Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

geen ambulance

Charly
15 jaar geleden

Mijn vriend droomde vannacht dat hij werd neergestoken, de ambulance had gebeld en dat deze niet kwam.
Hij slaap de laatste tijd heel erg slecht en heeft ook heel wat meegemaakt in zijn leven.

15 jaar geleden

Hoi charly.

Omdat dat de ambulance niet komt kan het zijn dat problemen niet zo ingijpend zijn, als de ambulance wel zou kemen was het erger, want dan krijg je het volgende.

Worden we in de droom met een ambulance vervoerd dan zijn we in het waakbestaan mogelijk bang om ziek te worden. Meestal betekent het echter dat we zonder de hulp van anderen bepaalde problemen niet te boven kunnen komen of dat we bang zijn dat bepaalde dromen niet meer uit zullen komen omdat ons te weinig tijd rest. Soms wil de droom ons waarschuwen dat we niet langer moeten wachten met het inroepen van hulp omdat het anders wel eens te laat zou kunnen zijn.

Kijk maar of hij er wat aan heeft.

Groeten H@ns.

Charly
15 jaar geleden

Dank je wel Hans, gelukkig is de uitleg een stuk positiever dan ik in eerste instantie dacht.

15 jaar geleden

Ik zou er niet zo makkelijk over denken, Charly. Als de ambulance niet komt, kan dat ook betekenen dat je de hulp die je nodig hebt niet toelaat. Dat je wel vraagt om hulp, maar daar vervolgens niets mee doet. Het feit dat het in een droom om een steekwond gaat, geeft aan dat de mannelijke agressie, mannelijke energie je vriend verwond. Daaruit maak ik op dat hij het wel eens niet zo mannelijk, stoer zou kunnen vinden om hulp te zoeken. Dat zou verklaren waarom hij verwond wordt door die mannelijke energie en de ambulance, de hulpverleners, niet toelaat.