Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over lijk

May
6 jaar geleden

Hallo lieve mensen,
Vannacht had ik een droom waarvan ik me slechts een stukje kan herinneren. Dat stukje was erg indrukwekkend en ik schrok er overstuur van wakker. Misschien kunnen jullie me vertellen wat dit betekent: ik was met meerdere mensen, o.a. mijn man, in een huis dat ik niet ken, maar dat aanvoelde als ons huis. Ik moest iets zoeken in de tuin, in een gedeelte dat aan de zijkant ervan lag en dat nogal rommelig was. Terwijl ik mijn ogen over de rommel liet gaan, zag ik opeens een lijk liggen. Het was een man, die ik niet ken. Ik herinner me dat het lichaam helemaal intact was, er lag alleen een waas van modder of zand op het gezicht en op de kleding. Het lichaam lag er dus al even. Maar was nog helemaal gaaf. De man was gekleed in lichte kleren. Wit, geel. Blond haar, fijne gelaatstrekken. Toen ik besefte dat ik keek naar een lijk, schrok ik overstuur wakker....

6 jaar geleden

Het huis is je lichaam en ziel. Dromen over een huis is een spiegel met hoe je je voelt. Je man staat symbool voor bescherming. De tuin is een plek om te ontspannen, maar het is wat rommelig. Vaak staat dit voor een beetje chaos in je hoofd of tijdelijk weinig structuur.
Het lijk is een obstakel. Een lijk in je droom vertegenwoordigt een aspect van jezelf wat (af)gestorven is. Het kan ook betekenen dat je niet in staat bent om je duidelijk te uiten. Een blond persoon staat symbool voor zachtheid.

6 jaar geleden
Beheerder

Het gaat niet om een echt lijk maar om iets wat je verwaarloosd of begraven hebt.
Gezien het uiterlijk lijkt het mij om een hoogstaande persoon te gaan die waarschijnlijk de geestelijk gaven presenteert die in de modder liggen.

Het is het beeld van het kostbare dat verborgen is in de akker van het aardse bestaan (prima materia)