Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over moorden en vermoorden

6 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik heb mij zojuist even aangemeld omdat mijn dromen van de laatste tijd mij enorm dwarszitten. Ik droom best veel. Ene periode meer dan de andere en dromen zijn altijd een beetje gekkies. Nachtmerries heb ik ook wel eens maar ook dat is normaal. Echter heb ik nooit terugkerende dromen en/of dromen die bijna elke nacht hetzelfde zijn. Op dit moment gaan mijn dromen mij wel dwarszitten omdat ik merk dat ik met een vreemd gevoel wakker word. Het zijn niet elke nacht dezelfde dromen, maar wel elke nacht dezelfde thema.

Dromen bestaan uit dat ik woedend om mij heen aan het steken ben en willekeurig mensen doodsteek.
De volgende dag droom ik enigszins hetzelfde maar dan een andere setting en wurg ik willekeurige mensen. mensen lijken een beetje op cartoon poppetjes.
Vannacht droomde ik weer dat ik samen was met mijn partner. Maar of het echt duidelijk was of het mijn partner partner is weet ik niet. Hij heeft geen gezicht echt verder maar ik ben wel braaf met hem op pad. Ik was vooral samen met hem on a Bonnie & Clyde killing spree. Echter moord ik niet maar kijk ik onschuldig toe. Totaal emotieloos voor mijn gevoel.

Ik word enorm verward wakker en met een behoorlijk down gevoel. Ik weet niet zo goed wat er is. Ik heb al wel een gevoel dat ik niet in mijn hum zit of dat ik zelf een verandering doormaak maar kan mijn vinger er niet op leggen en sinds eind vorige week begonnen deze dromen dus. Ze bouwen zich ook op van rustig naar behoorlijk heftig. Ik word moeilijk wakker ook en ben erg moe.

Kan iemand mij hiermee helpen?

6 jaar geleden
Beheerder

Dit lijkt op een innerlijke burgeroorlog.
Misschien loop je rond met frustraties en kun je iedereen wel schieten of dood wensen?
Maar het kunnen eigenschappen van de schaduwkanten van jezelf zijn.
Het zal niet helpen want de vijand weet precies wat je gaat doen.
Meestal escaleren zulke dromen wederzijds.
Dat is namelijk precies wat de schaduw doet hij blaast het ego op en veroorzaakt irritaties, woede, afkeer, projecties enz.

Alarmerend is wel dat je zonder emoties toekijkt want dat wijst op een bijna psychopathische houding.
Wie moordt, vermoord ook iets in zichzelf, namelijk zijn gevoelens.