Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Lugubere dromen

Lara
25 maart 2018

Wie kan mij wat meer 'uitleg' of een verklaring geven van mijn lugubere dromen....Ik heb nu in een korte tijd 2x een lugubere droom gehad. Ik zal de dromen in stukjes beschrijven. Details weet ik helaas niet meer. Het betreft kinderen die eigenlijk verminkt worden, deze keer was dat door vuur/brand (vooral de ledematen) en er komt elke keer 1 man in voor die deze handelingen doet. Vorige keer was het dat hij de ledematen van kindjes had afgezaagd en in bed had gelegd. Daarna zou hij seksuele handelingen verrichten (niet gezien, maar dat 'wist' ik in mijn droom zeker) Vaak droom ik wat specifieker, of kan ik bepaalde dingen terug halen. Nu 2x luguber gedroomd en ook met een heel erg naar gevoel wakker worden. Wat mij opvalt is dat het elke keer om kinderen gaat, het verminken en dat er 1 man bij betrokken is.....Kan iemand dit enigszins verklaren?

25 maart 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De verminkte kinderen zijn delen van jezelf. Het zijn vervelende gebeurtenissen geweest die je niet kunt loslaten. Het zijn de littekens van het leven. Amputatie verwijst naar ongebruikte talent en serieus, permanent verlies. Het verwijst naar gevoelens van frustratie, krachteloosheid en hulpeloosheid. In deze droom straat vuur voor destructie, maar vuur kan ook wegbranden. De seksuele handelingen duiden op misbruik. Een vriend of vriendin kan je belazert hebben en dat kan als misbruik voelen. De man is een projectie van een angstbeeld.

25 maart 2018
Beheerder

Het lijkt wat op een Procrustesbed.
Procrustus legde personen op een te klein bed en zaagde of hakte de overstekende lichaamsdelen af.
Dat is een vorm van beknotten, klein houden omdat hij vreest dat ze hem zullen overschaduwen.
Kronos at zijn kinderen op om die reden. (Vader en zoon als concurrentie of vijanden)
Misschien kamp je met een verdrongen trauma?

Lara
26 maart 2018

Wow, dit is best wel weer confronterend, zijn onderdelen in mijn leven waar ik momenteel erg mee bezig ben, op de oppervlakte maar ook die er binnenin nog zitten (blijkbaar). Ik kan niet alles (nog) plaatsen, maar het is zeker verhelderend! Dankjewel Esme!

Lara
26 maart 2018

Ik moest het even laten doordringen wat er stond, Sheherazade, maar wederom echt bizar! Ik heb geen verdrongen 'trauma' , maar wat je beschrijft is een deel vanuit mijn kindertijd, dat heb ik ontdekt in hypnotherapie, dus best bizar dat je dat op zo'n manier omschrijft! Dankjewel

26 maart 2018
Beheerder

Beknotting kan ook traumatiserend werken want dat heb je geen vrijheid jezelf te ontdekken of te zijn.
Een Procrustusbed is traumatisch. Je wordt in een vorm gekneed of gewrongen. (Bonzaiboompje, met ijzerdraad klein gehouden)
Strengheid kan net zo traumatisch werken als misbruik.