Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vallen op het treinspoor

Rabarber
19 juni 2018

Beste,

Ik droomde vannacht iets bizars/akeligs ik zal zo specifiek mogelijk zijn.
Allereerst was het winter en liep ik de brug over om het hoofdstation te bereiken.
Daarbij liep een jongen die ik ken (waarvan ik het vermoeden heb dat hij gevoelens voor mij heeft, maar dit niet laat blijken) met mij mee en nam tussendoor een duik in een ijsgat midden op het voetpad. Vervolgens kwam hij daarvan uit en liep drijfnat met mij mee verder tot aan het perron, daarna liet hij me verder lopen en stond met iemand anders een praatje te maken.
Toen ik aan kwam op het perron en de trein terug wilde nemen naar de woonplaats van mijn ouders, vertrokken op dat moment alle treinen en kon ik geen enkele trein meer pakken.
Ik besloot om een gokje te wagen en de iets langzame trein naast me te nemen (wellicht dat ik nog op de knop kon drukken en erin kon springen), maar dit ging niet goed en ik viel daarbij van het perron af en belande op het eerste spoor, waar op dat moment van een trein op hetzelfde spoor reed
De treinconducteur riep iets en wonderbaarlijk genoeg kon de trein zichzelf invoegen op het tweede spoor waardoor hij mij niet heeft geraakt (anders was ik opslag dood). Ik hees mezelf omhoog het perron op en was weer veilig.

Wat heeft dit allemaal te beteken? ik werd echt bezweet wakker van. Daarnaast droom ik eigenlijk wel vaker over treinen die ik mis / niet haal etc.
Wat betekend het missen van een trein in het algemeen? Heb ik gewoon werkelijk zoveel pech in m'n leven? :(

Groet,

19 juni 2018
Beheerder

De trein is de levenstrein en een trein missen is een kans missen.
De jongen valt steeds in een ijskoud gat wat tegelijk een verbinding inhoudt met het ondermaanse of het onbewuste water.
Hij is dus soms wel en soms niet bewust en verdwijnt dan uit je blikveld. (met een nat pak). Niet echt een warme liefde.
De ijslaag geeft gebrek aan gevoel aan en levensverstarring. Het water is ook de levensrivier die hier onderaards lijkt.
Maar de overgang van voetpad naar water en ijs is een bekend probleem want het pad is niet zo betrouwbaar als je zou wensen.
Wegen kunnen gemakkelijk veranderen in rivieren als het onbewuste teveel invloed krijgt en dan ontstaat angst voor de grond onder de voeten.
Teveel water en er kan drijfzand ontstaan of een moeras. Water staat ook voor emoties.

Je belandt op een spoor en daarmee is een suïcidale of zelfdestructieve tendens te herkennen.
De eerdere jongen lijkt ook niet goed op zijn benen te staan en steeds half te verdrinken. (beetje een zeemeerman)
Het is dan ook niet vreemd dat je bezweet/nat wakker wordt.
De trein kan als een draak worden gezien (negatieve moeder of ouder?).

Het station is een symbool van een levenskeus maken. Vandaar die verschillende treinen.
Jij valt als het ware tussen de wal en het schip.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 juni 2018 door Sheherazade.

19 juni 2018

Soms kun je enge beelden krijgen, maar dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je moet het niet te letterlijk nemen.

De winter is het onbewuste, omdat deze langer donker is. De brug is een overgangsfase. Het station is een instapplaats (fase in je leven) of een overstapplaats. Het kan iets te maken hebben met studie of werk. De jongen kan je zelfverzekerdheid geven. In het wak neemt hij risico’s die hij niet moet nemen. Je kan behoorlijk afknappen op zijn eigenschapen.

Je wilt terug naar oude ervaringen (woonplaats ouders), maar ben je eigenlijk al ontgroeid. De treinen maken geen connectie met je plannen. Je bent te laat of hebt geen controle over een situatie. Je bent het spoor bijster. Anderen houden rekening met je, dus mag je even rustig aan doen. Al doende leert men.

Rabarber
20 juni 2018

Ik kan de droom wel ergens bij plaatsen, ik dank jullie beiden.

Mvg