Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aanslag...moeder verloren?

Nikki Snel
6 jaar geleden

Nou...
Een paar minuten geleden werd ik wakker van mijn nachtmerrie. Dit is wat er gebeurde:
Ik zat in mijn moeders auto die geparkeerd was op een brug. Een brug waar gewoon auto's over heen rijden, ook waren er veel auto's. Mijn moeder was even wat doen op die brug, ik weet niet wat, maar toen zag ik 2 meiden met zo'n soort bandana om hun gezicht te bedekken op de middelste stoep van de brug staan. Ik dacht, dit ziet er al niet goed uit. Ik bleef maar naar ze kijken... Totdat op een moment een van die meiden mij terug aankeek. Net op het moment dat zij mij aankeek..... Zag ik de tweede meid met vuur (lucifer? aansteker?) gooiden naar een plek op de brug. Een bom. Ik dacht: Ren. Zo hard als je kan. NUUUU!!!! Dus in no-time rende ik die auto uit en ik rende en rende totdat ik de klap hoorde en in het water waar die brug over gaat sprong.

Opeens switcht de droom naar een volgende scene waar ik geen omgeving, maar alleen mijn telefoon zag. Mijn moeder. Zij was nog op die brug. Ik appte haar, of ze nog leefde. of ze veilig was. Vrijwel direct appte ze me terug dat ze oke is..... Dat is het moment dat ik wakker werd en moest huilen, Want mijn mieder verliezen is een van mijn grootste angsten en die angst voelde ik mijn hele droom lang, naast de angst dat ik dood had kunnen gaan op die brug.

Ik kan me herinneren dat ik gisteravond nog dacht: "Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als er een aanslag zou gebeuren... Natuurlijk is dat iets rampzaligs, maar het lukt me maar niet om me in zo'n situatie in te leven.." Dat lukt niet vanwege een stukje autisme van me. Het inleven in dingen. Ja, maar nu weet ik wel hoe het is om er een mee te maken zeg! Heeft deze nachtmerrie eenverdere betekenis? Ik zit nog altijd te trillen...

6 jaar geleden
Beheerder

Heftig.

Een brug is een overgangssituatie.
Waarschijnlijk hier een brug naar de volwassenheid.
Een brug is ook een verbinding die hier dus opgeblazen wordt.
Dat is dus een wat ruwe breuk met je moederbinding.
De krachten die dit veroorzaken roepen je op tot het leven wagen en zelfstandigheid.
Het zijn de rebellen in jezelf, maar tegelijk hulpkrachten die wel het leven aandurven.
Het water is het onbewuste en de levensrivier.
De brug heeft ook te maken met het bewustzijn dat een niveau hoger ligt.
Maar ja, spring symbolisch je niet in de rivier, dan blijf je aan de kant staan.

Laat het geen brug te ver worden.