Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hele echte dromen bij wakker worden pijn ervaren

5 jaar geleden

Hoi , ik zag jullie pagina en dacht dit is misschien een pagina voor mij dat ik wat wijzer wordt.

Ik droom al als kind , ook nachtmerries. Na mate ik ouder ben geworden zijn mijn nachtmerries ook heftiger geworden. Mijn nachtmerries en andere dromen ervaar ik als echt , als ik wakker ben geworden is het dan net alsof je er al een hele dag erop hebt zitten.

De laatste tijd heb ik erg veel nachtmerries en weet wel een beetje waar het door komt. Ik heb ook een dromenvanger voor mijn raam hangen waar ik al jaren tegen praat voordat ik ga slapen met wat ik graag wil dromen , maar ook die werkt niet altijd. Het is laat maar zeggen een soort van ritueel dat ik al jaren heb dat ik eerst 3 keer het woord herhaal. en daarna mijn droom vertel.

Mijn nachtmerries zijn als volgt: Ik probeer mensen te vermoorden die mij willen verwonden en wat ze ook vaak lukt. Ik ben onder andere al is wat aantal keren neergeschoten in een nachtmerrie waarbij ik met6 kogelschoten in mijn buik was geschoten en 's ochtends dus wakker werd met het zelfde gevoel alsof ik net dus ook echt beschoten was. Ik keek dan ook als eerste naar mijn maag om te checken of daar geen kogelgaten zaten.

Mijn andere dromen is dat ik mensen dus probeer om te brengen met een mes , die mij iets aan willen doen , maar hoe diep ik ook met het mes in ze ga, de keel probeer door te snijden ( hoe goor het ook is) of probeer neer te steken met wilde maai bewegingen , ze gaan maar niet dood. Maar ik wordt dan wel heftig toe getakeld.

Als ik dan wakker wordt ben ik vaak heel moe en uitgeput omdat ik dan zoveel keer in de nacht wakker wordt om uit een nachtmerrie te ontkomen maar dan soms uit vermoeidheid weer terug in slaap val en vervolgens de droom gewoon weer verder gaat of een nieuwe begint. Soms ga ik dan even uit bed , doe het licht aan en probeer dan ook even wakker te blijven en daarna een positievere droom te bedenken. Maar dat werkt ook niet altijd. Dan begint gewoon weer een nieuwe. Deze tijd heb ik regelmatig last van nachtmerries , soms elke nacht. En dan ook wel 4 in een nacht soms.

Ook droom ik regelmatig over natuurrampen zoals Tsunami's of Tornado's. Als ik op een strand ben probeer ik vaak te vluchten en het hogerop te zoeken , puur omdat ik mij niet veilig voel bij het water in de buurt. Waarom geen idee , ergens had ik al iets gelezen dat het iets met ( iets los te laten) te betekenen heeft.

Ik hou al mijn dromen al vanaf kinds af aan al bij in een schrift en heb nu inmiddels al 2 schriften vol met nachtmerries en andere vage dromen.

Maar als ik dan bijv ontvoerd wordt of mij iets aangedaan wordt zijn vaak de mannen ( jongens) wel knap. Ik droom zelf erg in detail en ervaar het dus als echt. Ik schrijf het ook altijd in detail op.

5 jaar geleden
Beheerder

Je bent in gevecht met jezelf en misschien de schimmen uit het verleden.
Maar dat gevecht kun je nooit winnen, het is een schaduwgevecht als Don Quichot tegen zijn windmolens.
Het kan voortgekomen zijn uit misbruik (of angsten daarvoor).
Maar het mannelijke element kan ook als bruut en verkrachter zijn intrede doen (de barbaar)
Dat is natuurlijk de meest primitieve driftmatige invloed van de lagere Animus.

Je kunt niets werkelijk doden in dromen. Hoe meer agressie hoe primitiever de symboliek.
Het is noodzakelijk een deel van de schaduw in je op te nemen, dat zijn meestal de minder fraaie kantjes van jezelf. Maar er huist ook veel energie in die schaduw dat bewijzen de vloedgolven wel.
Die energie zou je bewustzijn ten goede kunnen komen, mits getransformeerd. (tikje beschaafder dus)

Het lijkt mij dat het verwerkingsdromen zijn.
Je verkeert in een burgeroorlog of crisis.

Tsunami's en vloedgolven zijn invloeden die door een te hoog opgelopen spanning vanuit het onbewuste het bewustzijn overspoelen met emoties en angsten.
Het klinkt niet goed en ik raad je aan een therapeut te zoeken.

5 jaar geleden

Oke , dankje wel voor je reactie op mijn droom die ik in deze post stelde.