Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De doodstraf

Ingrid
5 jaar geleden

Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo'n slechte nacht heb gehad als vannacht. Ik voelde mij na deze droom echt weer een klein meisje.

Ik droomde dat ik doodstraf had gekregen en dat ze mij gingen verhangen. Er waren een aantal mensen om mij heen die mij hierin moesten begeleiden, deze mensen waren voor mij onbekenden. Er was een wat oudere man of vrouw die geloofde in mijn onschuld en mij probeerde gerust te stellen. Echter was er ook een wat jongere man die het juist erger maakte. Op den duur werd het duidelijk dat ik deze straf kreeg, omdat ik de enige overlevende was van een moordpartij in een theater/warenhuis/groot evenement/etc. Ik was alleen maar aan het huilen en probeerde hoop te houden dat dit allemaal niet zou gebeuren en dat ik nog een eerlijk proces zou krijgen. Toen kwam het moment waarop ik van de aardige man/vrouw mijn laatste woorden mocht uitspreken, ik schreeuwde hier alleen maar in tranen dat ik onschuldig was en probeerde de situatie van die dag nogmaals voor te leggen. Zonder resultaat. Toen moest ik naar een filmpje kijken, op het filmpje was een mooi strand te zien, echt een vakantie bestemming. Hiermee gaf de aardige man/vrouw aan dat ik naar de hemel zou gaan. Echter stond ineens de heide in brand. Overal was vuur en mensen sloegen paniekerig op de vlucht. Ik werd nog banger, zouden ze mij levend verbranden? Ik begon te vragen hoe lang en hoeveel pijn dit allemaal zal doen en duren. Levend verbranden deed ontzettend veel pijn volgens die jongere man. Stikken aan een touw is ook niet prettig overigens. Toen deed hij een oude kachel open waar verbrand kool/houtresten inzaten, de kachel brandde. Om mij langzaam aan de pijn te laten wennen legden hij zo'n stuk gloeiend kool/hout op mijn voet. Ik schreeuwde het uit van de pijn en begon nog harder te huilen, ook de mensen om mij heen raakten in paniek. Ik probeerde weg te komen, toch lukte het hem een tweede keer. Toen werd ik wakker met een benauwd gevoel.

Ik kon hierna niet direct in slaap komen en was echt bang in het donker, bang dat er iemand onder mijn bed zat of voor mijn raam stond, etc. Als ik er aan terug denk kan ik mij niet herinneren dat ik een touw heb gezien of een galg. Toch was ik er van overtuigd dat ze mij zouden verhangen.

Ik kan veel terug lezen over pijn of huilen tijdens een droom, echter over de doodstraf niet. Kan iemand mij vertellen wat deze droom mij probeert duidelijk te maken?

5 jaar geleden
Beheerder

Er leeft kennelijk een angst voor het vagevuur en de hel.
Ik weet niet in hoeverre je religieus bent?
Soms moet het oude ik sterven om te herrijzen (phoenix)
Vuur is een transformatieproces.
Maar leuk is zo'n afschuwelijke nachtmerrie niet.
De vraag is natuurlijk wat voor brandende conflicten er in je leven spelen?
Het kan met een schuldcomplex te maken hebben.
Vuur kan een emotie of woede zijn (de verbrande aarde)
Soms moet alles achter je verbranden en krijg je nog de schuld ook.
Hangen is je stem verstikken (mutisme) het zwijgen opleggen. (doofpot)
Wie of wat zit je dwars?

Een strop kan een tegenslag zijn.

Een lopend vuurtje kan gekonkel zijn.

Groot zijn de contrasten, water en vuur, tegenstellingen, net als hemel en hel.
Stemmingswisselingen?

Ingrid
5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie!

Ik ben zeker niet religeus opgevoed, maar wel bijgelovig.

Ik herken hier wel een aantal punten in, dat stelt mij
wel gerust. Ik weet nu iets meer waar ik wellicht aan
kan werken.