Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

foto's van mijn leven

cynthia
5 jaar geleden

per post ontving ik een dikke envelop. Deze was niet aan mij gericht maar aan een Portugees/Mexicaans aandoende naam. De envelop was al opengescheurd. Ik schrok dat deze niet aan mij gericht was maar wel al open was, toen viel mijn oog op de inhoud, een foto van mijzelf. In de envelop bleken alleen maar foto's van mij en mijn leven te zitten. Foto's van vroeger, mijn kinderen, mijzelf in bikini (daar schrok ik heel erg van, want die had ik zelf niet genomen), familiedagen, etc. Ik was heel erg geschrokken door deze post, wie volgt mij al mijn hele leven en maakt geheimelijk foto's? In de envelop vond ik ook een A4 waarop stond geschreven dat de envelop bezorgd moest worden op het adres dat op de voorzijde stond. Deze A4 was met mijn naam ondertekend.
Ik wilde opstappen en naar de politie gaan en keek naar buiten of het veilig was. Toen realiseerde ik me dat ik in het huis was waar ik ben opgegroeid. Mijn vader vond het een beter idee dat de politie naar ons kwam en voor ik het wist zat ik met een agent op de bank en legde haar uit dat ik geschrokken was en ook bang maar vooral ook verontwaardigd/boos. Daarna werd ik wakker.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Foto’s zijn momenten vastleggen. De envelop bevat een boodschap. Portugees en Spaans is een Romaanse taal. Het zijn talen met temperament. De envelop is niet aan jou gericht, maar je bent erg nieuwsgierig welke boodschap het bevat. Je hele leven zit in die envelop. Het lijkt wel alsof iemand je privacy schendt. De politie is je innerlijk gezag. In de droom komt naar voren dat je liever dingen graag voor jezelf houdt.

5 jaar geleden
Beheerder

Denk dat de envelop wel aan jou was gericht.
Het zijn beelden uit je leven. Dromen zijn brieven aan jezelf.
De connectie met de vreemde naam kan een verwijzing zijn naar het onbewuste.
Vaak denkt men een vreemde taal te spreken in dromen terwijl dat meestal niet zo is (inbeelding/ vervreemding)
Portugal en Mexico hebben wel een historische connectie.
Mexico kan gezien worden als een ver weg land aan de andere kant van de grote plas.
Mexico heeft niet zo'n best imago. (armoede/ corruptie/ criminaliteit/ drugs/ bandeloosheid/ bendes)