Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie over Hitler

Lindsay
15 jaar geleden

Hoi,

Ik heb echt een ontzettend enge droom meegemaakt vannacht..:

Ik was in een soort bunker met een hele grote groep mensen. Links in de 'kamer' zaten drie mannen aan een tafel, waaronder Hitler in het midden. Rechts, waar wij stonden (we stonden redelijk ver van de drie mannen verwijderd), was een grote deur. Bij de kier boven de deur zag ik regelmatig fel licht opdoemen. Al snel werd duidelijk dat het ging om een verbrandingskamer. Telkens ging een grote groep mensen naar binnen, die vervolgens in lichter laaie werden gezet. De groep werd steeds kleiner en ik was in grote paniek en had vele hartkloppingen, de rest daarentegen bleek heel rustig. Een keer, toen ik bijna aan de beurt was, stond de deur open. Ik zag mensen de as letterlijk vegen van het nep gras dat daar lag. Ik werd steeds paniekeriger, en bedacht steeds hoe en of er in godsnaam een manier was om te ontsnappen. Toen stopte mijn droom.

Ik vraag me echt af wat dit betekent! Ik vind het namelijk nogal verontrustend. Bedankt,

Groetjes Lindsay

15 jaar geleden

Hoi Lindsay,

Ik kan me voorstellen dat je die droom heel eng vond. Wat ik me bij het lezen van je droom afvroeg, is hoe de relatie met je vader is. Als je je vader als dominant ervaart, wil die nog wel eens terugkomen als beruchte dictator (Hitler, Stalin etc) in dromen. In je droom zit Hitler links. De linkerkant staat symbool voor de meer duistere, onbewuste kant van de persoonlijkheid. De linkerkant van je lichaam is de intuitieve 'vrouwelijke' kant, de gevoelskant. Ik vermoed dat die bunker in de droom symbool staat voor jouw huis, je lichaam op dit moment. Gepantserd, met een angstige herinnering aan een dominante man opgeslagen in het linkerdeel van je lichaam.

Rechts is er een deur. Achter die deur is het vuur, symbool van passie en hartstocht, maar ook van zuivering. De dood in dromen wijst vaak op een verandering, het loslaten van het oude. Voor iets nieuws moet er altijd iets sterven - symbolisch althans. De deur is in je droom de toegang tot het vuur. Jouw vuur, jouw passie, jouw creativiteit. Het gaat om de rechterkant van je lichaam: symbolisch de 'mannelijke' kant, eigenschappen als daadkracht, je assertiviteit en scheppingskracht - dat vuur dus. Ik denk dat je daarvoor, door de aanwezigheid van die dictator in je herinnering, bang voor bent. Je hebt door vroegere voorbeelden van mannelijke agressie misschien je eigen mannelijke kant geblokkeerd. Maar de andere mensen in je droom laten je zien dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor dat vuur in jou. Die mannelijke energie heb je namelijk nodig om verder te komen in het leven.

muts
15 jaar geleden

grr.. lijkt me ook zo eng