Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

iemand vraagt mij ten huwelijk op jonge leeftijd

lisa
6 jaar geleden

Hallo ik ben Lisa, ik heb vannacht iets heel raars gedroomd namelijk dat ik op 12 jarige leeftijd ten huwelijk ben gevraagd door iemand waar ik al heel lang verlieft op ben en ik zei ook ja in de droom tegen de jongen die mij ten huwelijk vroeg maar we spraken wel af in de droom dat we pas op ons 18 tiende zoude gaan trouwen maar graag zou ik willen weten of deze droom een betekenis heeft. groetjes Lisa.

6 jaar geleden

Trouwen wordt gezien als iets heel romantisch. En dan creƫren van het perfecte plaatje. Verliefd zijn en ten huwelijk gevraagd worden, de ringen, een koets met paarden, een witte jurk, etiketten en tradities, bruidsmeisjes, de vader die zijn dochter weggeeft. Het is sprookje en een wensdroom.

Vroeger was het eigenlijk het meer een contract aangaan met een andere familie. Het ging vroeger meer om het geld en met al die tradities en symbolieken tijdens het huwelijk hoopte men dat het enigszins stabiel bleef. Op die nacht werd al gewerkt aan de voortplanting. Zorgen dat de nieuwe generatie kwam om de erfenis over te kunnen nemen. Dat was het verbond.

Zestig jaar geleden was het heel normaal om op je 19de 20ste te gaan trouwen. Om te baren is dat de ideale leeftijd, lichamelijk gezien. Maar tegenwoordig is dat niet echt haalbaar meer, omdat velen verder wil leren om een betere baan te kunnen krijgen. Niet dat het niet meer voorkomt, maar tijden veranderen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.