Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom over doodskisten

Anne Louise
6 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb laatst gedroomd dat ik zelf in een auto zat samen met iemand die ik kende, ik reed ergens naar toe maar op een soort rotonde/afslag met een groen veld/park in het midden zag ik doodskisten, achter elkaar, ze waren zwart en gesloten, verder zag ik dat er een stoet lijkenwagens op die zelfde rotonde als ik richting het groene park reden, de stoet zag er eindeloos uit en het aantal doodskisten was ook niet te tellen, in mijn droom reed ik weg van deze situatie maar de plek is iets waar ik dagelijks voorbij kom en er zijn eigenlijk geen mensen om mij heen die ernstig ziek zijn. Nu heb ik afgelopen nacht een hele vreemde ervaring gehad, ik lag te slapen en plots werd ik wakker en het leek of er iets/iemand met gespreide armen razend snel op mij af kwam, ik schoot uit mijn bed en kon niet meer slapen, kan iemand mij vertellen of dit mogelijk een connectie heeft met elkaar? Ik kan er niet meer van slapen..

6 jaar geleden
Beheerder

De doodkisten wijzen op een vorm van doodsheid of dorheid in het leven.
Kan een depressie zijn.
Maar het is ook een verleden dat wordt begraven.
De dood eist elke dag duizenden mensen op.
Maar dat houdt niet in dat je het daarom op moet geven.
We weten niet wie die iemand was, maar het leven vliegt voorbij en de dood wacht aan het einde.
Je zou het dus ook om kunnen keren.
Leef zolang je kan en ga je eigen weg. Blijf niet in die begrafenis-stoet (of -stemming) hangen.
Een rotonde is een Zelfsymbool (rotundum).
Een keuzemoment.

6 jaar geleden

In de tarot vinden we ook een afbeelding met doodskisten. Het is de kaart Het Oordeel. De kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Uit het graf op de voorgrond verrijst een man en een vrouw en tussen hen een kind. Op de achtergrond is een besneeuwde bergketen te zien (abstract denken). De aartsengel Gabriël blaast op zijn trompet. In de joodse traditie wordt Gabriël niet alleen als boodschapper van God beschouwd, maar ook als de "engel des doods". De drijvende kisten symboliseren de beperkingen waaruit we willen ontsnappen.

In je droom zie je dat de kisten dicht blijven. Dit betekent dat er iets vast zit. Het lijkt alsof er geen perspectief is. De creatieve brein is verdwenen. Problemen zijn er altijd om opgelost te worden.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.

6 jaar geleden
Beheerder

Bij de droom dacht ik aan de processierups.
Eens deed een student een proef met een aantal van die rupsen op de rand van een emmer te plaatsen.
Dagenlang kropen de rupsen achter elkaar over die rand en verbaasde de student zich over zoveel stupiditeit.
Pas toen er een een misstap maakte volgden de anderen en klauterden ze eindelijk in processie omlaag, maar wat later zocht er een de rand weer op en vervolgde de zinloze processie als voorheen.

Als de emmer een rotonde zou zijn?

6 jaar geleden

Als het oordeel omgekeerd ligt dan is er sprake van een situatie die blijft voortbestaan omdat er geen besluit genomen wordt of kan worden genomen. Op het persoonlijke vlak betekent het dat je blijft steken in besluiteloosheid of niet kunt afsluiten omdat er geen eindoordeel uitgesproken is.

In de beeldspraak van de droom, met de kisten dicht, krijgt het dezelfde betekenis. Het lijkt heel erg op de processierups in een rotonde.2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Esme.