Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

oude verbrande vrouw

15 jaar geleden

elke nacht droom ik heel lucide heel eng en alles maak ik mee
maar vanacht maakte mij bang ik ben zelf niet meer verder gaan slapen omdat mijn vriend moest werken

ik ben in een onbekende badkamer ik lig in bad met mijn kleding aan geen water in bad plotseling zit er een jongen tegen over mij en een meisje staat naast mij ... zij kijkt in de spiegel en ziet zich langzaam oud worden ze schrikt ervan... ik kijkt de jongen aan en zeg nu moet je opletten !!! er verschijnt in het spiegel beeld een hele oude vrouw verbrand in haar gezicht en over haar hoofd de helft van haar haar is weg en heel erg eng overal brandwonden ... ze gilt hysterisch echt heel erg eng en springt gelijk er tijd telkens heen en weer ( dat meisje die voor de spiegel stond is overig verdwenen net als die jongen in bad alleen ik en die spiegelbeeld vrouw ) ze krijgt het voor elkaar om via de spiegel het licht uit doen ik spring uit bad en doe het licht aan en ren weg

toen werdt ik helemaal angstig wakker

15 jaar geleden

niemand die iets weet ???

Roos18
15 jaar geleden

Ha priscilla

Ik heb werkelijk geen idee.
Eerlijk gezegd doet het me een beetje denken aan 'mirrors' die film. Waarin in de spiegel iets verschijnt of gebeurd en de persoon voor de spiegel krijgt dat dan. Niet erg vrolijk.
Maar komt die droom steeds terug, of was dit eenmalig?
Ik hoop dat je snel antwoord krijgt.
Roos

15 jaar geleden

hoi roos

jah inderdaad zo kan je het eigenlijk vergelijken die film
alleen was het maar eenmalig

15 jaar geleden

Hoi Priscilla

De badkamer is de plaats waar we in de droom onze ziel zuiveren en ons willen bevrijden van een geestelijke vervuiling.
Maar er zat nog geen water in het bad dus schoon maken valt dan niet mee en de droom gaat verder over een oude vrouw.

Oude vrouwen die men in de droom ziet zijn het symbool voor het oeroude moederlijke leven.

De spiegel verschijnt maar zelden in een droom. Verschijnt hij toch dan is zijn uitleg zeer belangrijk.

Onbekende vrouwen die in de droom verschijnen symboliseren de onbewuste vrouwelijke kant van de dromer. C.G. Jung noemde dit de anima. Dergelijke vrouwen kunnen ons belangrijke dingen over ons gevoel en onze capaciteiten mededelen. Onbekende vrouwen wijzen daarom meestal op eigenschappen waarvan we ons tot nu toe niet bewust waren dat we ze hadden.

Evenals in het waakbestaan kunnen we ook in de droom ons gezicht verliezen. Dit is altijd een duidelijke waarschuwing dat er iets behoorlijk mis is met onze psychische gesteldheid. Waarschijnlijk plaatsen we onszelf in het waakbestaan te veel op de achtergrond. We zouden er goed aan doen onszelf meer te profileren. Soms zien we ons gezicht in een spiegel. Alleen op die manier kunnen we onszelf leren kennen. Zwakheden en complexen kunnen op die manier aan het licht komen.


Deze droom gaat weer over je zelf, je gezicht verbranden Verliezen dat er iits met jou aan de hand is, dat kan je ook lezen.

kij maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.