Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

3 nachten nachtmerries

Ward
11 jaar geleden

Hoi,
Ik heb al drie nachten op rij een nachtmerrie gehad, en vroeg me eigenlijk af wat de betekenis zou kunnen zijn achter mijn dromen. Op chronlogische volgorde geef ik een beschrijving van mijn dromen. Het zou echt fijn zijn als iemand me er wat meer duidelijkheid over kan geven...

1.) Ik rij in mijn (vaders) auto, met twee vriendinnen, eentje doet dezelfde studie, de andere is mijn beste vriendin. Ik parkeer de auto op een enorme parkeerplaats. Stappen in een berglift. Vervolgens zie ik dat waar ik mijn auto heb geparkeerd er geen enkele andere auto staat behalve de mijne, en alleen maar 'niet parkeren' borden. We komen aan in een vakantiehuisje (lijkt op mijn eigen ouderlijk huis). Daar gaan we slapen. Mijn beste vriendin in de huiskamer, ik in 'mijn' slaapkamer. Plots horen we gerommel aan de deur beneden. Mijn vriendin in de huiskamer word wakker, loopt naar onze kamer, en zegt ondertussen gedag tegen iemand... Vervolgens hoor ik dat er iemand de huiskamer inloopt. Op dat punt wil ik mijn hockeystick pakken (ter verdediging), en er komt iemand de slaapkamer binnen, en als ik wil slaan zie ik dat die persoon (een man) dezelfde hockeystick vast heeft... Daar schrik ik van en opeens staan we in de gang. Daarna word ik wakker, heb nog bijna een half uur met een naar gevoel wakker gelegen.

2.) Ik ga uit met een zeer goede vriendin van mij. Plotsklaps begint iedereen te rennen. Ik duw mensen opzij zodat ik harder kan rennen, ook mijn goede vriendin, en die word in haar rug geschoten. Vervolgens gaat de droom van snachts door to sochtends terwijl ik die vriendin op mijn rug mee sjouw naar het ziekenhuis. Dat kan ik nergens vinden, ondanks een lift van een politie-agent op scooter, een scooter ritje van mijzelf (ik had opeens een scooter). Vervolgens probeer ik 112 te bellen voor een ambulance (ik kon het ziekenhuis niet vinden), maar toen ik vertelde dat het een schietpartij betrof vertelde de vrouw aan de telefoon dat ze dat even ging onderzoeken en zou terugbellen. Opeens ben ik in mijn huis (in rotterdam, met het uitzicht van mijn oude huis in Amsterdam) Afijn, ik wacht, geen belletje terug. Totdat ik naar mijn telefoon kijk en zie dat ik al 3 oproepen heb gemist (telefoon stond op geluid/tril uit). Ik besluit terug te bellen, maar dat duurt te lang. EN ga zelf met de metro richting het ziekenhuis (AMC). Toen werd ik wakker, met eenzelfde gevoel als de dag ervoor.

3.) Ik ben in een grote hal, met de twee zelfde vriendinnen uit de eerste droom. Mijn beste vriendin word geplaagd door een jongen die spullen uit haar tas door de hal heen gooit. Ik grijp de jongen vast, bij zijn trui, duw hem tegen de muur en zeg dat hij moet kappen. Er onstaat een gevecht, en een bewaker staat er opeens bij, en ik doe alsof ik het slachtoffer ben zodat de jongen gepakt word. Echter de jongen pakt zijn wapen, en zijn vrienden (die er al die tijd bij stonden) ook. Er onstaat een vuurgevecht tussen bewakers/politie en de jongens, mijn vriendinnen en ik vluchten. Ik houd me ergens schuil voor lange tijd. Ondertussen gaat het vuurgevecht door en er vallen veel doden (politiemannen). Opeens, kunnen we vluchten (er staan mensen in de hal die zeggen dat we moeten rennen etc.) Dus ik en (nog maar 1 andere vriendin, waar mijn beste vriendin is weet ik dan niet), gaan lopen. Op dit moment herken ik de plek uit een andere droom, en herinner dat als we door de schuifdeuren lopen we links of rechtdoor kunnen. Vorige keer gingen ik (toen waren er geen vrienden bij denk ik) rechtdoor, en was ik weer in een gijzelingssituatie. Dit keer gaan we links en rennen we ver door gangen en deuren. Totdat we uiteindelijk buiten zijn, bij de bushalte (altijd handig toch?) Hier word ik wakker. DItmaal niet per se een naar gevoel.

Zo, wat een uitgebreid verhaal. Zelden herinner ik mij dromen zo helder. Maar goed, wil iemand zich wagen aan een verklaring?

11 jaar geleden

Hoi,
Ik heb al drie nachten op rij een nachtmerrie gehad, en vroeg me eigenlijk af wat de betekenis zou kunnen zijn achter mijn dromen. Op chronlogische volgorde geef ik een beschrijving van mijn dromen. Het zou echt fijn zijn als iemand me er wat meer duidelijkheid over kan geven...

1.) Ik rij in mijn (vaders) auto, met twee vriendinnen, eentje doet dezelfde studie, de andere is mijn beste vriendin. Ik parkeer de auto op een enorme parkeerplaats. Stappen in een berglift. Vervolgens zie ik dat waar ik mijn auto heb geparkeerd er geen enkele andere auto staat behalve de mijne, en alleen maar 'niet parkeren' borden. We komen aan in een vakantiehuisje (lijkt op mijn eigen ouderlijk huis). Daar gaan we slapen. Mijn beste vriendin in de huiskamer, ik in 'mijn' slaapkamer. Plots horen we gerommel aan de deur beneden. Mijn vriendin in de huiskamer word wakker, loopt naar onze kamer, en zegt ondertussen gedag tegen iemand... Vervolgens hoor ik dat er iemand de huiskamer inloopt. Op dat punt wil ik mijn hockeystick pakken (ter verdediging), en er komt iemand de slaapkamer binnen, en als ik wil slaan zie ik dat die persoon (een man) dezelfde hockeystick vast heeft... Daar schrik ik van en opeens staan we in de gang. Daarna word ik wakker, heb nog bijna een half uur met een naar gevoel wakker gelegen.Het eerste gedeelte van je droom betekend het volgende.
De vaders auto is nog niet van jou, dus doe je iets wat tegen het geweten indruist.Parkeren op een verboden plek, je mag je zinnen niet zetten op iets dat voor jou nadelig kan zijn , zie het parkeer verbod STOP NU WAARMEE JE VERKEERD BEZIG BENT . Het vakantiehuisje lijkt op het ouderlijk huis ,het vertrouwde, het warme gezellige.

Het geluid is je aandacht dat er gevraagd wordt van je. De gene groet , is vertrouwd dus, is een gids van je die toegang tot jou zoekt. De hockey stick wordt bij hockey gehanteerd dit duit op een botsing van twee opinies. Jullie hadden beiden een stick, duidt aan je bent een gelijkwaardig aan elkaar , dus kun je een botsing voorkomen waarvoor je wordt gewaarschuwd door deze gids van je. Je bent gwaarschuwd . Ga rustig zitten nadenken wat je niet goed doet ,met wie ga je allemaal mee om, gewoon rustig je zelf tot orde roepen, want je bent innerlijk een goed mens.

Het tweede droom zowel het derde droom zijn gewoon vervolgdromen voor wat je te wachten staat ten zij je het tij tijdig keerd. Jongeman je bent echt met een gevaarlijke situatie bezig op dit moment, Je bent steeds met die zelfde vrienden bijna, denk er hieroverna, Doe jij je groot voor je vrienden ? Je gaat van af vandaag voor je zelf moeten kiezen, je gaat duidelijk je grenzen moeten aangeven en bewaken, je moet niet te veel achter vrienden aanlopen, Het kan verkeerd met je aflopen, je ontglipt de dans , maar op een keer kan het verkeerd aflopen met je . KOM TOT RUST. Leer je eigen keuzes maken .anderen dienen hiervoor respekt op te brengen, ga doen wat goed voor jou is zonder dat het je gevaar opleverd. WEES GEEN MEELOPER TERWILLE VAN VRIENDEN DIE JE LATER ALS EEN BLOK ZULLEN LATEN VALLEN. Heel veel kosmische kracht licht en liefde aan jou. Ik zie je er wel uit uitkomen als je voor je zelf kiest en keihard achter je zelf gaat staan, want de ALLERBESTE VRIEND BEN JIJ ZELF VOOR JE ZELF.
RUST EN NOG EENS RUST VOOR JOU.
GROETJE