Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie op school

UniCatKirsten
6 jaar geleden

Ik had vannacht na lange tijd weer een nachtmerrie. Ik wil even wat introducerende informatie vertellen, zodat er zo min mogelijk verwarring komt rondom mijn nachtmerrie.

Ik ben vorig jaar februari van school veranderd. Ik had op mijn oude school veel problemen en werd erg gepest. Ergens rond die tijd heb ik een nachtmerrie gehad. In deze nachtmerrie kwam ik in mijn vrije tijd op het schoolterrein terecht. Via een fietspad fietste ik het terrein op. Dit fietspad bestond eigenlijk helemaal niet, en het schoolgebouw zag er compleet anders uit dan in het echt. Alles zag er anders uit, maar toch leek het alsof alles gewoon was zoals het in mijn herinneringen was. Zodra ik het terrein op ging, gingen verschillende alarmen af. Ik probeerde me te verstoppen maar dat lukte niet. Een bewaker probeerde mij te helpen met ontsnappen maar dat lukte niet. Verder dan dit herinner ik mij niet.

Vannacht liep mijn droom net wat anders. Ik was mijn hond aan het uitlaten en ik ging ver, tot aan de school. De school was nu omringd met een hek, behalve het pad waar ik in de volgende droom had gefietst. In mijn droom dacht ik: Eens kijken wat er allemaal verander is. Dus ik liep het terrein op. Nu klonk er een duidelijke stem. "U dient het terrein te verlaten en te betreden via de juiste ingang." Het pad waardoor ik was gekomen was ineens afgesloten. Het hek was te hoog om overheen te klimmen. Dus ik rende naar de fietsenstalling. Ik zag van verre al een bewaker staan in de fietsenstalling en het leek me verstandig om me te melden bij de bewaker. Toen ik er aankwam bleek het dezelfde bewaker te zijn van vorige keer. Hij zei dat ik over het hek moest klimmen, dat hier lager was. Dus zette mijn hond eerst over het hek en daarna mij zelf. Ik probeerde heel casual te doen alsof ik gewoon voorbij liep terwijl ik mijn hond uitliet, terwijl een auto met bewakers om de hoek kwamen. Ze gingen het schoolgebouw in en zodra ik ze niet meer kon zien rende ik het andere pad af, dat ook terug richting thuis leiden, met mijn hond in mijn armen. Snel daarna renden de bewakers het gebouw uit en begonnen achter mij aan te rennen. Daarna werd ik wakker.

Omdat ik dit soort droom eerder heb gehad heb ik toch het idee dat het misschien iets betekent. En dat wil ik ook graag weten. Ik heb vaak zelf moeite met aangeven hoe ik me voel en dat komt er vaak uit in dromen of nachtmerries. Hierdoor weet ik toch een beetje wat aan de hand is. Dus wil ik nu graag ook weten: Wat betekent deze droom?

-Kirsten

6 jaar geleden
Beheerder

Zoals je al aangaf werd je op die school gepest.
De "bewakers" zijn dus de pestkoppen en angsten die je achtervolgen.
Bovendien zou je beter niet op dat terrein komen.
Het is een verwerking van je verleden.
Bewakers zij niet altijd wat ze lijken.
Hier zijn het gevangenisbewakers.
De school lijkt meer op een concentratiekamp.

Deze bewakers zijn typische schaduwfiguren.
Die anticiperen op alles wat je onderneemt want het zijn bedenksels van jezelf.
Dus een uitputtende strijd tegen windmolens. (Windmills of the mind)

De hond staat meest voor trouw.
Hier echter verdedig hij je niet, neen, jij moet de hond redden.
Misschien heb je zelf dat hondse in je?
Dus onderdanig en gehoorzaam, volgzaam en trouw (en angstig) zijn.

Het komt in dromen vaak voor dat er een hek om een gebouw of terrein staat.
Dat is een psychische hindernis die je niet altijd kunt negeren.
Het is een misvatting dat je een hek altijd moet overwinnen.
Het onbewuste kan ook reageren met multiplicatie, dus een meervoud aan hindernissen die uiteindelijk het ego doen inzien dat verder gaan niet mogelijk of zinvol is, of niet toegestaan.