Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Muizen

Mel
6 jaar geleden

Mijn droom ging als volgt,

mijn gezin (bestaat uit broer, zus, broertje, zusje, moeder, vader en ik) wij waren op bezoek bij onze buren. We deden een soortvan spel ofzo, waarbij je ook muizen moest gebruiken. Ik ben natuurlijk heel erg bang voor muizen, in mijn droom ook. Maar nadat ik zag in mijn droom dat ze helemaal niks deden, en juist heel lief zijn toen was ik niet meer bang. Ze waren heel lief. Mijn buurjongen van 18, die rookte veel en met drugs bezig enzo, hij was stoned maar hij deed mee met het spel. Ik weet niet meer precies, maar hij deed wat verkeerds en opeens kwam een hele groep muizen achter hem aan. Wat er daarna gebeurde weet ik niet ook niet meer, maar hij deed weer wat fouts en mijn gezin werd boos op hem. Maar ik nam het voor hem op, waardoor ze ook op mij boos werden van wrm neem je t voor hem op? Hij liep boos weg, en ik rende als enige achter hem aan om hem te steunen. Mijn gezin kreeg ruzie met mijn buren maar ik stond de kant van de buren. Om mijn buurjongen te supporten, want ik had gevoelens voor hem in mijn droom. Daardoor kreeg ik zelf ook ruzie met mijn moeder enzo, en zei ze dat het beter is als ik bij hun ga wonen en blablabla. Mijn vader kwam erachter dat ik gevoelens voor mn buurjongen heb, en daarom dat allemaal doe en toen werden ze noooogg bozer. Mijn buurjongen voelde zich al niet goed, dus ik ging voor hem zorgen. Ik weet nog ik hoorde mijn ma en pa praten van ‘ ja hoezo is ze opeens helemaal gek van hem ? toen zei me ma ‘ ja ze wilt zeker alleen seks ‘???? mijn buurmeisje van 13, ik was bestfriends met haar in het echt maar we hebben erge ruzie gehad en we mogen geen contact meer met elkaar. Ze kwam thuis en zag dat alles fout liep, en ik naast haar broer zat en hem verzorgde, en mijn moeder ruziën met haar moeder. Maar in mijn droom hadden we nogsteeds ruzie. Maar toen ik haar alles vertelde wat er net gebeurde, deed ze weer normaal tegen mij en ook omdat ik goed voor haar broer zorgde.

Ik weet echt niet hoe, maar ik ging vluchten. Niemand mocht mij meer vinden, vooral mijn gezin niet. Omdat ze heel erg boos waren over mijn buurjongen gedoe. Het kwam overal op nieuws dat ik vermist ben en blabla, en ik vond elke keer een nieuwe schuilplaats en ik zocht elke x een manier om mijn buurmeisje te bereiken en mijn buurjongen ook te bellen zodat hij naar me toe kan komen, want hij was ook op de vlucht. Mijn telefoon en ipad waren afgepakt door mijn moeder, dus ik moest echt een andere oplossing vinden. Blijkbaar had ie ook gevoelens voor mij want dat verklaarde hij daarna, maar het was nergens veilig. Want zegmaar mijn gezin was altijd in de buurr van de plek waar ik schuilde. Was ik bij iemands thuis, waren ze opeens in de straat. En mochten ze alle huizen controleren. Ging ik wegrennen, zagen ze mij en kwamen ze achter me aan. Dan was ik in de bios, kwamen ze daar ook opeens en zagen ze mij onder een deken. Elke keer gebeurde dat gewoon. Daarom was het niet veilig. En het ging allemaal eigelijk om om hoeveel ik over heb voor de liefde, want dat hoorde ik nog wel in mijn droom, die zin.

Toevallig is mijn buurjongen vandaag jarig hahah

Maar alsnog wat zou deze droom kunnen betekenen, wel echt een rare droom ?

6 jaar geleden
Beheerder

Nogal een chaotisch geheel.
Wat wel iets zegt over je gesteldheid.
De buurjong die onder de drugs zit is iemand die als een onbewuste maar slechte invloed valt.
Jij valt precies daarop alsof er geen betere partners rondlopen dan een die je denkt te kunnen of moeten redden.
Denk dat zijn drugsverslaving belangrijker voor hem is dan jij.
Door voor hem te gaan "zorgen" legitimeer je zijn gedrag.
Maar het is tegelijk een reddingspoging om je eigen verwaarloosde kanten onder je hoede te nemen.
Daarom zal het "zorgen voor hem" juist voorbij gaan aan de nood in jezelf door projectie ervan.
Zoals we weten is dat een neurotische vluchtweg die nooit werkt omdat het voorbij gaat aan het werkelijke probleem.
Het afnemen van je communicatiemiddelen door je "boze (stief-)moeder" zou weleens een verdere verwijdering in de hand kunnen werken.
Nee, het klinkt absoluut niet gezond. Jij bent letterlijk verslaafd aan hem, en hij aan zijn drugs. (codependend gedrag)
Dat voert je eerder naar de afgrond dan naar een oplossing. Als hij de wereld ontvlucht in drugs moet hij dat weten.
Maar zolang hij dat niet wil inzien moet jij hem zeker niet proberen te redden. Redt eerst jezelf maar.
Daarna kun je een meer verstandige en bewuste keus maken in plaats van op vage gevoelens of projecties gebaseerd.

Je zou ook kunnen stellen dat je gezonde beoordelingsvermogen is gedrogeerd, zoals liefde een drug kan zijn of een schijnoplossing door overdracht.

Muizen zijn knaagdiertjes en geven iets aan van een knagend probleem.
Maar drugsverslaafden zien wel vaker beestjes in hallucinaties.
Het zijn uiteraard ook angstbeelden. Een soort invasie vanuit het onbewuste en de riolen van de geest.
Het leven is geen spelletje.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.