Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dreigende watersnood

Margreet
6 jaar geleden

Ik droom over een dreigende watersnood. Ik woon in een laaggelegen gebied en als de dijken dreigen te breken moeten we onze spullen inpakken om te vertrekken. Ik moet kiezen wat ik mee wil nemen en raak overspoeld door angst: Neem ik wel genoeg mee. Moet de auto mee? Met of zonder aanhanger? De geit en de ganzen? Ook de honden en de riemen? Voer voor de dieren? k raak in paniek omdat ik niet weet waar ik moet beginnen met inpakken en met keuzes maken.
Ik probeer de droom te sturen naar een veilige thuiskomst. Maar ik blijf hangen in de onzekerheid van: wat moet er toch allemaal mee?

6 jaar geleden
Beheerder

Water is het onbewuste en emotie.
Als er watersnood dreigt betekent het dat er teveel energie in het onbewuste leeft en dat breekt dan door de dijken of ondermijnt het land of de grond waarop je staat (bewustzijn)
Als zoiets gebeurt denk je maar aan een ding lijfsbehoud en je gaat geen zaken zoeken omdat je die toch niet kunt meenemen.
Het onbewuste wordt roerig/vijandig als er teveel wordt onderdrukt. Soms kan het jaren duren tot b.v. een trauma bovenkomt.
Maar ook de maatschappelijke grond kan onder je voeten verdwijnen. Psychisch kun je in een crisis raken en van water gaan dromen.
Het gaat dan om een vorm van verwarring of psychose.
Bewustzijn is niet meer dan een eilandje in de oceaan dat als een schildpad opduikt in de morgen en in de nacht weer ondergaat.
Dreigend water kan een beeld zijn van angst en paniek.
De vraag is natuurlijk waar je in werkelijkheid bang van bent en je hachje bedreigt voelt.
De realistische situatie wordt gebruikt maar is niet meer dan een beeld.
(*Hoewel het een enkele keer kan voorkomen dat het een voorspellende droom is).
Je zou eerst de droom niet concreet moeten opvatten maar symbolisch.
Dus chaos in jezelf.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.