Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: Ouders overleden in droom

Kaylee
6 jaar geleden

Hoi ik ben kaylee ik heb een hele nare nachtmerriebgehad dat ik met me ouders werd ontvoerd en we zaten in een enge kamer er stond 1 stapelbed en me ouders zaten naast elkaar op dat bed en ik zat op de grond met me rug tegen de muur en precies tegwn over mijn ouder hun zaten allebij naast elkaar op de stapelbed onderste bed zaten hun er kwam een donker iets binnen en man ofzo met een masker en hun keel werd voor mijn ogen doorgesneden eerst me moederven dan me vader ik werd wakker en huilde het uit van angst en schrik en gemis en de gedachte ik moet nu rekening gaan houden om zelf en alleen in het lecen te staan want hoe het went of keerd je ouders gaan een keer dood maar deze droom heeft me de hele dag aam het huilen gemaakt en ik bleef in die driom maar toelijken hoe ze doodbloeden en ze verdwenen opeens en toe werd ik wakker wat betekent dit? Mvg kaylee

6 jaar geleden
Beheerder

Denk dat het je angst is hen te verliezen en jij dus op eigen benen moet leren staan.
Het bed is het ouderlijk nest. Het kan heel beangstigend zijn om het leven aan de durven.
Maar het biedt je ook veel vrijheid en mogelijkheden.
De wrede man kan de dood lijken, of wie weet, een barbaar uit het midden oosten.
Dat schrikbeeld van halsafsnijders sluipt soms het collectieve onbewuste binnen.
Hier wordt dus een radicale breuk bewerkstelligd door een soort wilde rover.
Het kan het mannelijk element zijn dat in zijn meest primitieve staat de ouders doodt om daarmee jou te bezitten (of te bevrijden)

Het stapelbed kan een rangorde betekenen.

Met de rug tegen de muur kan behoefte aan een steun betekenen (zoals ook je ouders).
Maar kan ook een positie uitbeelden waarin je geen kant op kunt (als ze te dominant of overbemoederend en controlerend zijn).

Zoals om iets te noemen het Oedipus complex de vader zou doden om de moeder te bezitten.
(Voor vrouwen is het het Elektracomplex.)

Vrouwen hebben wel vaker levendige dromen of fantasie├źn, waarbij een barbaar hen komt roven, omdat ze zelf de moed niet hebben eruit te breken en het saaie leven hun hang naar een wild avontuur oproept. Komt in films en boeken of toneel, kunst in alle denkbare varianten voor. Denk aan de roof van Persephone.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.