Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Schooltrip met bliksem?

UniCatKirsten
6 jaar geleden

Vannacht had ik een enorm vreemde nachtmerrie.

Het begon allemaal redelijk gezellig, we hadden een schooluitje naar een kasteel met een tunnelstelsel erbij. We wouden net terug gaan maar het begon ineens te bliksemen. Op de weg langs de uitgang reed een vrachtwagen (van de Dirk, vraag me niet waarom, deze hebben we niet eens waar ik woon maar hey) voorbij, en die werd geraakt door de bliksem. Iedereen rende terug naar binnen het tunnelstelsel in. Ik en een paar vrienden en een leraar gingen naar de andere kant van het tunnelstelsel, waar een andere uitgang was. We gingen naar buiten en het leek redelijk veilig. Dus liepen we verder. Ik had weer bereik en ik kreeg een bericht binnen dat er een noodsituatie was uitgeroepen. Iedereen ging terug naar binnen behalve ik. Ik bleef kijken en plande een plan om weg te komen. Ik werd naar binnen getrokken door mijn beste vriend en achter mijn voet is een bliksemschicht. Ik probeer mijn moeder te bereiken. Mijn berichtjes waren letterlijk "Ik ga misschien dood." Mijn moeders reactie was: "Ok" Ik stuurde nog een bericht "Ik houd heel erg van jullie." Mijn moeders reactie was weer: "Ok" Toen viel mijn bereik weg. Er was een jongen bij in een rolstoel, die dus niet kon lopen. Een van mijn vrienden zei iets in de richting van: "Maak het busje open, en ik zorg dat hij veilig in het busje komt." Een leraar maakte met de sleutel de auto deuren open, en hij rende met de rolstoel naar het busje, en haalde het net. Toen, kwamen er allemaal bussen aangereden. Een van de chauffeurs deed het raam open en riep: "We zijn hier voor Kirsten en de rest, vanuit Monica." Monica is mijn moeder. Iedereen was blij en we haastten ons in de bussen. Iedereen was blij en we gingen naar school.

Ik vind dit echt zo'n rare droom en ik kan me niet voorstellen dat dit iets is zonder betekenis...

Kirsten

6 jaar geleden
Beheerder

Het kasteel kan een Zelfsymbool zijn maar is ook het onbewuste met zijn geheime gangen.
Een vrachtwagen is een log monster. Wijst ook een last dragen of is een mobiele opslagplaats.
Bliksem wijst op spanningen / stress.
Je moet wel bovengronds komen en de gevaren weerstaan. (bewust worden)
De "ongelukkige" is iemand die niet op eigen benen kan of wil staan. (deel van jezelf?)

Blijkbaar draait er nog heel veel om je moeder.
Waarom moet je voortdurend naar huis bellen?

De bliksem achter je hiel doet aan Achilles denken. (Slang en beet in de Achilleshiel)
Daarop de scene met de ongelukkige. Dat heeft gegarandeerd een verbinding.

De tocht door de tunnel is vaak een doorkruisen van het labyrint om in een andere situatie terug op te duiken.
Overgangsfase dus en hier vooral een verbreken van de navelstreng/telefoonlijn met je moeder.

Het merkwaardige is dat je moeder het blijkbaar Ok vindt dat jij dood kunt gaan (of doodvallen?).1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

6 jaar geleden

Het schooluitje is een blik werpen op een andere omgeving. Een kasteel staat voor veiligheid en bescherming. Het is als een pantser om je heen als een muurtje. De tunnels zijn je onderbewuste. Gangen die naar plekken lijden die je onbekend zijn. Je bent bijvoorbeeld opzoek naar de betekenis van je droom, iets dat vanuit het onbewuste/onbekende komt.

Bliksem staat voor weerstand krijgen. Het gaat niet altijd op die manier zoals je dat wilt. Het is hetzelfde met het bereik van je telefoon. Het contact met je moeder wijst op de band met je moeder. Je hebt haar altijd nog nodig. Niets mis mee, hoor! Zij biedt ook hulp om bussen jou kant op te sturen. Een droom waarin je in een bus meerijdt, betekend dat je de meute volgt. Je bent een echt kuddedier.