Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom met onbekenden.

kellyjr
6 jaar geleden

Hoi hoi,

Ik heb al een aantal jaar last van een terugkerende droom. Soms word ik er huilend door wakker 's nachts of ergens tegen de ochtend. Ik slaap er erg slecht door. Zou graag weten wat hij betekend omdat ik er maar niet vanaf kom.

Ik zit in mijn eigen huis, dat echter precies zo ingericht is zoals het was voordat wij er woonden (oude huis opa en oma). Ineens zit er een man en ik heb geen idee hoe hij eruit ziet of wie het is maar hij doet gewoon normaal. Ik besteed geen aandacht aan hem, ik weet dat hij er is maar loop dwars langs hem heen, hij zit meestal op het bankje achter de tafel hij leest de krant of lijkt te ontbijten. Ineens lopen er ook 2 meisjes rond in het huis, maar geen idee wie dat zijn, mijn ouders zijn er nooit, buddy wel, de hond. Ik ben dus met de onbekende man (middelbare - oude leeftijd), Buddy, die 2 meisjes en mezelf. Iedereen negeert elkaar en loopt eigenlijk dwars langs elkaar heen, behalve ik en mijn hond. Het lijkt ook een beetje alsof ik niet mag maar vooral niet kan communiceren met de anderen of er naar kijken. Ineens merken we elkaar op en staan we plots in de keuken. Geen idee hoe ik daar ben gekomen. Die man die aan de tafel zat heeft 5 spuiten met naalden in elke hand en de meiden staan voor hem, er zit (denk ik) niks in de spuiten en hij drukt ze in hun benen, dat lijkt hij fijn te vinden, geen idee wat die meiden er van vinden.

Daarna komt hij met een mes en zegt 'zullen we je even op je dijbenen snijden', daar begin ik in mn droom dan te huilen en zeg 'nee dan lijkt het net of ik mezelf snijd’ hij antwoord 'dat is de bedoeling'. Ik zit al de heletijd op de grond en hij zit er op z'n hurken voor, ik trek het mes uit z'n handen en hij doet helemaal niks. Dan loop ik ineens weer rond in huis, hij is weer gaan zitten en die meisjes zijn weg. Alsof er allemaal echt niks is gebeurd en ik heb geen idee hoe hij eruit ziet geen gezicht niks. Daar pak ik de sleutels en loop via de achterdeur naar buiten met Buddy en doe alles op slot zodat hij binnen opgesloten zit. Ik loop dan om het huis heen, om de voordeur op slot te doen van buiten en pak mn mobiel om 112 te bellen hier word ik altijd wakker.

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee.

Groetjes,

Kelly

6 jaar geleden
Beheerder

Het zou kunnen dat de kwaadwillende man een verdovingsshot geeft in de benen.
Die plaats is natuurlijk nauw verbonden met het vermogen op je benen te staan, maar ook met seksuele inhouden.
Het lijkt wel een verdoving dus en daarna een soort mutilatie/automutilatie.
Want wie dat doet voelt immers niet de werkelijke (emotionele) pijn.
De man kan een verwijzing zijn naar een nare gebeurtenis.
Het mes is een fallisch attribuut.
Waarbij nog opgemerkt kan worden dat, de "snede" een analogie heeft met "c*t"), dus een wond.
Vaak wordt de betekenis verzwakt, want in de literatuur en ook b.v. de bijbel is het zweren op of aanraken van het been of de voeten een indirecte aanduiding van de schoot of de geslachtsdelen.

(Waarmee de "voetwassing" dus een heel andere betekenis krijgt)

Het negeren of elkaar niet zien is een beeld van onbewustheid of onverschilligheid.
Net doen alsof het er niet is. (verdringen)
Een messteek veroorzaakt bloedingen.
Dat kan een Freudiaanse hint zijn naar ontmaagding.
Zoals in sprookjes het sleuteltje met een druppel bloed. (Blauwbaard)
Of de steek/prik van Doornroosje.