wat betekend mijn nachtmerrie

mecars
10 jaar geleden

mijn droom gaat alsvolgd.
waar ik ben weet ik niet maar er is een jongen bij me die ik niet ken hij wil met mij vrijen maar ik wil niet.
omdat ik hem niet ken niet van hem hou en een vriend heb.
ik wil weg rennen hij achtervolgd mij en roept steeds mijn naam en zo zijn er meer mensen in mijn droom die me willen pakken.
ik ren van ze weg maar hun lopen als mumies achter me aan en roepen mijn naam. dan word ik gelukkig wakker maar moet wel goed op me inpraten dat het een droom is.
kan het met mijn depressie te maken hebben of weet iemand wat deze droom betekend wat heb deze droom vaker gehad.

10 jaar geleden

Hoi mecars

Geslachtsgemeenschap heeft niet altijd met seks te maken. Vaak betekent het geestelijke bevruchting, voldoening en een geestelijke wedergeboorte.Mogelijk bevat zij sterke aanwijzingen om in het waakbestaan met de problemen omtrent het onverwerkte verleden, om te kunnen gaan

Jongens verschijnen, evenals meisjes, vaak in de droom van mensen die seksuele fantasie├źn hebben, welke in het waakbestaan als immoreel worden beschouwd.

Achtervolgingen komen vaak voor in nachtmerries. Soms proberen we te ontsnappen aan een moordenaar, wilde dieren, een boze schoonmoeder, kwaadwillende buren, maar soms ook aan een opdringende geliefde.

Wie in de droom zijn eigen naam hoort roepen wordt gewaarschuwd voor ernstig gevaar in het waakbestaan.

Mummies schenken de dromer een lang en gezond leven, althans dat was de opvatting van oud Egyptische droomuitleggers.

De symbolen van jou droom wijzen op een depresie, dus dat zou best kunnen wat je denkt en er zijn meer die jou naam roepen, dus kijk wat je aan je zelf kan doen om dat dat gevaar te ontkomen, dat lijkt je droom te zeggen, maar het hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

10 jaar geleden

bedankt voor je reactie
denk dat ik er wel veel aan heb.
ben vandaag op deze site gekomen en vind hem nu al geweldig.
nu kan ik er eindelijk achterkomen wat mijn dromen betekenen.

michael
10 jaar geleden

beste mecars,

ik heb nu al 2 keer in kortetijd een droom gehad.
ergens op een heel groot weiland/akker heb ik een hut met mensen waarvan ik nu nog niet weet hoe ze eruit zien en wie het zijn.
elke x als we/ik erheen gaan is het al nacht in me droom.
op dat akker staat ook een oudverlaten houten huis dit is ook het huis waar we elke x naar binnen gaan inplaats van naar de hut.
in dat huis staat een lijken autopsiebed dat ijzere bed heeft ook van die bloedafvoer gootjes, op dat bed ligt een man die er grijs en erg vals uitziet.
in mijn eerste droom hierover werd ik na wat rondlopen in deze kamer wakker met een beetje angst(ben echt niet bang aangelecht).
vanacht had ik de 2e droom deze keer was ik er met mijn oudere nicht 32jaar ik ben 20.
we gingen wederom het huis in maar deze keer werd ik meer naar het er op het oog uitziende lijk gestroken waarom weet ik niet.
ik wou het hoofd van het lijk aanraken terwijl ik wist dat lijk iets was wat vals en slecht was ook niet echt van deze wereld(meer iets van de hel).
net voordat ik het gezicht aanraakte sprong het gedaante omhoog en ik vluchte van angst het huis uit de gedaante ging mij achterna met een mes of iets wat daar op leek, ik stond buiten het keek mj toen met een heel intense blik aan en gooide de deur dicht, ik schrok wakker met de gedachten dat mijn nicht nog in het huis was en haar nu iets ergs stond te gebeuren.

kunt u mij vertellen wat deze nachtmerrie inhoud?
alvast bedankt met vriendelijke groeten michael

daniyela
8 jaar geleden

ik heb nu al paar keer in korte tijd dromen zelfde dromen maar met anderen mensen soms vreemden en soms vrienden of familie leden gisteren droomde ik dat ik naar een vriend ging maar ik ging dus binnen in die huis maar daar waren een jongen en een meisje die vriend was er niet ze wilden me spuit geven waarom weet ik niet ik wist wel dat hij mij wou verkrachten ik probeerde weg te rennen maar dat lukte me niet en toen werd ik wakker vlak erna kreeg ik terug een droom weer een vreemde die me wou verkrachte en het lukte hem ook maar deze keer kon ik er van genieten wat beteknd deze droom maakt me echt bang heb dat nu al paar weken altijd over verkrachting heeft dat een betekenis of is dit alleen maar een droom help astubliefd groetjes daniyela

aal
8 jaar geleden

hallo,
ik droom dat ik slaap in mijn droom,
en ik moet dood,4 mannen zitten achter mij aan,
dan wordt ik wakker in mijn droom,en denk,ach mijn mannetje komt zo naast mij liggen,lekker veilig.
dan komt mijn vriend indd naast me liggen,slaat zijn arm om me heen,en drukt heel hard op mijn ribben kast,dus ik duw zijn arm weg,
en zeg je doet me pijn,dan drukt hij zijn hand op mijn mond,en ik wurm me los,dan pakt hij mij bij mijn keel,en drukt mijn keel dicht,ik wurm mij weer los,en val naast bed in een donker gat!!
ja en dan wordt ik echt wakker........

gr aal

nisrine
8 jaar geleden

ik droom nu al 3x dat ik in een middeleeuws stadje loop, dan zie ik een oude put met een mandje met eten ernaast. ik wil de put uitproberen dus laat de boodschappen in de emmer zakken, dan komt er boos een eng en arm uitziende man naar me toe rennen, en ik ren gauw weg.
ik ren richting mijn zusje, vader, moeder en oma die daar verderop lopen maar ik struikel over iets en val in het water, wanneer ik naar boven wil zwemmen zitten mijn handen vol speelgoed dat ik niet los kan laten. kijkend naar de oppervlakte wachtend tot iemand me komt redden word ik badend in het zweet wakker... ik zou graag willen weten wat deze droom betekent.

yarenn
7 jaar geleden

Ik droomde deze nacht dat ik in een te huis te recht kwam voor kinderen zonder ouders, het was savonds en iedereen sliep maar ik dacht laat ik eens bij mijn broer kijken, toen ik daar was hadden ze een elektriesche tijd shock vast gebonden aan zijn oog met een lapje er over, en het enigste wat ik dus zag en hoorde was dat elektriesche tijd shock en licht ik was bang en rende naar de eigenaar van het gebouw en deed er alles aan me broer daar los te krijgen maar uit angst durfde ik niet by hem in de buurt te komen.
Toen na een tijdje leek alles normaal te zijn mijn broer stapte in een auto met 2 andere vrienden.
En ineens viel die auto om en lag mijn broer in coma.
Toen werd ik dus wakker maar ben echt heeeeel erg bang:'(

daan
7 jaar geleden

ik heb een tergkerende nachtmerrie sinds men derde ben nu dertien het gaat erover dat de wereld vergaat ofzo verder weet ik niets

tracy
7 jaar geleden

beste mensen
ik heb nu al mijn hele leven de zelfde droom
en zo gaat mijn droom nou nacht merrie en dan ben ik echt wakker denk ik
ik woord waker en op eens was er een heel groot kruis op mijn plafon getekend en voetstappen op het plafon en een doods hoofd op het plafon en opeens was het heel erg donker er was niemand ik hoor de stemen van mensen ik werd waker en mijn bed bewoog op en neer en er stonden mensen die ik niet ken en die mensen hadden messen bij ik sprong uit bed en zij tegen die mensen ga toch dood toen was ik weer alleen en hoorden iemand zegen zij gaat dood en toen was ik waker en het leek net echt weet je wat het betekent help me dan met een oplossing

linde
6 jaar geleden

hoiihoii mensen,

ik heb al 3 x ofzo dezelfde soort droom gehad over mijn sportleraar die me wilt verkrachten in mijn droom en ik wil dan niet en dan blijft hij mij achter volgen en allemaal rare dingen zeggen over dat hij weet wat ik wil. en elke keer kan ik ontsnappen maar toch vind hij me dan weer en op het moment dat hij me dan wil verkrachten word ik wakker. Maar nu is het ook zo dat hij mijn mentor dit jaar is. maar ik word echt bang van mijn dromen )( nachtmerrie eerder,,) want ik kom hem nu ( net zoals in mijn droom ) steeds tegen over in de school dan staat hij steeds aan het eind van de gang als ik er net in kom lopen. ( dat ook steeds in mijn droom is als ik vlucht ) weet iemand wat dat betekend die droom? want hij komt ook steeds terug maar dan net iets anders.

xWanhopigMeisje

hoi
6 jaar geleden

Praat met je mentor

de cock marie
6 jaar geleden

Heb zo een rare droom vannacht over inbrekers die alles uit mijn huis meegenomen hadden ik lag in de droom wakker en deed of ik sliep. Toen kwamen ze naar boven waren met een vijftal en deden of er niets gebeurd was.
Durfde niet naar beneden gaan want alles bleek weg te zijn.

ans
6 jaar geleden

Ik droom dat er een man in mijn slaapkamer is die terwijl ik op mijn buik lig mijn schouders vast grijpt en op mijn rug komt liggen. het is een heel bedreigend gevoel en als ik wakker word en me realiseer dat ik gedroomd heb voel ik hem weer mijn schouders pakken en voel ik ook zijn gewicht. Hij is niet zwaar maar duidelijk aanwezig.
Dit is de tweede keer dat ik deze droom heb en ook de vorige keer voelde ik hem ook nadat ik wakker werd.

Sorrymagiknietzeggen!
6 jaar geleden

IK heb sins toen ik 4jaar was veel nachmerries gehad en ik heb er last van bijv vampier of dat ik getrekt wordt door een geest ofso

ikwilanoniemblijven
5 jaar geleden

ik was mijn moeder kwijt en ik ging haar zoeken en werd in een steegje inelkaar geslagen door een paar jongens, toen ik mijn moeder weer vond lachte ze me uit.

violettafan
5 jaar geleden

ik heb ooit gedrromd dat ik met een meisje uit mijn klas aan het spelen waren maar we kwamen in eenn steegje en we gingen naar een winkel we vraagde aan de eigenaar weet u waar de bloemstraat was maar hij zij naar recht toen zei ik dank je wel

Anoniem666
3 jaar geleden

witte brood veranderd in een deeg in me handen en me ex verloofde gaat iemand anders verloven zijn moeder had mijn stiefvader verteld maar hij zei hij kan nooit een vrouw krijgen zei zij van wel en ik was verdrietig.

3 jaar geleden
Beheerder

Brood wordt week en tot deeg.
Dat is verlies van consistentie.
Je zou het ook verlies van libido of levenslust kunnen noemen.
Brood is een vruchtbaarheidssymbool.
Een huwelijk werd bijvoorbeeld met brood delen gevierd. (of met graankorrels, of rijst strooien)

Hier lijkt het mij, dat het op de ex-relatie slaat.
Kneden is iets of iemand een vorm geven.
Maar mensen laten zich niet gemakkelijk kneden.

Deeg heeft ook iets seksueels, zinnelijks, vergelijkbaar met lust.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

3 jaar geleden

Ik associeer het witte brood met wittebroodsweken. Wittebroodsweken is de benaming van de periode van zes weken na het huwelijk, waarin het kersverse bruidspaar niet gestoord mag worden door visite, vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en anderen. De naam verwijst naar het idee dat in de eerste weken het huwelijk nog een feestelijk aanzien heeft en er alleen witbrood (voor de Tweede Wereldoorlog nog een luxegoed) gegeten zou worden. In die weken vier je vrijheid en blijheid met elkaar. In deze periode vindt vaak ook de huwelijksreis plaats, wellicht een overblijfsel van de tijd waarin bruiden nog geroofd konden worden, zogenaamde bruidroof.
Maar dit brood verandert in deeg en dit is idd kneedbaar. Kneedbare mensen zijn vaak jonge mensen, die nog veel kunnen leren. Een werkgever kan een jonge medewerker kneden zoals hij/zij dat wil wat niet schadelijk is voor de jonge medewerker. De kneedbare persoon is nog jong en flexibel en kan goed overweg met korte contracten. Net als relaties.
Je hebt nog een heel leven voor je en er zijn nog genoeg jongens waar je mee om kunt gaan of een liefdesrelatie mee kunt krijgen. Het kan ook een verwerkingsdroom zijn. Je neemt in je droom afscheid van deze jongen. Huilen laat je emotie stromen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 jaar geleden door Esme.

michael cl
3 jaar geleden

hallo,

ik heb gedroomt dat we juist allemaal ginge slape ik hoorde mijn mama slape maar alle kamers waren donker buiten die van mij en de gang was verlicht. er kwam een eng kind/kleuter en elke keer als ik probeerde te roepen ging het niet, ik duwde hem weg en liep naar mijn kamer, ik probeerde de deur dicht te doen maar hij kreeg de deur ope en deed teken achter mij en er stond een andere kleuter aftetellen hoeveel dagen ik nog had en de kleuter had iets als een kwade foto op zijn gezicht ik kan niet juist zeggen van wat maar ik ben direct wakker geschoten en beginne opzoeke wat dit zou kunnen betekenen, hopelijk kan je mij helpe

grtjs

3 jaar geleden
Beheerder

Het gaat hier vaak om het innerlijke verwaarloosde kind.
Dat kind is in dit geval nogal kwaadaardig omdat het zo genegeerd wordt.
Het duister is het onbewuste. Zelf bezit je maar een klein lichtje.
Waar luister je niet naar?


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Femke doornink
6 maanden geleden

Hoi ik hat vannacht een nachtmerrie over dat ik op een andere school zat en dat het geen kleur heeft alleen maar wit en er was ook een lokaal dat allen maar wit en houd dat was druin maar ik zag eeen meisje die ik niet ken en hat dlond haar en krullen en zij was niet lief en er was ook een jonge die ik wel ken maar hun twee pesten mij en ze duide mij naar een lokaal waar druin was en veel licht was en toen hij me duide leek het of ik willen hat aan me voeten en ik dotste tegen mij juf aan en zij zat aan bed als duro met een computer en zij was he wel erg gemeen en steren en ik kon de nieks aan doen en toen duide ik het meisje terug en toen zij een andere juf heel kwaat en gemeen en onaardig zeg als ik jou duiw hoe voel dat ik was verdrietig maar ik kon het ook niet uit leggen waarom ik dat deet wand ik wau allen maar aan dat meisje laat te zien hoe dat voeld als je geduiwt wort en toen ging ik met een aardige juf die ik ook ken lopen naar de wc en klettsen en toen ik de duer van een wc opende zag ik in juf die ik ook ken die zij heel onaardig en kwaat zij ze he kan jij soms niet alleen naar de wc ofzo ik stok en de wc zat er wit uit met maar de dueren zaten foto's en dat waren grijze foto's ik was heel erg aan het hiulen wand ik wist niet dat het de juffen wc was gelukkig werd ik einderlijk waker ik voelde dat mij ogen nat waren . PS ik hat dinsdag dus gisteren ook een nachtmerrie gehat ik heb een dromenvanger in mij slaap kamer maar doet die het wel en nog ?

6 maanden geleden

Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

Marc
5 maanden geleden

Ik heb vaak last van een nachtmerrie waar ik op school ben en er dan in 1 keer een jongen helemaal van lava verschijnt. Ik probeer vaak die gene te redden maar het lukt nooit. Ik zie wel steeds hoe die tot lava veranderd wordt. Dat gebeurt door een vreemdeling die op hem een hele emmer lava gooit. Ook steeds hebben we lesuitval in mijn droom en komt die jongen mij achterna en roept telkens mijn naam. En dan wordt ik wakker moet beseffen dat het een droom is en huil daar vaak 15 min. Om. Kan deze droom te maken met mijn autisme of niet?

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **  **  ******  **  ** ********  ******** 
 ** **  **  ** **  **  **   ** **   ** 
  ****  **    ** **  **   ** **   ** 
  **   **    *****   ********  ******** 
  **   **    ** **  **     **    
  **   **  ** **  **  **     **    
  **   ******  **  ** **     **    

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht