Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik weet dat ik droom, maar sta machteloos

11 jaar geleden

Sinds een 3 jaar heb ik al last van steeds terugkerende nachtmerries. Ik snap niet waar ze vandaan komen en wat ik er mee moet.
Het begint altijd als ik net in slaap drijg te vallen. Ik wordt zwaar en kan ik kan mijn lichaam niet meer bewegen. Ik krijg hartkloppingen en mijn oren beginnen te suizen, Soms zo hard dat het pijn doet aan mijn oren! Ik ben me bewust dat ik op mijn bed lig en probeer hulp te roepen of wakker te worden.... Natuurlijk krijg ik met geen mogelijkheid ook maar het kleinste geluid uit mijn keel.
Meestal gebeurd er dan wat in mijn omgeving, bijvoorbeeld mijn TV springt aan op het allerhoogste volume... Sinds ongeveer een jaar hoor ik ook stemmen. Soms bekende stemmen, soms ook niet; alsof tientallen mensen in je oor staat te tetteren!
Dit lijkt uren te duren, en vaak is dat ook zo. Als ik wakker wordt en op de klok kijk is er meestal 1 of 1,5 uur verstreken vanaf het moment dat ik in slaap ben gevallen.Als ik zo'n avond heb blijft deze droom zich herhalen, elk moment dat ik weer in slaap val. Ik dacht eerst dat het een soort paniekaanval was in mijn slaap, maar rustgevende tabletten/slaaptabletten/ontspanningstherapie helpen tot nu toe niks.

Heeft iemand een idee waar deze dromen vandaan kunnen komen? of wat ik eraan kan doen?

Gr,T

LERI
11 jaar geleden

lijkt wel als je voor iets gewaarschuwd wordt maar je trekt je er weinig van aan als ik jouw was zal ik een paar dagen voordat je gaat slapen
rustig bidden en vragen om duidelijkheid aangezien je dingen kan waarnemen in je droom dan zal je wel snel een boodschap krijgen van hoe of wat ik denk dat jij met je
eigen meer 1 moet worden kwa gevoel enzv probeer het en soms duurt het wel even voordat je je boodschap krijgt maar heb geduld en je zult het zien groetjes en sterkte

11 jaar geleden

Ik denk dat je met je eigen angsten voor het onbekende wordt geconfronteerd. Dat de tv hoog in volume springt ,geeft niet , dit is normaal doe hem gerust lager niets om eng over te zijn of te denken anders praat jij je zelf iets aan dat er niet is of bestaat dan alleen in jouw denken, het zijn je eigen gedachten die dit doen. Dit moet je als liefde ervaren iedere keer als dit weer gebeurd.. Meer in de zin van dat jouw aandacht wordt gevraagd om je met je zelf bezig te houden. De stemmen geven aan dat je hoogbegaaft bent en anderen hun gevoelens opvangt of zelfs kan horen .je bent ontvankelijk voor alles., Je kan alles van iedereen opvangen, vaak is dit aangeboren, maar je hebt nog geen onderscheid leren maken in wat wel aanvaardbaar is en wat niet , hoe je ermee moet omgaan. Kalmte en rust in je zelf zijn de sleutel tot het leren begrijpen van je zelf en je gidsen. De nachtmerries zijn je eigen angsten die je nog niet hebt aanvaard.
Soms is het goed een eerlijk gesprek met je zelf aan te gaan om jezelf af tevragen wie je eigenlijk bent wat je werkelijke roeping is in dit leven, en wat je rmee wil. die tabletten op voorschrift van je arts moet je zowiezo altijd innemen en kun je altijd iets alternatiefs erbij doen in overleg met je behandelende therapeut of arts.Ik wens je licht en liefde in het zoeken naar je zelf.
gr.