Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

In een grote braadpan

15 jaar geleden

Ik moet geopereerd worden aan mijn hart. Ik bevind mij in ruimte met alleen koude witte tegels. Om geopereerd te worden moet ik mijn lichaam uit. (Een vaag beeld tijdens de operatie: ze vergeten iets en ik help ze daaraan herinneren.)
Dan zie ik dat iedereen weg is (ze hebben zeker pauze denk ik) en ik daar alleen lig en dat ze mij zijn vergeten en dat mijn hart zo stopt. Ik ren in paniek door het ziekenhuis (het lijkt wel een slachthuis) en roep tegen mensen of ze weten waar de dokters zijn.
Uiteindelijk kom ik met zusters terug bij mijn operatietafel en zie dat ze net met een zaag mijn knie hebben los gezaagd. De rest van mijn lichaam ligt in een hele grote pan op een fornuis ontveld aan stukken gesneden (een stuk lijkt wel een grote varkenshaas), klaar om gebraden te worden. Ik weet het is te laat.
Ik word nat van het zweet wakker.3 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door Gaafopjegevoel.

15 jaar geleden

Hallo,

Je droom maakt duidelijk dat je hart overbelast is. Daar heb je hulp bij nodig, vandaar dat je in een ziekenhuis bent. De droom laat zien wat je op dit moment doet met het probleem met je hart: je moet je lichaam uit. Je verbreekt het contact met je lijf, zodat je niet meer voelt. Maar als je dat doet, merk je dat iedereen weg is. Alle hulp die je lichaam je geeft, alle signalen die een mens nodig heeft om grenzen te ervaren en aan te geven, ben je kwijt, zodra je het contact met je lijf verbreekt. Dan wordt de overbelasting van je hart, alle gevoelens die je daar hebt opgeslagen, echt een probleem en ga je in paniek op zoek naar hulp.

Die hulp komt uiteindelijk in de gedaante van zusters: jouw vrouwelijke kant, je gevoelens, je ontvankelijkheid. Zij zijn het gereedschap dat je nodig hebt om het probleem met je hart te genezen. Je gevoelskant is dus in staat al die delen van je lijf in een grote pan te verzamelen en te bereiden tot iets nieuws. Een pan is door de vorm ook een symbool van vrouwelijkheid, van die gevoelskant van jou. Maar daar ben je bang voor, want om de tegenstellingen in jou te verenigen moet je eerst weer gaan voelen. Je wordt ontveld, m.a.w. je raakt je pantser kwijt, je wordt kwetsbaar als je dat doet.

De koude vloer is de verborgen oplossing in de droom. De kou geeft aan dat er een probleem is met je gronding. Je hebt koude voeten, de verbinding met de aarde is slecht. Omdat de tegels wit zijn, de kleur van de oplossing, raadt de droom je aan daar iets mee te doen. De - ongetwijfeld - vierkante tegels laten zien dat je droom je wil laten kijken naar innerlijke tegenstellingen die verenigd moeten worden. Het vierkant gaat vaak over de vereniging van de tegenstelling tussen gevoel en ratio en tussen waarneming en intuïtie. Als je die kanten van jezelf met elkaar verzoent, word je wie je werkelijk bent. Je geneest jezelf dus allereerst door hulp te zoeken (ziekenhuis) bij het herstellen van je gronding (vloer). Succes!

15 jaar geleden

Hallo dromencoach.
Wat een mooie uitleg. Dankjewel.
Past goed bij het plan dat ik vanmorgen tijdens hardlopen had, om iemand te zoeken die me kan helpen meer mijn eigen grenzen te leren kennen.
Mijn aanmeldnaam geeft te denken...