Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare date

A
6 jaar geleden

Ik appte een collega of hij een drankje met mij wilde doen. We gingen een drankje drinken in een champagnebar en naast mij zat een aardig meisje. Mijn collega kwam ondertussen zijn familie (ouders en 2 broertjes) tegen die hij al 2 maanden niet had gezien omdat hij verbannen was uit zijn geboortestad. Het meisje vroeg of ik met haar mee ging naar huis en ik ging met haar mee. Ik had mijn zwarte jumpsuit uitgetrokken en lag in lingerie op haar bed. We lagen gewoon te kletsen en er was geen seksuele ondertoon in mijn droom. Om half 4 zei ik tegen het meisje dat ik bijna moest gaan omdat ik om 4 uur moest werken, alleen kon ik mijn jumpsuit niet vinden. 10 minuten later wilde ik echt heel graag mijn jumpsuit hebben en vroeg haar of ze mee wilde zoeken. Ik kreeg het idee dat ze hem expres had verstopt zodat ik niet weg kon gaan. Ik vroeg haar of het kon dat ze mijn jumpsuit in de woonkamer had gelegd en we liepen naar de woonkamer. Hier stond een man tegen de muur met holle ogen en een revolver in zijn hand. Ik pakte meteen het meisje in de houdgreep en dwong haar mijn jumpsuit te geven. Op dat moment zag ik mijn collega voorbij het raam fietsen en hij vroeg of ik hulp nodig had. Ik zei van niet, maar hij kwam wel binnen. Ik had ondertussen mijn kleren aan en mijn collega en ik wilden de deur uitlopen toen we een oude vrouwen stem hoorden. We deden een andere deur open en zagen alleen de benen van een oude vrouw op een ouderwetse voetenstoof (we konden haar niet helemaal zien omdat ze om het hoekje zat). In deze stoof lag een afgehakt hoofd, helemaal verrimpeld. Toen zagen we de 'oude' vrouw helemaal omdat ze om het hoekje keek: ze had een hoofd van 45 jaar ipv een heel een oud hoofd. De rest van haar lichaam was namelijk wel 80+ jaar. Toen begreep ik in één keer waarom ze mij niet wilden laten gaan: ze wilden mijn hoofd op het lichaam van het oude vrouwtje zetten.

6 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De champagnebar is een bruisende en relaxte plek. Even ontspannen en alles vergeten. De familie staat voor geborgenheid. De jumpsuit staat voor bloot stellen en met een erotische toon. Wat jij niet ziet, maar anderen wel. Daarom is je jumpsuit verstopt. Kan het zijn dat je je regelmatig wat bloot kleedt? In je droom lees ik nergens, dat je je bloot voelt. In deze droom heeft de man met de pistool een fallische (mannelijk geslacht) betekenis. De kogels staan hier voor penetratie.

Het hoofd staat voor gedachten, gemoedstoestanden en ideeën. Het kan zijn dat je je ouder voelt dan je leeftijd. Of ouder worden niet leuk vind.

A
6 jaar geleden

Bedankt dat je wilde reageren op mijn droom.
Ik kleed mij juist altijd heel erg degelijk, daarom vond ik het ook apart dat ik in mijn droom zo comfortabel was in mijn lingerie.
Het was niet mijn familie, maar de familie van mijn collega (die mij dus alleen liet voor zijn familie). Dus betekent die familie dan nog steeds geborgenheid bij mij? En ik voel me niet ouder dan mijn leeftijdsgenoten noch heb ik problemen met het ouder worden.

6 jaar geleden

Het hoeft niet perse je eigen familie te zijn in je droom voor de symboliek. Het is beeldend. Misschien verlang je onbewust naar wat vrijer te zijn. Een onthoofding staat voor een gemis of handicap.

6 jaar geleden
Beheerder

Je hebt het over een Champagnebar. Dat is een beeld van een roes. (Bacchus)
De frivole stemming maakt dat je even later bij haar op bed ligt in je ondergoed.
Dat heeft zonder twijfel een seksuele ondertoon.
Van Champagne raak je snel tipsy en de kleren vliegen uit.
Je normale degelijkheid valt van je af als je dat speelpakje zoekt.
Het is een stadium verder dan alleen je lingerie. Het zal niet zonder reden zijn dat je dat pakje niet kunt vinden.
De man met de holle ogen en de fallische revolver geeft een beeld van een erectie met kogels als orgastische lading.

De oude vrouw heeft een oeroud hoofd in een stoof. Nu is de stoof meestal iets om je voeten te warmen, dus is het wellicht een heethoofd?
Een hoofd op gloeiende kolen is een beeld van een demon. Maar ook iets waar je je voeten aan kunt branden.
Het lijkt op een soort zege of een offering van het verstand. Iemand onder de voet of de plak hebbend.
Het oude hoofd staat voor de vergankelijkheid en ijdelheid, een Vanitas.
Het zou nog kunnen gaan om iemand die een kopje kleiner is gemaakt en onderworpen.
De oude vrouw kan de dood symboliseren.

Het hoofd conserveren is een oud gebruik. (Neemt minder plaats in)
Daarom werden (en worden) er vaak bustes gemaakt van iemand.
Misschien heeft de oude heks hem wel onthoofd?