Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

al 2 weken lang achtervolgd

12 jaar geleden

De afgelopen 2 weken droom ik bijna elke avond dat ik achtervolgd wordt. Ik droom dan dat ik ergens heen ga, maar daar is een groep mannen, die in het begin nog aardig tegen me doen. Maar op het moment dat ik weer weg ben, splitst die groep zich op, en wordt ik achtervolgd en gaan ze me opjagen, omdat ik iets heb (maar wat??) wat van hun is. Ik moet me overal verstoppen, en '''geheime weggetjes'' inslaan, maar daar kom ik ze weer tegen, waardoor ik weer moet vluchten en me verstoppen.
Zo heb ik ook gedroomd dat ik in Los Angeles was beland (ik weet niet hoe en waarom, want ik ben nog nooit in Amerika geweest) en daar was een hele lange steiger, met aan het eind een cafeetje. Daar was ik dus heen gegaan, en daar zaten weer veel mannen als groep bij elkaar, die weer aardig deden. Ik had daar een sigaret gerookt en was weer weggegaan, maar zodra ik een voet buiten het café had gezet kwamen ze me weer achterna. En toen moest ik die ontzettend lange steiger afrennen en me weer overal verstoppen etc.
Vanacht droomde ik dat ik en mijn vriend ergens in een ontzettend groot park was met een grote groep mensen die ik niet ken, en we werden in een apart stukje van dat park gegijzeld. Ik probeerde elke keer te ontsnappen maar dat lukte me niet. Op het grasveld stonden 2 auto's; waarvan een de bedrijfswagen van mijn vriend. Hij had stiekem de sleutel naar me toegegooid, waardoor ik op een gegeven moment kans zag om erheen te rennen en te vluchten. Maar ik moest eerst een stuk achteruit rijden om weg te komen waardoor de man die ons vasthield naar de auto gerend kwam en erop begon te bonzen en slaan. Toen heb ik keihard gas gegeven en ben door een bos gevlucht.
Dit soort dromen heb ik elke avond gehad, in de afgelopen 2 weken.
Hier op de site staat het volgende: ''Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst.'' Maar in mijn dromen zijn het altijd onbekende mannen die me achtervolgen, en in elke droom wordt ik achterna gezeten door iemand anders. Ook staat er dat het mogelijk is dat je teveel zou drinken, maar ik drink bijna nooit alcohol.
In ieder geval wordt ik er wel gek van, want ik word nu elke ochtend met een opgejaagd en gestresst gevoel wakker!
Bedankt voor het lezen.. x

12 jaar geleden

Hoi ann89

Wie in de droom aan een achtervolger kan ontsnappen zal in het waakbestaan zichzelf bevrijden van innerlijke angsten. Let er op waaraan of waaruit we in de droom weten te ontsnappen.

Het is vooral belangrijk te onthouden waar de mensenmassa zich bevindt, of we ons er al dan niet tussen begeven en hoe we ons daarin voelen. De handelingen van de mensenmassa zijn eveneens van groot belang.

Het bos is het symbool van het geheimzinnige, het domein van het onbewuste.

Kjik wat je nog niet goed verwerkt hebt, misschien heeft het daar mee te maken.

De steiger staat symbool voor een nieuw begin.