Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vliegtuigongeluk

13 jaar geleden

Hallo,

De afgelopen maand heb ik 2 x gedroomd dat een vliegtuig crashte. De eerste keer was de nacht waarin mijn ouders en zus op vakantie vertrokken met het vliegtuig dus dacht ik dat het daar mee te maken had. De laatste keer was veel heftiger:
Ik loop met mijn vriend en 2 kinderen over straat. Mijn man gaat zo vertrekken met het vliegtuig en wij brengen hem weg. Dan zie ik 2 vliegtuigen in de lucht, vlak achter elkaar. Eerst zeg ik nog: oh, daar komt jouw vliegtuig aan. Maar dan zie ik dat het voorste vliegtuig rare bewegingen maakt en er hangt een warme gloed omheen (zoals je wel eens boven het asfalt ziet als het heel heet is). Ik ben heel erg bang dat het verkeerd gaat en zie dat het achterste vliegtuig probeert om zijn koers te veranderen. Dan gaat het allemaal heel snel: van het voorste vliegtuig vliegen stukken af, sommigen met vuur. Ik bescherm mijn kinderen alhoewel de rondvliegende brokstukken net te ver weg zijn om ons te kunnen raken. Ik kijk niet meer naar de vliegtuigen.
Als ik wakker wordt voel ik me erg angstig en het duurt even tot ik weer tot rust kom.

Ik heb al meerdere berichten over dromen over vliegtuigongelukken gelezen, maar dat blijft dan toch te algemeen en ik herken het dan niet. Kan iemand me helpen om de specifieke kenmerken van deze droom te begrijpen.

13 jaar geleden

Beste Avalanche,
Ik zal een poging wagen.
Frustratie dat ook al zie je de dingen aankomen je bent niet in staat dit te veranderen of je erbij neer te leggen. Het enige waar een mens zeker iets aan kan veranderen of controle over heb is zijn naaste omgeving.

6 jaar geleden

Hoi hoi..

Ook ik droom zeker twee x per jaar over een vliegtuig ongeluk. Vannacht zag ik twee vliegtuigen in slowmotion vanuit mijn dakraam manouvres maken waar daarna ze tegen elkaar botste en verongelukte, ik was verbaast en op het zelfde moment bezorgt of ze op mijn huis neerstorte. Ik rende naar de voorkant van het huis in de slaapkamer van mijn zoon en zag door het raam nog twee andere vliegtuigen die neerstorten, ook daar was ik bang of ze op mijn huis zouden neerstorten.. later zag ik toen ik buiten stond dat ze verderop op huizen, die er normaal niet staan waren neergestort. Ik zag veel rook uit de daken van die huizen komen.

6 jaar geleden
Beheerder

Deze droom is al beantwoord onder algemeen.

[www.droominfo.nl]

6 jaar geleden

Hartelijk dank voor de uitleg :)

Groetjes,
Caterina