Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een achtbaan in Parijs

12 jaar geleden

Hoi!

Ik ben erg benieuwd wie mij kan vertellen wat onderstaande droom mij verteld.

Ik zit in een achtbaan met meerdere mensen. Naar mijn idee hebben de mensen om heen het erg naar hun zin in de achtbaan maar ik niet. Op een of andere manier weet ik dat ik in Parijs ben. Later zie ik een verwoest gebouw of brug. Ik denk zelfs de eiffeltoren...het is me niet helemaal duidelijk. Ik snap niet dat de mensen in de achtbaan het naar hun zin hebben. Ik zie verwoeste gebouwen..... een treurig en bedreigend geheel.
Een moment laten rijd ik met de mensen in de achtbaan een paar kilometer boven Parijs. Ik kijk naar beneden en ik ben ontzettend bang omdat ik het gevoel heb dat ik elk moment uit de achtbaan kan vallen. Parijs is ontzettend klein geworden en de hoogte vind ik ontzettend bedreigend. Ook houdt opeens de baan op en verderop zie ik een soort rots in de lucht. Het is blijkbaar de bedoeling dat de wagentjes van de achtbaan daar naar toe moeten. De wagentjes rijden verder maar er is geen baan.......ik ben echt ontzettend bang. Maar op een of andere manier rijden de karretjes over een onzichtbare baan want we vallen niet en komen op de rots. Hoewel we veilig zijn en ik het blijkbaar als enigste ontzettend eng vond. Hoewel we op de rots staan zie ik de enorme hoogte nog steeds als een enorme bedreiging en ik ben bang om te vallen. Toen werd ik wakker......

12 jaar geleden

Ik hoop nog steeds dat iemand mij kan vertellen wat deze droom betekend........

Groetjes

Belle

LiSaaKe
12 jaar geleden

Beste Belle,

De achtbaan kan erg veel betekenissen hebben, Ben je ergens bang voor? Lijkt iemand/iets in je leven nep? Of maak je je een keuze waarvan je denkt dat je je licht voelt maar eigenlijk bang & ontevreden bent met je keuze... Als je die rechtzet, verandert de ontzichtbare achtbaan, in een gewone. Dan nog even over de angst toen er nog rails onder de achtbaan-wagentjes zat, misschien kun je de rest opzoeken in een droomwoordenboek hier op deze site, en een oplossing vinden door ze bij elkaar te halen. Ik denk er nu ook aan: U kunt gebruik maken van een Lucide droom, een droom waar jij zelf de baas bent, maak van die enge achtbaan een wandeling met je vriendje ( De jongen op wie je verliefd bent, of gewoon een knappe man ;) ) En zorg dat hij je meeneemt naar een bioscoop met de Titanic, wedden de nachtmerrie verandert in een mooie droom? ;)

Misschien heb je er wat aan, ik hoop u te kunnen helpen :)

Vriendelijke groet: Lisa.