewust was dat ik op bed lag.Ik probeerde er uit te komen,maar het gevoel werd alleen maar erger en ik werd op een gegeven moment schreeuwend wakker van de angst.Op het moment dat ik me besefte dat ik aan het dromen was,kon ik ook geluiden ed horen van om me heen.Ik kon ook mijn kamer zien,maar was gevoelsmatig nog steeds aan het neerstorten(Dit heb ik overigens een tijdje terug ook gehad,kon alles zien en horen maar het was net of ik draaide en droomde).
Enig idee wat dit kan betekenen?Ik begin dit nu met regelmaat te dromen,de droom zelf is mij al niet al te duidelijk,maar dat 'half wakkergevoel' en toch door dromen vind ik erg beangstigend.
Alvast bedankt

12 jaar geleden

Hallo Santie

Een terugkerende droom, betekent meestal dat je onderbewuste je wat wil vertellen, tot je de boodschap begrijpt.
Een vliegtuigramp kan staan voor te hoog gegrepen idealen of gedachten. Ben je misschien in het waakbestaan bezig, met iets dat misschien niet haal baar is.

Ook het feit dat je het maar net op tijd haalt, betekent misschien dat je er veel heel veel moeite voor moet doen.

Dromen in een half waak half slaap toestand, komt wel vaker voor. Veel mensen kunnen zich dan niet bewegen en zien soms enge beelden. Het gevoel van vallen, kan best doorwerken in deze halfslaaphalfwakende toestand, denk ik.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Vriendelijke groeten
Wolkje

12 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie Wolkje.
Dat is wel iets voor mij om over na te denken.Hoge idealen,verwachtingen en gedachten is zeker iets waar ik mee te maken heb.Maar wat de droom me dan precies daarin zou kunnen zeggen zou ik moeten uitzoeken.
Het net op tijd halen in de droom is meer omdat ik er vlak vantevoren pas aan denk.Alsof het niet belangrijk genoeg voor me was om het op tijd te herinneren..
Zo komt het een beetje op mij over.
Wat betreft halve slaap-waaktoestand,ik kon me inderdaad ook niet bewegen.Ik had dan geen enge beelden,maar meer enge gedachten.Kan er een bepaalde oorzaak voor zijn dat dat soms gebeurt?En heb je misschien tips?Ik ga toch liever voor of helemaal slapen of helemaal wakker zijn hoor!
Alvast bedankt!

12 jaar geleden

Hallo Santie

Misschien staat het net op tijd halen van de vliegtuig als een impuls, om snel nog eventjes te doen, waar je misschien van weet dat je er niet beter van wordt. Weet je misschien ook de bestemming van die vliegtuig?

En het niet kunnen bewegen in de halfslaap-halfwakende toestand, wordt ook wel slaapverlamming genoemd. Je lichaam maakt als je slaap een stofje aan, die je spieren ontspannen en verlammen, dit om te voorkomen dat je wilde bewegingen gaat maken in je slaap. Soms is die stof nog werkzaam in die toestand.

Deze thema is al een paar keer op de forum besproken, sommigen zeggen dat jet vooral gebeurt als ze op hun rug liggen. Ik weet niet of er iets aan te doen valt. Als je weet dat je in die toestand bent, kun je misschien zeggen. Nu wil ik wakker worden, of je probeert je te ontspannen en zeggen, dit is allemaal maar een droom.

Deze website heeft ook een stukje geschreven over slaapverlamming, hieronder is de link

[www.droominfo.nl]

Vriendelijke groetjes
Wolkje