Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

huis in brand... ik werd gestikt

Marieke
17 mei 2009

Ik zit al een tijdje te tobben met een paar dromen. En toen kwam ik dit forum tegen; dus ik hoop dat ik hier wat antwoorden kan vinden.

Deze dromen heb ik de afgelopen tijd gedroomt;

1; Ik droomde dat ik lag te slapen, en ik werd wakker omdat de hond begon te piepen. Ik deed m'n kamerdeur open en zag allemaal vlammen. Snel liep ik naar het raam toe, waar ik m'n gezin beneden zag staan, zij waren veilig. Ik gooide het matras van m'n bed naar buiten en gaf de hond aan m'n gezin, via het raam. Toen ging ik zelf op de reling van m'n bed staan om naar buiten te springen.. maar op het moment dat ik wil springen komt er een meisje uit de vlammen. Een meisje dat precies lijkt op mij; alleen dan in een veel veel veel boosaardiger vorm. Ze trok me mee de vlammen in, en stikte me daar.

2; Ik droomde dat ik in Duitsland in de bergen liep en er een groot rotsblok boven op m'n been viel. Ik schreeuwde, maar er was niemand in de buurt. Ik wilde naar m'n mobieltje grijpen maar die lag te ver bij me vandaan. Toen heb ik een scherpe steen gepakt en m'n been eraf gehakt. Ik kon nu naar m'n mobieltje kruipen. Ik toetste het nummer van de politie in Duitsland.. maar toen ze opnamen wist ik niet meer hoe ik moest vertellen waar ik was in het Duits. De droom eindigde ermee dat ik een mobieltje in m'n handen had met mensen die onverstaanbaar praatten en ik lag op de grond, naast dat grote rotsblok met een heel hevig bloedend been.

Nu heb ik nog éen droom van vroeger, waar ik ook nog niet uit ben;

3; Ik droomde dat ik wakker werd, en uit m'n bed liep. Ik liep naar m'n broertjes kamer maar zag dat hij er niet meer was. Ik kreeg een akelig gevoel, en merkte dat er wolven in het huis waren. Ik schreeuwde en rende naar m'n ouders kamer toe, maar de wolven waren daar ook al geweest. Ik rende naar de kelder en ging boven aan de trap zitten. Ik kon me niet bewegen, en vanuit de kelder kwam er een grote wolf de trap oplopen. Ik wilde bewegen, ik wilde wegrennen en ik wilde schreeuwen. Maar niets kon ik meer. Mijn schreeuwen gaven geen geluid en ik zat als versteend. De droom eindigde met een naderende wolf.


Wat een nare dromen waren dat.. ik hoop dat ik hier wat antwoorden kan vinden.
Groetjes,
Marieke

18 mei 2009

Beste Marieke,
Dromen zijn persoonlijk en daardoor alleen juist uit te leggen door iemand die jou goed kent.
Maar bij jou dromen krijg ik het geval dat je iets verbergt omdat mensen dit niet zullen geloven of begrijpen en dat door dit te verdringen word je beetje bij beetje innerlijk opgevreten hierdoor.
Je bent iemand die door het vuur gaat voor anderen als het nodig is maar dit is niet wederzijds voor jou gevoel.
Mocht ik in de goede richting zitten dan wil ik dat je weet dat ik onvoorwaardelijk voor je zal zijn.
Indien dit niet het geval is dan ben ik niet de aangewezen persoon om deze droom te verklaren.
Groetjes Dennis PD

Marieke
22 mei 2010

Ha Dennis,

wat fijn dat je gereageerd hebt!
Ik denk dat je gelijk hebt. Ik denk zelfs dat je de spijker op z'n kop slaat.
Ik ben er recent achter gekomen dat ik dingen heb verdrongen, in m'n jeugd. Ik wist zelf ook niet dat ik dat deed, maar ik liep tegen veel, voor mij toen onverklaarbare, dingen aan. Ik had altijd wel een vermoeden dat er dingen gebeurd waren, maar ik verklaarde mezelf altijd voor gek 'Nee joh, dat heb ik maar verzonnen'.

Bedankt voor je hulp, je woorden doen me goed.
Groetjes,
Marieke