Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Vluchten voor terroristische aanslag

Jozefien druyts
25 maart 2018

Ik droomde deze nacht dat ik aan zee was met mijn familie en beste vriendin . We liepen allemaal tesamen in een grote winkelstraat . Maar plots begonnen er mensen te schieten , ik liep ergens naar toe en plots was ik op school , daar waren ze ook aan het schieten ik rende weg maar nu waren Mn ouders en beste vriendin weg , nu was er een meisje (dat ik tof vind) van mijn klas met mee aan het wegrennen . Via de school kwamen we terug uit op de winkelstraat . We liepen een café binnen , er was niemand . Alle terroristen liepen voorbij het pand . Ik verschuilde me achter de grote bar maar mijn vriendin liep voor de bar , iedereen kon haar zien van buiten . Ik riep dat ze terug moest komen maar dat deed ze niet . Totdat er een klein mannetje voorbij liep met geen gezicht alleen maar een rode keep . Hij liep voorbij het café , toen weer terug , hij keek naar mijn vriendin en toen via een spleet naar mij , hij keek enorm boos ookal kon ik zijn gezicht niet zien . Ik was bijna aan het huilen van de angst in Mn droom ik dacht dat hij ons ging neerschieten maar gek genoeg deed het enge figuur teken dat ze ons konden zien en ons dus beter ergens anders konden verstoppen. Achter de bar was er een deur , we liepen door de deur , eerst waren er overal kratten met bier enzo , ik draaide me om en daarna keek ik terug en er was een raam we klommen erdoor en waren terug op de speelplaats . Door het raam kwamen uit het niets super veel kinderen die aan het vluchten waren voor de terroristen , ik hield het raam dicht want ik was bang dat de terroristen naar hier zouden komen , maar het lukte me niet . Ik liep naar een hoekje op de speelplaats en daar stond er een boekenkastje ( net dezelfde als in mijn salon) . Ik maakte een schikking zodat ik erin pastte voor moesten de terroristen komen dat ik erin kon gaan schuilen . Toen stopte mijn droom . Kan deze droom enige betekenis hebben over mijn leven?

25 maart 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De zee staat symbool voor emotie (water, denk aan tranen) en collectief onbewuste. Volgens deze hypothese van Jung is het collectief onbewuste een soort opslagplaats van beelden die de mens heeft geërfd uit zijn verleden of voorouders. De familie heeft ongeveer dezelfde opvoeding genoten. In de winkelstraat kun je dingen kopen die je nodig hebt, het kan ook om vaardigheden en ideeën gaan. Schieten staat voor meningen of kritiek spuwen. Deze raken je diep, want het meisje komt hierdoor naar boven. Er zijn vervelden gebeurtenissen geweest, die je liever wilt laten rusten (wegrennen).

De school is je levensschool. De winkelstraat is hier een veilige plek op dit moment. Shoppen kan een escapisme zijn. Dat gebeurd ook in de kroeg met alcoholische versnaperingen. Even de problemen vergeten of de angsten onderdrukken.

Je bent te groot om nog in de speeltuin te vertoeven. Het kind in je komt te vaak naar boven. Oude nare gebeurtenissen mag je verwerken en daarmee doorgaan in je ontwikkeling van zelfstandigheid. De kratten bier zijn obstakels. Het gaat niet helemaal van een leien dakje. Waar ik mee bedoel, dat alles niet vanzelf gaat. De boeken zijn kennis die je opdoet. Je kunt je ook verschuilen achter je intelligentie en daarmee aan anderen tonen, dat het top met je gaat.

25 maart 2018
Beheerder

Het heeft geen zin weg te lopen voor je angsten want die zullen je altijd vinden.
Jij schept immers zelf die angsten en daarom nemen ze een vorm aan die beangstigend is.
Je probeert je in een vakje te persen maar dan ben je nog minder vrij.
Je vreest letterlijk de vrijheid. Ziet overal leeuwen en beren en komt dan de "kast" niet uit.

Schieten is naast kritiek ook een fallisch beeld. (penetrerende kogels)

Het mannetje met de rode cape (Roodkapje) is een soort duiveltje, hij zal genieten van de panische angsten.
Bij het deviante gedrag past bier en drank. Vreemd genoeg stoppen de mannen niet waar ze anders wel een pint zouden hijsen.

Soms is het onderdrukte woede die zich op deze manier uit, vooral omdat het tegen mannen is gericht.