Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Stikken in kaugom

Marieke
13 jaar geleden

Ik heb wekelijks een terugkerende droom/nachtmerrie. Ik droom dat ik bijna stik in kauwgom. De kauwgom zit vast in mijn keel en ik moet er dan heel veel moeite voordoen om deze uit mijn keel te trekken echt heel vreemd. De smaak die ik erbij heb is van een grote kaugom die helemaal geen smaak meer heeft. Ik kan ook bijna geen kauwgom meer eten nu omdat ik bang ben dat de smaak uitwerkt en ik dan die vieze smaak in mijn mond krijg. Het is echt een hele vreemde droom en hij zijn steeds andere situaties waarin het gebeurd.
Misschien weet iemand wat dit betekend, ik kan er namelijk niets over vinden op internet, logisch ook want wie droomt er nou zoiets raars. Ik ben echt benieuwd of iemand iets weet over deze vreemde droom/nachtmerrie

Jolanda
12 jaar geleden

Hoi....ik heb dus regelmatig dezelfde droom
kan er ook niks over vinden, zou er graag een verklaring voor vinden.
groetjes Jolanda

Dorienemien
12 jaar geleden

Ik droom ook iets soortgelijks, ik droom dat ik spaghetti eet en daar dan in stik, die droom komt ook geregeld terug, ik heb er wel iets over gevonden, maar of het nu werkelijk klopt weet ik ook niet. Er stond: Je hebt de angst dat je iemand iets misdaan hebt, verkeerde woorden gebruikt hebt, je droomt dat je stikt of bijna stikt omdat je spijt hebt van wat je gezegd/gedaan hebt en het liefst je woorden weer zou kunnen terug nemen...
Erg rare verklaring als je het mij vraagt, want ik heb namelijk geen ruzie ofzowiets gemaakt met iemand, ik snap het niet, maar ja, ik kom er nog wel achter

evy
12 jaar geleden

hoi


ik heb dit ook soms
dan droom ik dat ik bv vijzen of moeren in mijn mond heb of een knikker (zelfs al eens een kreeft)!!
en dan denk ik constant'ik mag dit niet inslikken' en plots gebeurd het
dan schiet ik ' wakker' en merk ik nog niet dat het een droom is e blijf ik hoesten om het er uit te krijgen tot ik wakker word
ik heb dit ongeveer 3 keer per week en soms meer

is echt vervelend!!!!zou het iets met je hart kunnen zijn ??

groetjes

Shirley
12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik droom iets soortgelijks. Ik heb dan ook iets in mijn mond, bijvoorbeeld een kersenpit of iets anders. Ik denk dan de hele tijd dat ik het niet mag afslikken en toch doe ik het. Vervolgens word ik kokhalzend wakker. Dit gebeurt zo'n 3 tot 4 keer per week al jarenlang. Ik voel dan ook dat er iets heel groots in mijn maag zit. Ik maak altijd mijn vriend 's avonds wakker omdat ik echt denk dat ik doodga.

Wat kan dit zijn en hoe kom ik er van af ? Ik droom dit al sinds mijn 23e geloof ik en ik ben inmiddels 37.

Shirley

Jokie
12 jaar geleden

Ik heb al jarenlang dat ik droom dat ik stik en het is apneu, je ademhaling stokt. Moet je dus wel laten onderzoeken. Het is heel beangstigend en vervelend, Je krijgt geen lucht en maakt er een droom bij.

Raymond Dekker
12 jaar geleden

Ik heb dit dus ook.
Ik stik een paar keer per week in telefoonsnoeren, knikkers, paperclips, ook kauwgomballen en eigenlijk echt in van alles in mijn droom dan.
Ik wordt meestal wakker bij de kraan omdat ik water aan het drinken ben om het eruit te krijgen en dan denk ik: O nee hier sta ik weer te kokken en ga maar weer slapen. Soms sta ik zelfs met mn vinger in m'n keel om het eruit te krijgen. en na een minuutje besef ik pas elke keer dat het weer een droom was.
Het is echt heel vervelend! Snap niet hoe het komt.
Soms probeer ik weleens minder te roken of zulke dingen, meer sporten, misschien helpt dat wel?

Apneu heb ik ook weleens van gehoord maar wat is hieraan te doen en de symptomen komen niet echt overeen, behalve het stikken dan.
Ik ben niet oververmoeit, niet te dik, nooit echt saggerijnig en zulk soort dingen maar dat komt ook door mezelf omdat ik me nooit echt druk maak om van alles.

Wil er vanaf.

Karin Sun
12 jaar geleden

Ik droom dit ook regelmatig, heb smaakloze droge kauwgom in mijn mond en dat wordt steeds meer. Stik er voor mijn gevoel dan bijna in en in mijn droom haal ik dan echt hele grote stukken kauwgom uit mijn mond maar het blijft "groeien". Echt heel naar en heb ook heel lang geen kauwgom gegeten, bang er over te dromen. Heb gemerkt dat dat niets uitmaakt maar vraag me ook af waar dit vandaan komt. Blijkt wel dat ik niet de enige ben!

Christel
12 jaar geleden

Hallo,

Probeer eens te zoeken op Engelse sites. Ik heb sinds enkele weken ook enorm last van die droom. Er zit kauwgom in mijn mond, helemaal vastgekleefd aan mijn gehemelte. Als ik deze weg probeer te doen groeit hij precies aan en stik ik bijna. Ik heb volgende gevonden:

The dreams are almost exactly the same and involve the dreamers' inability to get rid of chewing gum. The more they attempt to remove it from their mouths the larger and more unmanageable it becomes. In the dream they become frustrated and panicky because the harder they try to pull, the larger the mass becomes in their mouths. This dream suggests that the dreamer may experience frustration in daily life due to a large scale or standing insolvable problem that leaves them feeling powerless. The dream represents an inability to digest or to process information or a dilemma. It also suggests that the dreamer is not able to express him or herself effectively and that repetitive and ineffective verbal expressions are typically used. Chewing gum in dreams may be a sign of childlike behaviors, vulnerability, powerlessness, and a need for nourishment.

Voor mezelf zou dit best kunnen kloppen. Ik zit al enige tijd met mijn man in een situatie waar we niet weten wat doen, scheiden of niet. Voor mij houdt deze verklaring dus veel steek.

Nadine45
9 jaar geleden

ik heb het zelfde de kaugom zit door heel mijn mond en in mijn keel ,ik blijf er stukken uit trekken ,maar er komt steeds meer bij! Ik heb die droom al wel 40 keer gehad ,het lijkt of ik stik en ik kan niet om hulp roepen erg angstig!

Ghysels annie
9 jaar geleden

Ik droom ook dikwijls dat er een dikke kauwgom in mijn keel steekt, ik probeer ze uit mijn keel te trekken maar de stukken worden maar steeds langer. Er breekt dan toch een stuk af en de rest slik ik door
ik ben wel van het nerveus type en voel me dikwijls angstig

Manuelaaaaaa
8 jaar geleden

Ik meld me ook. Ik heb het alleen niet regelmatig alleen als ik me heel down voel, of heel ziek ben. (Echt weird hoor!)
Dan droom ik (zonder dat ik zie waar, welke achtergrond, wat voor taart enz.) dat ik meerdere grote taarten voor me zie. En dat ik word gedwongen deze taarten in 1 x in mijn mond te proppen, en het door te slikken. Het is niet te beschrijven en (GELUKKIG!) al een tijdje geleden. Het voelt een soort van alsof ik dan ook stik, misselijk ben, moet huilen enz. Ik had het ook toen mijn stiefvader overleden was. 's Nachts droomde ik het, en ik werd kotsend wakker. Ik heb ook al heel vaak gehad dat ik met tranen wakker werd, en echt snel ademend. Het is heel beangstigend inderdaad, en ik weet hoe het kan enz. Ook heb ik weleens dat ik dan half wakker ben, en ik weet dat ik het droom of zo, maar dat de tranen blijven stromen. Het gevoel blijft dan, en tegelijkertijd zie ik als ik mijn ogen dicht heb die taart nog el o el. Het is gewoon echt creepy <_<

8 jaar geleden

Ik zie het zo,

Alles waar je in stikt steek je uiteindelijk zelf in je mond.

Neem die taart bv

Hoe ik het interpreteer is volgt:(of het exact dit betekend voor jou weet ik niet maar zie het als een richting die je verder kan onderzoeken)

Een taart is een energie vorm die je tot je neemt. Taart is een feestelijkheid, en afhankelijk wat voor associaties iemand met taart heeft..
Vanuit lichaamsbewustzijn is een taart niets anders dan een vieze vette klodder met suiker , vol met chemische toevoegingen. Geen wonder dat je dat niet wilt doorslikken.

Vertaalt in normaal dagelijks bewustzijn zou dat lyrische energie kunnen zijn , of overdreven gemaakt reageren op iets.3 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door jan123.

Monica
7 jaar geleden

Ik heb het vannacht ook weer gedroomd!
Ik heb een grote bol kauwgom in m'n mond, wil het eruit hebben, blijf eraan trekken en er lijkt geen eind aan te komen.
Vaak blijft het vastzitten achter in m'n keel.
Ik denk dat het met het achterste van je tong laten zien te maken heeft. Dus je niet durven uitspreken over dingen.
Dat zou het bij mij kunnen verklaren. Misschien bij jullie ook wel en dan hebben we de droomuitleg!

patricia h
6 jaar geleden

Dit heb ik gevonden erover

Kauwgum uit je mond trekken: het komt niet spontaan uit je mond, je moet het eruit trekken. Misschien komen de woorden soms ook niet spontaan uit je mond en vind je het moeilijk je te uiten, of vind je het in elk geval moeilijk je te uiten over dingen die echt belangrijk voor je zijn. Misschien omdat je ervaart dat er niet echt op wordt gereageerd of dat het niet van belang lijkt voor anderen. En misschien neem je het zelf ook niet altijd voldoende serieus.