Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

leeuwin

Malak
13 jaar geleden

Ik droomde dat mijn man een leeuwin had als huisdier. Dit dier lag in een grote hondenmand op een slaapkamer, rustig te slapen. Het dier had een heel zachtaardige uitstraling. Ik zei tegen mijn man dat hij al 3 dagen niet buiten was geweest en dat dit dier vast wel zijn behoefte moest doen. Hij ging naar buiten met het dier en ik hoorde vanuit de kamer dat er allerlei blaffende honden op af renden. Dit baarde me zorgen en ik ging er achteraan. Buiten gekomen zag ik de leeuwin op straat liggen, er reedt een auto overheen, ze bleef aan de bodem haken en de auto reed verder met de leeuwin eronder. Zo schaafde ze langzaam over de weg en ik rende er achteraan roepend naar de chauffeur dat deze moest stoppen. Mijn man was niet meer te zien. Droom in kleur. Weet iemand hier iets meer over te vertellen misschien?

13 jaar geleden

Hallo Malak,

Als je droomt over dieren, wil dat vaak iets zeggen over de vraag hoe je omgaat met je instinctieve kant. Bij jou is het een leeuwin, een krachtig, sensueel dier. Die slaapt in je slaapkamer, een verwijzing naar de plek waar je intimiteit en sensualiteit aantreft. De problemen in de droom ontstaan als je de zorg voor de behoeften van die leeuwin, dus voor de bevrediging van jouw instincten van je aan je man overlaat. Je man kan staan voor je partner, maar ook voor je eigen meer mannelijke, rationele kant.
Als je je man voor je instinctieve behoeften laat zorgen, verdwijnt de leeuwin uit je huis. Je huis is je lichaam, dus je verliest het contact met je instincten. De leeuwin wordt vervolgens aangereden. Je droom vertelt je dus dat je zelf voor je instinctieve behoeften moet gaan zorgen, omdat er anders iets doodgaat dat echt in die slaapkamer thuishoort. Je dreigt dan de intimiteit tussen jou en je man kwijt te raken.

Lorett
7 jaar geleden

Ik droomde dat mijn manager (baas) een leeuwin had afgeslacht om gekookt te worden en opgegeten te worden. Ik keek toe. Opeens kwamen 2 vrouwen erbij om mee te eten en lachte mij toe. Deze 2 vrouwen in de droom hadden iets te maken in mijn verleden. De 1 ging vreemd met mijn ex en kon mij niet uitstaan, omdat ondanks ik van hem was gescheiden hij mij niet los kon laten. Uiteindelijk ging hun relatie ook teneinde. Zij was in verleden tevens een directe collega van mij. Dat is nu meer dan 17 jaar geleden gebeurd. Het verhaal van de andere vrouw is nog verder weg in het verleden. Tijdens mij middelbare school. Wij zaten 2 jaar samen op school en wij hadden nooit 1 woord me elkaar gesproken en ook zij kon mij om 1 of ander reden niet uitstaan. Na de middelbare school hebben wij niks met elkaar meer te maken. Zij had gedurende haar leven lichamelijke en geestelijk last. Uiteindelijk stierf zij. Wat de 2 vrouwen gemeen hadden en niks van elkaar weten, is dat zij mij ooit in verleden niet konden uitstaan om wat voor reden dan ook. De baas is een werkrelatie van heden. Mijn vraag is: wat heeft de afgeslachte leeuwin en mijn baas te betekenen in deze droom. Wat heeft de 2 vrouwen allebei afzonderlijk van elkaar ook hiermee te maken. Zij horen totaal niet meer in mijn leven van heden. Bovendien 1 is al lang overleden.