Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie...

13 jaar geleden

Hi, ik heb vannacht heel raar gedroomd en wou even jullie mening weten...

Het was een droom met zowat 100 verschillende onderwerpen. Eerst zat ik bij een weide, ik keek toe en het 'hoofdpersonage' was Angelo, een autist uit één van mijn verhalen. Hij was nog maar jong en had een speelgoedgeweer vast, waarmee hij op een vrouw richtte.
Ik keek mee door het geweer, en zag hem vele malen de trekker overhalen, en de vrouw deed of ze dood was. Daarna zei ze: "Als je echt iemand dood wil schieten, moet je recht op het oog mikken."

Daarna zat ik midden in een 'complot', en hier was het hoofdpersonage een meisje met zwart haar. Samen met haar... ik denk haar broer... moest ze een huis in brand steken, maar ze wilde niet en de broer wou haar neer schieten. Zelf had het meisje een aantal keer de kans om hem te doden, maar ze kon niet.

Daarna zat ik in een gebouw, met als hoofdpersonage een volwassen vrouw. Ze verschuilden zich allemaal voor de brand, (die in het andere stuk blijkbaar gelukt was), en de ramen begonnen te barsten van de hitte. Niemand vertrouwde haar dat de schuilplaats veilig was, en ze gingen allemaal weg en werden levend verbrand.

Toen ging het licht aan, (in mijn droom), en was ik gewoon ik en keek naar mijn papa (die in het echt dood is), en hij zei: "Pfft, stomme film was dat. Ik zou geschoten hebben!!" Of dit nu over Angelo ging, of over het meisje dat haar broer niet kon doden, weet ik niet...

Dat was dus mijn droom. Kan iemand helpen met de betekenis, want het was geen nachtmerrie in de zin van 'eng', maar ik voel me er heel verward en slecht door. Dank jullie.