Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Beste vriend pleegt zelfmoord in droom

Eleni
6 jaar geleden

Vannacht droomde ik dat mijn beste vriend zelfmoord pleegde. Dit deed hij na hier lang met onze vriendengroep over gepraat te hebben in de droom. Hoe hij zichzelf doodde kwam niet in de droom voor, maar opeens was ik op de begrafenis en lag hij in een kist. In de kist deden we helmgras wat we zojuist geplukt hadden.
In de droom was ik constant enorm aan het huilen. Na de begrafenis moest ik aan iedereen uitleggen wat er gebeurt was. Alles speelde zich af in gebouwen vlakbij het strand.

Wat betekent deze droom?

6 jaar geleden

Dat je droomt over je beste vriend die zelfmoord pleegt, betekent dit je bezorgdheid om deze persoon. Of zijn er sommige nare trekjes van degene die je liever niet meer wilt zien. Eigenschappen die je wilt doden. Een doodskist staat voor vernieuwing en ongezonde gewoontes los te laten.

Helmgras is een vaste plant. Hij houdt het zand bijeen. Het zorgt voor versteviging van zand- of duin gebieden. Het lijkt op een solide relatie. Het strand is een gebied tussen het bewuste (aarde) en onbewuste (zee). Het water staat ook voor emotie.