Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Pesten

Eliza
5 jaar geleden

Hallo ???? nou ik heb vandaag gedroomd dat ik in een ander huis was en ik zat in dat huis met 2 jongen maar die zaten samen in een kamer, s'nachts ging ik naar hun want eentje was weg en ik wou op die bed gaan springen alleen ik wist niet dat er nog een jongen in de kamer was dus ik g ik ng meteen weg maar hij ging achter mij aan lopen en vroeg iets aan mij en zei dat de wielen kapot waren van de bed (blijkbaar was het zo'n kinder bed die op een auto race lijkt en ik sprong er zo hard op dat die kapot gingen) daarna ging hij weg en zei dat het niet erg is. Na dit ging ik naar zolder ik weet nie echt wat er allemaal daar precies was gebeurt behalve dat ik met mijn beste vriendin en zijn vriendje zat te praten en opeens kwam die jongen uit dat kamer naar mij en we gingen gezellig praten. Na dit was ik opeens in auto van mijn ouders en we gingen langs een jongentje met de auto die gepest werd door 2 andere jongens om zijn nieuwe zonnenbril. Ik zei tegen mijn ouders dat ik even uit de auto wol stappen zodat ik ze stop want ik was ouder dan hun en ik kon de pesters makkelijk stoppen allee mijn ouders zeiden niks en we gingen verder rijden en toen werd ik wakker. Aub kan iemand uitleggen wat mijn droom betekent??? Ps. Die jongen die ik steeds noem daar in dat kamer en nog op de zolder is een jongen die ik leuk vind1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden
Beheerder

Kan er niet veel mee.
Een bed is een passiviteit een rustplaats vs de auto en beweging.
Maar jij bent samen met een jongen.
Het gaat niet op wieltjes.

Dan de auto van de ouders, hun model of manier van leven?
Niet jouw ding.

De zonnebril is een andere kijk op het leven, of een andere houding.
Wie buitenmodel valt wordt vaak gepest, dat is een vorm van primitief, conservatief, tribaal groepsgedrag.
De jongen met de bril heeft tenminste het lef een andere bril te nemen. (individuatie)
De leuke jongen kan eigenschappen van jezelf betekenen.

5 jaar geleden

Je zit in een ander huis. Dat betekent dat je in een vreemde omgeving zit. Je kan je draai niet vinden.
’s Nachts ging je naar hen toe. Dat is de weg van het onbewuste. Het bed staat voor geheimen. Wie op het bed springt wakkert al het verleden naar boven aan. Het lijkt dat als je een geheim hoort, dit niet veilig is bij jou. De kapotte wiel stelt voor dat je niet weet welke richting je heen moet of waar je wordt geleid. Je bent nog niet zelfstandig.

De pesters zijn je ongenoegen waar je mee zit. De zonnebril blindeert een beetje. Hierdoor weet je niet goed genoeg wat het ongenoegen inhoud.

In de auto rij je mee met je ouders. Dat staat opnieuw van nog geen zelfstandigheid. De zolder staat voor bewaren van oude herinneringen, omdat je daar spullen opslaat die je niet meer gebruikt maar wel in bewaring houd.